Sport

Mastersul de la Roma, 9-21 mai. Daniil Medvedev a câștigat marele trofeu la Foro Italico

Vezi aici în format LIVE stream Italia Open 2023. Turneul Masters de 1000 de puncte are loc în perioada 9-21 mai, atât la masculin cât și la feminin.
21.05.2023 | 21:08
Mastersul de la Roma 921 mai Daniil Medvedev a castigat marele trofeu la Foro Italico
Tenismanul rus Daniil Medvedev, cap de serie numărul 3 și locul 3 ATP, s-a impus în turneul ATP Masters 1000 de la Roma, învingându-l în finală pe danezul Holger Rune, favorit 7 și poziția a șaptea în ierarhia mondială. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
21-05-2023
18:13

Medvedev a câştigat turneul ATP de la Roma

Tenismanul rus Daniil Medvedev, cap de serie numărul 3 și locul 3 ATP, s-a impus în turneul ATP Masters 1000 de la Roma, învingându-l în finală pe danezul Holger Rune, favorit 7 și poziția a șaptea în ierarhia mondială.

Medvedev a cucerit trofeul din capitala Italiei după un meci care a durat o oră şi 42 de minute și s-a încheiat cu scorul de 7-5, 7-5. Pentru jucătorul rus este cel de-al cincilea titlu ATP câştigat în anul 2023, după cele de la Rotterdan, Doha, Dubai şi Miami.

21-05-2023
07:09

Elena Rybakina a câștigat trofeul de la Roma

Elena Rybakina a cucerit al doilea trofeul al anului după victoria cu Anhelina Kalinina, scor 6-4, 1-0. Sportiva din Ucraina a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Este al doilea titlu al anului pentru jucătoarea din Kazakhstan, care se află pe locul 2 în clasamentul WTA Race. 

A 7-a favorită la câștigarea trofeului de la Foro Italico, Elena Rybakina a declarat la finalul partidei că este fericită pentru performanța sportivei din Ucraina pe zgura din Orașul Etern. „Nu așa aș fi vrut să termin acest meci. Au fost, cred, rezultate grozave pentru Anhelina.

Ea a câștigat niște bătălii grele. Sunt foarte fericită pentru ascensiunea ei. Sper că va putea continua așa. Păcat că nu a putut termina meciul. Sper că nu este nimic grav și ea să se poată recupera rapid”, a declarat Elena Rybakina, la finalul partidei. 

Trofeul de la Roma este al cincilea al carierei pentru Elena Rybakina. Campioană la Wimbledon 2022, jucătoarea din Kazakhstan va urca până pe locul 4 în clasamentul WTA după triumful de la Roma. În acest an, Elena Rybakina a mai obținut trofeul la Indian Wells și a jucat finală la Australian Open și Miami. 

„Sunt mândră că pot menține acest nivel. Nu este ușor, cu atât de multe meciuri, dar și cu foarte multe deplasări cu avionul. Cred că facem o treabă bună cu echipa. Văd îmbunătățiri pe teren, și fizic. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Elena Rybakina. 

20-05-2023
20:55

Medvedev trece de Tsitsipas și e în finală

Tenismenul rus Daniil Medvedev, cap de serie numărul 3 și locul 3 ATP, s-a calificat în finala turneului Masters de la Roma.

Medvedev l-a învins în semifinale pe grecul Stefanos Tsitsipas, favorit 5 și poziția a cincea în clasamentul mondial, scot 7-5, 7-5, după o oră și 47 de minute, într-un meci întrerupt ore bune din cauza ploii.

În finală, rusul îl va întâlni pe danezul Holger Rune, cap de serie numărul 7 și locul 7 ATP.

20-05-2023
14:40

Holger Rune, revenire spectaculoasă pentru a treia finală de Masters

Jucătorul danez Holger Rune, cap de serie numărul 7 și locul 7 ATP , s-a calificat în finala turneului de la Roma, a treia din cariera sa la un Masters.

Rune a avut o revenire de senzație în semifinala cu norvegianul Casper Ruud, favorit 4 și poziția a patra în ierarhia mondială, scor 6-7 (2), 6-4, 6-2, în două ore şi 43 de minute.

În finală, danezul îl va întâlni e câştigătorul meciului dintre grecul Stefanos Tsitsipas, locul 5 ATP, şi rusul Daniil Medvedev, locul 3 ATP. Holger Rune are în palmares patru trofee: Munchen 2022 şi 2023, Stockholm 2022 şi Paris 2022.

20-05-2023
08:10

Jelena Ostapenko, acuzată că a înjurat-o pe Elena Rybakina

Elena Rybakina a bifat o nouă finală în circuitul WTA după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4 în semifinalele turneului de la Roma. Partida a fost plină tensiune, pe fondul întreruperilor cauzate de ploaie. Atât jucătoarea din Rusia, cât și sportiva din Letonia au fost nemulțumite de condițiile de la Foro Italico. 

Ultima oară, meciul dintre cele două sportive a fost întrerupt la scorul 6-2, 2-4, iar după reluarea jocului Jelena Ostapenko nu a mai reușit să câștige vreun game. Momentul tensionat s-a petrecut la finalul partidei, când cele două jucătoare au dat mâna la fileu.

Atât campioana de la Wimbledon 2022, cât și câștigătoarea Roland Garros 2017 au avut comentarii una la adresa celeilalte. Jucătoarea din Kazakhstan i-a atras atenția arbitrului la finalul partidei cu privire la comportamentul Jelenei Ostapenko. 

Pe rețelele de socializare, după meciul de la Roma, a apărut un filmuleț în care Jelena Ostapenko înjură, iar privirea îi este ațintită spre Elena Rybakina. Finalista de la Australian Open 2023 a observat momentul și s-a uitat imediat spre antrenorul Stefano Vukov, care a calmat-o. 

19-05-2023
19:19

Anhelina Kalinina, calificată în finală la Roma

Anhelina Kalinina a reușit calificarea în finala turneului WTA de la Roma, după ce a trecut în semifinale de Veronika Kudermetova în trei seturi, scor 7-5, 5-7, 6-2.

Numărul 47 mondial s-a impus după aproape trei ore de joc și va juca în marea finală împotriva câștigătoareai duelului dintre Rybakina și Ostapenko. Partida s-a întrerupt la scorul de 6-2 pe kazahă, iar Ostapenko conduce în setul doi cu 4-2.

19-05-2023
06:06

Iga Swiatek, prima reacție după ce s-a retras din sfertul cu Elena Rybakina

Iga Swiatek a fost nevoită să se retragă în setul decisiv al meciului din sferturi cu Elena Rybakina de la Roma. Liderul mondial a câștigat lejer primul set, scor 6-2, și l-a pierdut pe al doilea la tiebreak, scor 6-7(3). În setul decisiv, la scorul de 2-2, poloneza a luat decizia de a se retrage din cauza unor probleme la coapsa dreaptă. 

Iga Swiatek nu a vrut să riște ținând cont că peste puțin mai mult de o săptămâna va lua startul cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, la Roland Garros. „Un update rapid. Cu siguranță câteva zile libere. Și îmi rezerv zborul la Paris, așa că… Țineți-mi pumnii, vă rog! Sper să ne revedem în curând”, a scris Iga Swiatek pe Twitter. 

„Am văzut că s-a întâmplat ceva în tiebreak, aproape la ultimul punct, dar nu știam cât de grav este. Am văzut că în primele două game-uri din decisiv a început foarte agresivă, așa că am înțeles că nu se poate mișca atât de mult. Dar totuși făcea puncte bune și știam că trebuie să rămân concentrată.

Știu că dacă ceva te doare încerci să joci la limită și de multe ori funcționează. Așa că, probabil, ea a făcut același lucru, dar după, cred că a fost prea mult și de aceea s-a retras”, a comentat Elena Rybakina retragerea Igăi Swiatek. 

În semifinală, campioana de la Wimbledon 2022 și finalista de la Australian Open 2023 o va înfrunta pe Jelena Ostapenko, cea care a eliminat-o în turul secund pe Sorana Cîrstea. 

17-05-2023
14:52

Novak Djokovic, eliminat în sferturi la Roma de Holger Rune

Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut meciul din sferturile competiției de la Roma cu Holger Rune (7 ATP), scor 2-6, 6-4, 2-6 după două ore și 17 minute de joc. Elevul lui Patrick Mouratoglou s-a impus la capătul unui meci extrem de tensionat. 

Primul set a fost câștigat autoritar de tânărul sportiv danez, însă liderul mondial a egalat situația după un singur break convertit în setul secund. Holger Rune s-a certat cu arbitrul de scaun în timpul meciului cu Novak Djokovic în urma unei decizii nefavorabile. 

Partida a fost întreruptă din cauza ploii, iar după reluare Novak Djokovic a trimis partida în decisiv. Holger Rune a dominat autoritar ultimul set, iar la 4-0 în favoarea tenismenului nordic, legendarul sportiv sârb a început să se certe cu arbitrul. 

În cele din urmă, Holger Runde s-a impus cu 6-2 și îl va înfrunta în semifinale pe câștigătorul din partida Casper Ruud – Francisco Cerundolo. Norvegianul îl conduce pe Novak Djokovic la meciurile directe, scor 2-1. 

17-05-2023
11:42

Kudermetova a făcut scandal la meciul din sferturi

Jucătoarea rusă Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 11 și locul 12 WTA, a făcut un scandal monstru la meciul cu chinezoaica Qinwen Zheng, favorită 22 și poziția 21 în clasamentul mondial, din sferturile de finală ale turneului de la Roma.

Sportiva de 26 de ani și-a ieșit din minți în momentul în care conduce cu 3-0 în setul decisiv, deoarece unul dintre arbitrii de linie nu a strigat aut la o minge a adversarei care a căzut aproape de tușă. Arbitrul de scaun a coborât să verifice urma și după ce s-a consultat cu colegul său de la linie a dat minge bună pentru chinezoaică.

A fost momentul în care Kudermetova a explodat și l-a jignit pe arbitrul de linie. ”Ești serios? Ți-am arătat urma. Unde e urma? Unde e? Uite urma, e clar. Arată-mi altă urmă. E greșeala lui. Cine plătește pentru asta? E o glumă. El e foarte bătrân. Cine plătește pentru greșeală?”, a spus rusoaica.

În cele din urmă, Veronika Kudermetova s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4 și va juca în semifinale cu ucraineanca Anhelina Kalinina, cap de serie numărul 30 și locul 47 WTA.

17-05-2023
07:06

Kalinina a produs surpriza zilei la Roma

Jucătoarea ucraineană Anhelina Kalinina, cap de serie numărul 30 și locul 47 WTA, a produs surpriza și a eliminat-o în sferturile de finală pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorită 12 și poziția a zecea în ierarhia mondială.

Kalinina, care accede pentru prima dată în carieră în semifinalele unui turneu WTA 1000, s-a impus cu scorul de 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3, în cel mai lung meci din acest an, care a durat trei ore și 41 de minute.

”Mă simt grozav mental, dar nu îmi mai simt corpul, nu îmi mai simt picioarele. Cred că a fost cel mai lung meci al carierei mele. Această victorie nu e doar a mea, ci şi a fizoterapeutului şi antrenorului, pentru că veneam după alt meci de trei seturi (n.r. – contra lui Madison Keys)”, a declarat ucraineanca în vârstă de 26 de ani, conform wtatennis.com.

Anhelina Kalinina este prima ucraineancă de la Elina Svitolina care ajunge în careul de ași al unei competiții de acest nivel. În semifinale, ea o va înfrunta pe rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 11 și locul 5 WTA, care a trecut de chinezoaica Qinwen Zheng, favorită 22 și poziția 21 în clasamentul mondial, scor 3-6, 6-3, 6-4.

16-05-2023
07:07

Ostapenko s-a dat în spectacol la Roma

Jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 20 și locul 20 WTA, a creat un scandal monstru în timpul partidei cu rusoaica Daria Kasatkina, favorită 8 și poziția a noua în ierarhia mondială.

În setul secund a întâlnirii din optimile de finală, Ostapenko a fost nemulțumită de o decizie a arbitrului de scaun Marija Cicak și a început să se certe cu aceasta. Susținută de publicul de la Roma, letona s-a aprrins imediat.

Marija Cicak i-a transmis că nu se lasă influențată sub nicio formă de public: ”Fanii nu te pot ajuta, nu-mi pot influența decizia. Îți pot explica mai târziu”, dar acesta a fost momentul în care Ostapenko a explodat: ”Nu mă vei mai arbitra niciodată!”

Jucătoarea în vârstă de 25 de ani și-a continuat ”duelul” cu arbitrul de scaun și mai târziu în set. După ce Marija Cicak a verificat urma unei mingi și a decis aut și punct pentru Kasatkina, Ostapenko a aplaudat-o ironic.

15-05-2023
14:56

Carlos Alcaraz, eșec istoric la Roma cu Fabian Marozsan

Carlos Alcaraz a fost eliminat neașteptat în turul 3 al competiției de categorie Masters 1.000 de la Roma. Locul 2 mondial a fost învins în minimum de seturi, scor 3-6, 6-7(4) de către Fabian Marozsan din Ungaria. 

Maghiarul în vârstă de 23 de ani ocupă locul 135 în ierarhia ATP. Este cea mai mare surpriză a sezonului în tenis, însă sportivul din țara vecină a meritat cu vârf și îndesat victoria. De-a lungul partidei, Marozsan a reușit nu mai puțin de 30 de lovituri direct câștigătoare și a comis doar 7 erori neforțate. 

Cifre mult mai bune în comparație cu cel mai tânăr lider mondial din istoria tenisului, care a reușit doar 15 lovituri câștigătoare și a comis 8 erori neforțate. Un eșec surprinzător al lui Carlos Alcaraz, ținând cont că ibericul a câștigat consecutiv turneele pe zgură de la Barcelona și Madrid. 

De cealaltă parte, născut la Budapesta, Fabian Marozsan a acces în optimile turneului de la Roma, venind din calificări. Jucătorul maghiar se află în premieră pe tabloul principal al unei competiții ATP și îl va înfrunta pentru un loc în sferturi pe Borna Coric. 

Fabian Marozsan este primul tenismen din Ungaria după 42 de ani care se califică în optimile competiției din Orașul Etern. 

15-05-2023
07:44

Ostapenko, revenirea anului în circuitul WTA

Jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 20 și locul 20 WTA, a avut o revenire spectaculoasă în partida din turul 3 cu cehoiaca Barbora Krejcikova, favorită 10 și poziția 13 în ierarhia mondială.

De la scorul de 1-1 și 30-0 în primul set, Ostapenko a pierdut 156 puncte la rând și s-a văzut condusă cu 5-1. Însă, de aici a avut o reacție formidabilă și a reușit să întoarcă soarta setului, impunându-se la tie-break. Setul secund a fost o simplă formalitate pentru letonă, care s-a calificat după o victorie cu 7-6 (2), 6-0.

”La începutul meciului, Barbora a jucat foarte bine, în timp ce mie nu îmi ieşea jocul. M-am zbătut să rămân în set şi am simţit că încep să joc din ce în ce mai bine. Am început să nu îi mai ofer multe şanse, iar ea a simţit presiunea.

S-a făcut 5-2, 5-3, 5-4, în astfel de momente e greu să îţi păstrezi luciditatea, când adversarul vine din urmă. Cred că aici a fost cheia, ea a devenit tot mai stresată, simţind că îi scapă meciul din mână”, a declarat Jelena Ostapenko, conform wtatennis.com.

În optimi, Ostapenko o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie numărul 8 și locul 9 WTA, care a trecut de austriaca Julia Grabher, poziția 89 în clasamentul mondial, după un meci epuizant, scor 7-5, 4-6, 7-6 (2), la capătul a peste trei ore de joc.

”Kasatkina e o jucătoare bună, va trebui să mă concentrez şi mai mult pe jocul meu, pentru a câştiga. Dacă voi evolua precum în setul secund cu Barbora, cred că am o şansă bună. Sper să pot să păstrez nivelul, să am aceeaşi energie”, a spus letona.

14-05-2023
07:59

Alcaraz face legea pe zgură

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, cap de serie numărul 2 și locul 2 ATP, s-a calificat fără mari probleme în turul 3 al turneului de Masters de la Roma.

Ibericul a trecut în turul secund de compatriotul său Albert Ramos-Vinolas, poziția 72 în ierarhia mondială, scor 6-4, 6-1, după mai puțin de o oră și jumătate.

În faza următoare, Alcaraz îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre cehul Jiri Lehecka, favorit 32 și locul 39 ATP, și ungurul Fabian Marozsan, jucător venit don calificări și poziția 135 în clasamentul mondial.

Pe tabloul feminin, după ce a trecut extrem de greu de Ana Bogdan, Caroline Garcia din Franța, cap de serie numărul 5 și locul 4 WTA, a fost eliminată în turul 3 de Camila Osorio din Columbia, scor 4-6, 4-6, după o oră și 43 de minute.

13-05-2023
08:56

Andreescu, eșec fără drept de apel la Roma

Jucătoarea canadiană cu origini române Bianca Andreescu, cap de serie numărul 24 și locul 31 WTA, a fost eliminată în turul 2 al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma.

Andreescu a fost învinsă categoric de cehoaica Marketa Vondrousova, poziția 70 în ierarhia mondială, scor 0-6, 1-6, în doar 55 de minute de joc.

12-05-2023
14:55

S. Cîrstea - J. Ostapenko 3-6, 6-3, 2-6

Vezi toate fazele video aici. 

3-6, 6-3, 2-6: În cele din urmă, Jelena Ostapenko s-a calificat în turul 3. Sorana Cîrstea a cedat pe propriu serviciu.

3-6, 6-3, 2-5: Jelena Ostapenko a avut șapte mingi pentru a închide meciul, însă Sorana Cîrstea a revenit de fiecare dată. Românca a fructificat a treia minge de break. 

3-6, 6-3, 2-5: Jelena Ostapenko a dominat-o pe Sorana Cîrstea în setul decisiv. Românca a reușit să câștige un singur game și a ratat calificarea în turul 3. 

3-6, 6-3, 0-3: Jelena Ostapenko a turat din nou motoarele în setul decisiv. Letona a făcut break-ul rapid. 

3-6, 6-3, 0-0: Sorana Cîrstea a închis setul după a treia încercare. Calificarea în turul 3 va fi stabilită în setul decisiv. 

3-6, 5-3: Sorana Cîrstea va servi pentru câștigarea setului secund. Românca și-a menținut nivelul ridicat de joc pe tot parcursul setului. 

3-6, 4-1: Sorana Cîrstea reușește să rămână la distanță față de Jelena Ostapenko. Letona a punctat în premieră în setul secund. 

3-6, 3-0: Sorana Cîrstea și-a îmbunătățit jocul în setul secund. Românca s-a distanțat pe tabelă. 

3-6, 0-0: Jelena Ostapenko a fructificat prima minge de set și este cu un pas în turul 3 la Roma. 

3-5: Sorana Cîrstea a câștigat pe propriul serviciu, însă Jelena Ostapenko va servi pentru câștigarea primului set. 

2-4: După ce a reușit să restabileacă egalitatea, Sorana Cîrstea a pierdut următoarele două game-uri și i-a permis letonei să se distanțeze pe tabelă. 

1-2: Jelena Ostapenko începe în forță și câștigă rapid pe serviciul Soranei Cîrstea. Românca a revenit și a făcut rebreak-ul. 

0-0: Start de meci!

Sorana Cîrstea o înfruntă pe Jelena Ostapenko în turul 2 al competiției de categorie WTA 1000 de la Roma. Va fi cea de-a treia întâlnire directe între cele două sporive. Letona a câștigat precedentele două întâlniri.

12-05-2023
13:10

Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko va începe în jurul orei 17:45

Sorana Cîrstea (34 WTA) încearcă să își prelungească seria pozitivă pe zgură cu o victorie în fața Jelenei Ostapenko (20 WTA). Partida este programată a treia pe Grand Stand Arena și va începe în jurul orei 17:45, ora României, în funcție de durata celorlalte partide. 

Confruntarea din turul 2 de la WTA Roma va fi a treia întâlnire directă între cele două jucătoare. Precedentele două partide au fost adjudecate de Jelena Ostapenko la US Open și Beijing în 2017. 

12-05-2023
13:05

Iga Swiatek, scor uluitor cu Anastasia Pavlyuchenkova în turul 2

Iga Swiatek a început în forță turneul pe zgură de la WTA Roma. Liderul mondial a avut nevoie de doar o oră și 8 minute pentru a trece de Anastasia Pavlyuchenkova, finalistă la Roland Garros în 2021. 

Fără să slăbească ritmul, poloneza care va împlini 22 de ani pe 31 mai a câștigat partida, scor 6-0, 6-0 împotriva sportivei clasate pe locul 506 WTA. În turul al treilea, Iga Swiatek, principala favorită la câștigarea trofeului de la Foro Italico, o va înfrunta pe câștigătoarea din meciul L. Tsurenko – B. Pera. 

Victoria împotriva jucătoarei din Rusia a fost a 12-a consecutivă pentru Iga Swiatek la Roma. Tenismena din Polonia a câștigat ultimele două turnee de pe zgura din Orașul Etern. 

11-05-2023
17:18

C. Garcia - A. Bogdan 6-4, 3-6, 7-5

Vezi toate fazele video aici. 

6-4, 3-6, 7-5: Ana Bogdan a avut șansa să închidă meciul pe propriul serviciu, însă Caroline Garcia a revenit și s-a impus după două ore și 26 de minute de joc. 

6-4, 3-6, 2-2: Caroline Garcia a făcut rapid rebreak-ul, iar setul decisiv este din nou sub semnul echilibrului. 

6-4, 3-6, 1-2: Ana Bogdan a preluat conducerea în setul decisiv după ce a făcut break-ul. 

6-4, 3-6, 1-1: Start echilibrat în setul decisiv. 

6-4, 3-6: Ana a câștigat al doilea set după un joc extrem de solid. Câștigătoarea va fi desemnată după set decisiv. 

6-4, 1-3: Ana Bogdan câștigă al treilea game consecutiv și va servi pentru 4-1. 

6-4, 1-1: Caroline Garcia a făcut break-ul în startul setului secund, însă Ana Bogdan a revenit pe tabelă după ce a salvat două minge de 2-0. 

6-4, 0-0: Ana Bogdan a revenit pe tabelă, însă fără succes. Românca a pierdut următoarele două game-uri, iar Caroline Garcia este cu un pas spre turul al treilea. 

4-4: Primul set se echilibrează după ce Ana Bogdan și-a recuperat break-ul. 

3-2: Ana Bogdan își face cu ceva emoții serviciul și rămâne aproape de jucătoarea din Franța. 

2-1: Caroline Garcia a făcut break în primul game al meciului și a trecut la conducere.

0-0: Partida a început!

Ana Bogdan o înfruntă pe Caroline Garcia (4 WTA) în turul secund al turneului de la Roma. Românca a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească. 

11-05-2023
15:15

G. Ruse - B. Haddad Maia 2-6, 3-6

Vezi toate fazele video aici. 

2-6, 3-6: Beatriz Haddad Maia a închis meciul pe propriul serviciu și s-a calificat în turul 3 după o oră și 29 de minute. 

2-6, 2-5: După ce a venit la un singur game distanță, Gabriela Ruse a cedat din nou inițiativa. Românca va servi pentru a rămâne în meci. 

2-6, 2-3: Gabriela Ruse recuperează din deficit. Românca a făcut rebreak-ul și a revenit în setul secund. 

2-6, 0-3: Beatriz Haddad Maia profită de pasajul slab pe care îl traversează Gabi Ruse și se distanțează și în setul secund. 

2-6: Jucătoarea din Brazilia a făcut și cel de-al doilea break în primul set pe care și l-a adjudecat după 40 de minute. 

2-5: Beatriz Haddad Maia a făcut break-ul și s-a distanțat în primul set. 

2-3: În continuare se merge cu serviciul. Gabi Ruse are parte de o susținere masivă în partida cu Haddad Maia. 

0-1: Beatriz Haddad Maia se impuna fără probleme pe propriul serviciu. 

0-0: Partida a început! Jucătoarea din Brazilia va servi prima. 

Gabriela Ruse (152 WTA) încearcă să prelungească parcursul bun de pe zgura de la Roma. Venită din calificări, românca a învins-o pe Fruhvirtova în primul tur, însă are o misiune extrem de dificilă în runda secundă cu Beatriz Haddad Maia. (15 WTA). 

11-05-2023
09:48

Irina Begu - Xiyu Wang 4-6, 5-7

GAME, SET şi MECI: 6-4, 7-5 Xiyu Wang! Irina Begu părăseşte competiţia de la WTA Roma încă din turul doi după o evoluţie modestă în faţa chionezoaicei. 

6-4 Xiyu Wang! Chinezoaica se impune în primul set. Start greoi pentru Begu. 

Start de meci! 

Ana Bogdan, Gabriela Ruse şi Sorana Cîrstea sunt în turul doi de la WTA Roma. În câteva minute, începe meciul Irinei Begu cu Xiyu Wang, pentru calificarea în turul trei. 

10-05-2023
15:55

Sorana Cîrstea - Katie Volynets 2-6, 6-3, 6-4

Vezi aici cele mai importante momente.

2-6, 6-3, 6-4: Sorana se impune mult mai greu decât se aștepta, după un meci în care a suferit desstul de mult. În turul secund, ea va juca împotriva letonei Jelena Ostapenko.

2-6, 6-3, 4-3: Sorana reușește break-ul. Meciul este întrerupt, deoarece Katie Volynets a cerut un time-out medical.

2-6, 6-3, 3-3: Echilibru în setul decisiv, nimeni nu reușește deprinderea.

2-6, 6-3, 1-2: Sorana pierde pe propriul serviciu, dar recuperează imediat break-ul.


2-6, 6-3: Sorana închide setul cu un nou break.

2-6, 5-3: Se menține avansul de două game-uri al Soranei în acest set.

2-6, 4-2: Ambele sportive își fac serviciul, Sorana are avantajul unui break.

2-6, 3-1: Românca pare că-și revine și are un break avans.

2-6, 1-0: Sorana câștigă pe propriul serviciu primul game al setului secund.


2-6: Americanca își adjudecă primul set destul de lejer, după 4 game-uri consecutive pierdute de Sorana.

2-4: Sorana își pierde din nou serviciul și e în pericol să cedeze primul set.

2-2: După un început slab, cu game pierdut pe pripriul serviciu, Sorana și-a revenit și a egalat situația pe tabelă.

A început meciul Sorana Cîrstea – Katie Volynets, cu românca la serviciu. La 40-40 în primul game a început ploaia și partida este deocamdată întreruptă.

Sorana Cîrstea, poziția 34 în ierarhia mondială, debutează în turneul de la Roma împotriva americancei Katie Volynets, locul 102 WTA.

10-05-2023
13:47

Gabriel Ruse - Linda Fruhvirtova 6-1, 6-0

Vezi aici cele mai interesante momente

6-1, 6-0: Ruse câștigă din nou pe serviciul adversarei și se impune în meci într-o manieră entuziasmantă. În turul 2 o va întâlni pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 12.

6-1, 5-0: Gabriela Ruse își face serviciul și mai are nevoie de un singur game pentru câștigarea meciului.

6-1, 4-0: Românca își continuă jocul extraordinar și se distanțează pe tabelă după un nou break.

6-1, 2-0: Ruse pornește ca din pușcă și în actul secund luând avantajul unui break.


6-1: Gabriela face un meci aproape de perfecțiune și câștigă la pas primul set în 28 d eminute.

4-1: Românca joacă la un nivel înalt, mai face un break și se apropie de câștigarea setului ninaugural.

2-0: Ruse începe excelent meciul și face primul break al întâlnirii.

A început meciul Gabriel Ruse – Linda Fruhvirtova, cu cehoaica la serviciu.

Gabriela Ruse, locul 152 WTA, urmează să o întâlnească în primul tur pe cehoaica Linda Fruhvirtova, poziția 55 în ierarhia mondială, iar partida va începe în jurul orei 17:50.

Jocul ar fi trebuit să se desfășoare mai devreme, dar a fost întârziat de întâlnirile care au avut loc înainte.

10-05-2023
08:52

Ana Bogdan - Nao Hibino 7-5, 6-0

Vezi aici cele mai importante momente.

7-5, 6-0: Evoluție execelentă a Anei Bogdan în setul secund, pe care l-a câștigat la zero. E în turul 2 la Mastersul de la Roma, unde o va întâlni pe Caroline Garcia, favorita 5 a turneului.

7-5, 5-0: Un nou break pentru româncă, aflată foarte aproape de câștigarea meciului.

7-5, 3-0: Ana Bogdan face primul break al game-ului secund și conduce ostilitățile.


7-5: Meciul s-a reluat, iar Ana Bogdan a câștigat două game-uri consecutive, ce i-au adus victoria în primul set.

Ploaia a început din nou pe terenurile de la Foro Italico, iar meciul Ana Bogdan – Nao Hibino a fost întrerupt.

5-5: Ambele jucătoare își fac serviciul și suspanssul se menține în finalul primului set.

4-4: Egalitate în primul set, după ce românca pierde trei game-uri consecutive.

4-1: Ana Bogdan continuă să fie în controlul primului set, păstrându-și avansul de un break.

3-0: Românca face primul break al meciului și se distanțează pe tabelă.

1-0: Ana Bogdan câștigă primul game al meciului, pe propriul serviciu.

A început meciul Ana Bogdan – Nao Hibino, cu românca la serviciu.

Startul partidei Ana Bogdan – Nao Hibino a fost amânat din cauza ploii. Conform estimărilor, ar trebui să înceapă la ora 13:30.

Ana Bogdan este prima jucătoare din România care va juca pe tabloul principal al turneului Masters de la Roma. Locul 58 WTA, Bogdan o va întâlni în primul tur pe japoneza Nao Hibino (118 WTA).

Meciul va începe în jurul orei 12:00 și va putea fi urmărit în direct de telespectatorii din România pe postul Digi Sport 2.

09-05-2023
18:57

Gabriela Ruse, calificare pe tabloul principal

Gabriela Ruse, locul 152 WTA, s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma.

Românca a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe rusoaica Kamilla Rakhimova, poziția 90 în ierarhia mondială şi cap de serie numărul 6, scor 6-7 (3), 6-3, 6-3, după aproape trei ore de joc. În primul tur de pe tabloul principal, Ruse o va întâlni pe cehoaica Linda Fruhvirtova, locul 55 WTA.

Ana Bogdan, poziția 59 în clasamentul mondial, și-a aflat și ea adversara din runda inaugurală. Românca o va întâlni pe japoneza Nao Hibino, jucătoare venită din calificări și locul 118 WTA.

Sorana Cîrstea, poziția 34 în ierarhia mondială o va avea ca adversară pe americanca Katie Volynets, locul 102 WTA, în timp ce Irina Begu, favorită 31 și poziția 27 în clasamentul mondial, a fost direct acceptată în turul 2.

După Madrid Mutua Open, care abia s-a încheiat cu succesul bielorusei Aryna Sabalenka în fața polonezei Iga Swiatwk, sportul alb are imediat parte de al doilea eveniment important dev tip Masters înainte de al doilea turneu de Grand Slam al anului, pe zgura de la Roland Garros de la Paris. Este vorba de Italia Open, cunoscut și sub denumirea de  Internazionali BNL d’Italia sau Roma Masters, deoarece se desfășoară, atât la masculin, cât și la feminin, pe terenrile de la Foro Italico din capitala țării.

Premii substanțial diferite între bărbați și femei la Italia Open 2023

Italia Open este unul dintre cele două turnee Masters de 1000 de puncte, atât la feminin cât și la masculin, care au loc în Europa, înainte de Internaționalele Franței de la Roland Garros, turneul de Grand Slam pe zgură al anului. Se joacă pe zgura din complexul de terenuri de la Foro Italico. Anul acesta este o ediție jubiliară, cea cu numărul 80.

ADVERTISEMENT

O caracteristică pentru acest Masters, față de cel de la Madrid, pe care îl urmează imediat, este diferența foarte mare între premiile de la masculin în comparație cu cele de la feminin. La Madrid, premiile au fost absolut egale. La Roma, în turneul masculin valoarea premiilor ajunge la 7,705 milioane euro, iar în cel feminin la jumătate, 3,572 milioane euro. Italia Open  poate fi urmărit în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2.

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz sunt marii favoriți în turneul masculin la Italia Open 2023

Sârbul Novak Djokovic revine pe teren, după ce a lipsit de la Openul de la Madrid. În turneul masculin, el și cu spaniolul Carlos Alcaraz sunt principalii favoriți în condițiile absenței regelui all time al zgurei, Rafael Nadal, care nu s-a refăcut după o accidentare și e în pericol să rateze și Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Alți capi de serie sunt rusul Daniil Medvedev, deși pare complet ieșit din formă și extrem de irascibil, dar nu e vorbă că și ultimele rezultate ale lui Djokovic sunt departe de valoarea și renumele lui, norvegianul Casper Ruud, alt rus, Andrei Rublev, Stefanos Tsitsipas, danezul Holger Rune, reprezentantul gazdelor, Jannick Sinner, Taylor Fritz și Felix Auger-Aliassime. 12 jucători au declarat forfait.

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, o nouă luptă la Italia Open 2023 după finala de la Madrid

În competiția feminină, recentele finaliste de la Madrid, liderul mondial Iga Swiatek și bielorusa Aryna Sabalenka, învingătoare cu 2-1 , sunt marile favorite și la întrecerile de la Italia Open 2023 de la Foro Italico. Este foarte greu de crezut că o altă jucătoare din top 10 ar putea emite pretenții, deși în turneul feminin se știe că surprizele sunt mult mai ușor de realizat.

ADVERTISEMENT

Jessica Pegula, Ons Jabeur, Elena Rîbakina, Caroline Garcia, Coco Gauff, Daria Kasatkina și Maria Sakkari alcătuiesc topul favoritelor până la numărul 10. Și aici există retrageri, nedorite pe motive de suspiciune de dopaj la Simona Halep, de accidentări Belinda Bencic, Petra Kvitiova, Emma Răducanu, Danielle Collins. O veste șoc a venit zilele trecute, la 21 de ani americanca Amanda Anisimova anunțând că nu mai suportă presiunea psihică din acest sport și se retrage din activitate.

Irina Begu este cap de serie numărul 31 la Italia Open 2023

În privința participării românești, lucrurile sunt clare. La masculin, nu existăm pe niciun plan, simplu sau dublu. La feminin, avem trei jucătoare pe tabloul principal și pe Gabriela Ruse în calificări. Dacă bate meciul decisiv pentru intrarea pe tablou, va fi foarte probabil cu o jucătoare din Rusia, Rakhimova. Patricia Țig ar fi fost acceptată cu clasament protejat direct pe tablou, dar a renunțat.

ADVERTISEMENT

Irina Begu, care a ajuns până în sferturi de finală la Madrid, este cap de serie 31, deși în ierarhia WTA a ajuns acum pe poziția 27 și va intra direct în turul 2. Sorana Cîrstea va evolua în primul tur în compania americancei Volynets, pe care ar trebui, în mod normal să o învingă, dar în turul 2 ar da de buna ei prietenă Jelena Ostapenko, aceasta având 2-0 la meciuri directe. Ana Bogdan va avea adversară o jucătoare venită din calificări.

ADVERTISEMENT