Sport

EXCLUSIV / Destăinuirile primului român “TUNAR”: PEDEPSIT pentru că l-a vrut Arsenal!

Căpitanul echipei naţionale U16, Vlad Dragomir, a semnat cu Arsenal Londra, fiind primul român din istorie care va juca pe "Emirates"....
01.07.2015 | 18:52
EXCLUSIV  Destainuirile primului roman TUNAR PEDEPSIT pentru ca la vrut Arsenal

Căpitanul echipei naţionale U16, Vlad Dragomir, a semnat cu Arsenal Londra, fiind primul român din istorie care va juca pe “Emirates”.

Antrenorul recent promovatei ACS Poli Timişoara, Dan Alexa, a avut încredere în Vlad Dragomir şi i-a oferit şansa să debuteze în liga secundă la doar 15 ani, în sezonul recent încheiat. Numai că mijlocaşul timişorean a fost la un test la Londra fără acordul conducerii, iar după revenirea în ţară, a fost exclus din lot.

Dragomir a fost nevoit să se pregătească două luni singur pentru că a refuzat să semneze prelungirea cu ACS Poli Timişoara. Arsenal Londra l-a monitorizat pe Vlad Dragomir un an şi jumătate înainte să-i propună un transfer. FANATIK.RO i-a propus tînărului “tunar” să iasă “la joc într-un interviu fără tracul premierelor.

Vlad, cum te simţi după ce ai devenit primul român care va juca pentru Arsenal?

Este ceva de vis pentru mine, nu mă gîndeam că voi ajunge aşa repede la un club de talia lui Arsenal Londra, credeam că sînt şanse slabe să fac pasul la o echipă bună în străinătate.

De ce nu ai vrut să joci măcar un sezon în prima ligă?

M-am gîndit bine şi m-am decis că, pentru mine, cel mai bine este să fac pasul în străinătate fără să joc pentru o echipă din România. Înainte să apară interesul celor de la Arsenal pentru mine, nu m-a căutat nimeni din ţară. Însă imediat după aceea am primit oferte de la Steaua şi CSU Craiova, dar m-am hotărît să joc în Anglia.

Ce ţi-a spus Arsene Wenger? A vorbit cu tine?

Cei de la Arsenal m-au urmărit un an şi jumătate. Eu nu am discutat cu domnul Arsene Wenger, dar e clar că decizia a fost luată după ce şi-a dat dînsul acordul. O să merg acum la Academia lor de fotbal şi sper că în maxim doi ani de zile să joc pentru prima echipă a lui Arsenal.

Ce alege între Real Madrid, naţională şi… matematică!

Care este povestea lui Vlad Dragomir?

Am început fotbalul la 7 ani, iar primul meu antrenor a fost Pavel Velcotă de la Banatul. Pe urmă am ajuns la Poli Timişoara, unde am continuat să joc şi am debutat şi la prima echipă. Pe primul plan este fotbalul şi şcoala, îmi place matematica. 

Cum au reacţionat cei de la Timişoara după ce ai bătut palma cu Arsenal?

Prost! După ce m-am întors de la Londra, domnul Alexa m-a anunţat că nu mai fac parte din lot. Prima dată m-am antrenat cu juniorii A, apoi am fost trimis la juniorii B şi în final am fost nevoit să mă pregătesc singur pentru că am refuzat să semnez cu ASC Poli.

Care este clubul tău preferat?

Echipa mea favorită este Real Madrid, iar jucătorul preferat este Cristiano Rodaldo. Ca stil de joc mă asemăn cu Toni Kroos şi sper să joc la fel de bine ca el.

Deci visul tău este să ajungi la…

La echipa naţională! Cel mai frumos lucru pentru mine este să joc pentru echipa naţională, este un moment senzaţional atunci cînd se cîntă imnul. Important este să am evoluţii constant bune ca să fiu convocat la echipa naţională.

100.000 de euro a plătit Arsenal Londra pentru transferul lui Vlad Dragomir

2 partide a jucat Vlad Dragomir pentru ACS Poli Timişoara în Liga a II-a

Tags: