Life

Rolul interpretat în „The Notebook” a devenit realitate. Actrița suferă acum de aceeași boală pe care a avut-o personajul ei în film

Actrița din „The Notebook” care se confruntă cu demență severă. Acum 20 de ani a jucat un personaj cu aceeași boală cumplită.
25.06.2024 | 23:33
Rolul interpretat in The Notebook a devenit realitate Actrita sufera acum de aceeasi boala pe care a avuto personajul ei in film
Rolul din film a devenit realitate. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Actrița din „The Notebook” care suferă de o boală cumplită. Destinul a făcut ca demența să o afecteze într-un mod asemănător cu personajul pe care l-a interpretat în celebrul film.

Rolul din film a devenit realitate. Actrița suferă acum de aceeași boală pe care a avut-o personajul ei

Într-o coincidență dramatică a destinului, rolul pe care actrița l-a jucat în film a devenit o realitate dureroasă. Este vorba despre Gena Rowlands, care a interpretat versiunea mai în vârstă a protagonistei Allie din clasicul The Notebook.

ADVERTISEMENT

Sigur ai văzut, măcar o dată, filmul „The Notebook” (Jurnalul), un clasic modern al genului romantic. Cu Ryan Gosling (Noah) și Rachel McAdams (Allie) în rolurile principale, pelicula surprinde frumusețea și complexitatea unei iubiri care începe într-o vară magică din anii 1940.

„The Notebook” începe cu o scenă emoționantă într-un azil de bătrâni, unde un bătrân, interpretat de James Garner, își vizitează soția care suferă de demență, interpretată de Gena Rowlands. Gena Rowlands joacă, deci, rolul Allie Nelson în vârstă, reflectând asupra vieții sale și a iubirii pe care a trăit-o alături de Noah în tinerețe.

ADVERTISEMENT

În prezent, Gena Rowlands a împlinit frumoasa vârstă de 94 de ani. După 20 de ani, fiul ei și regizorul filmului, Nick Cassavetes, a confirmat că mama sa duce propriul său război împotriva demenței, amintind dureros de personajul pe care l-a adus la viață în 2004.

 „Am convins-o pe mama să interpreteze rolul Allie mai în vârstă, și am petrecut mult timp discutând despre Alzheimer și dorind să fim autentici în privința acestuia, iar acum, în ultimii cinci ani, ea are Alzheimer”, a spus Nick pentru un post de știri, potrivit okmagazine.com.

ADVERTISEMENT

Actrița din „The Notebook” care se confruntă cu demență severă

Gena Rowlands a împărtășit că și mama ei a avut această boală gravă. Prin urmare, știe cât de dificil este să vezi pe cineva drag afectat de o boală debilitantă. De aceea, i-a fost foarte greu să accepte rolul, dar a făcut-o pentru fiul ei.

„Am trecut prin asta cu mama mea, și dacă Nick nu ar fi regizat filmul, nu cred că l-aș fi făcut”, a recunoscut ea, într-un interviu pentru revista O. „Este prea greu. A fost un film dificil dar minunat.”

ADVERTISEMENT

O actriță veterană, Rowlands a jucat în televiziune și filme începând cu mijlocul anilor 1950 până la ultimul ei rol în 2017. În afară de „The Notebook”, ea este cunoscută pentru munca sa în „The Alfred Hitchcock Hour”. De asemenea, a jucat în „A Woman Under the Influence”, „Hope Floats” și „The Skeleton Key”. Mai mult, a apărut ca invitată în mai multe seriale TV populare, inclusiv „Monk” și „NCIS”.

ADVERTISEMENT