Sport
notix pixel id

Roman Grosjean a arătat cicatricile cu care a rămas la un an după teribilul accident de la Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain. Video

Romain Grosjean nu va uita niciodată teribilul accident în care a fost implicat pe 29 noiembrie 2020, în Grand Prix-ul statului Bahrain. Atunci, monopostul pilotului francez a explodat după impactul cu parapetul.
02.12.2021 | 09:22
Roman Grosjean a arătat cicatricile cu care a rămas la un an după teribilul accident de la Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain. Video
Așa arăta piesa care i-a salvat viața lui Romain Grosjean. Introducerea ei a fost greu acceptată în Formula 1. FOTO: Twitter ESPN F1
ADVERTISEMENT

Fostul pilot de Formula 1 Romain Grosjean a arătat lumii sechelele cu care a rămas după teribilul accident din 2020, din Bahrain.

Francezul a rămas cu o ușoară dizabilitate a mâinii stângi și cu cicatrici uriașe care îi vor aminti toată viața de momentul care l-a determinat să iasă din circuitul F1.

Romain Grosjean: ”Dreapta e bună, stânga, ceva mai puţin bună”

Nefericitul incident petrecut în luna noiembrie a anului trecut pe pista circuitului din Bahrain a fost rememorat de Romain Grosjean, într-o intervenție în podcastul fostului pilot de Formula 1 Nico Rosberg.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost întrebat cum se simte la un an distanță de la teribilul accident, pilotul francez a ridicat mâinile în fața obiectivului de filmare.

”Dreapta e bună, stânga, ceva mai puţin bună”, a spus Grosjean, iar pe mâna stângă au putut fi văzute cicatrici uriașe.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 35 de ani, Romain Grosjean aleargă în prezent în campionatul american IndyCar. Evenimentul din 29 noiembrie 2020 l-a determinat să renunțe la cariera în Formula 1.

11 ani a petrecut Grosjean în ”Marele circ”. A alergat în 179 de curse și a terminat de 10 ori pe podium. Renault, Lotus și Haas Team sunt echipele pentru care a concurat francezul.

ADVERTISEMENT

Filmul teribilului accident din 2020

Momentul care a marcat cariera lui Romain Groshean s-a petrecut pe 29 noiembrie 2020 în Grand Prix-ul statului Bahrain.

Pilotul francez a scăpat monopostul Haas Team de sub control și s-a izbit de parapeții de protecție. În acel moment mașina s-a rupt în două și a explodat.

ADVERTISEMENT

Grosjean a ieșit pe propriile picioare dintre flăcări deși suferise arsuri extrem de grave, avea câteva coaste rupte și fracturi la mâine. A fost preluat de un echipaj de urgență și transportat la spital.

Deși a trecut un an de la accidentul în care își putea pierde viața, pilotul francez este supus periodic unor intervenții chirurgicale pentru a-i fi înlocuită pielea arsă de pe mâna stângă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik