Premier League

Roman Abramovic vinde Chelsea! Câţi bani vrea pentru clubul din Premier League

29.07.2018 | 11:44
Roman Abramovic vinde Chelsea Cati bani vrea pentru clubul din Premier League

Roman Abramovic vinde Chelsea! Vestea care circula de mai multă vreme în fotbalul englez prinde acum conturul realităţii şi va însemna cea mai mare tranzacţie făcută vreodată în lumea sportului rege. Devenit indezirabil în Regat, ca urmare a relaţiilor sale apropiate cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Abramovic s-a trezit în situaţia de a nu mai putea pune piciorul pe pământ britanic. Acest lucru l-a convins că a venit momentul să vândă brandul creat de el începând cu anul 2003, când a preluat clubul de la Ken Bates pentru 157 milioane euro. CLICK GALERIE FOTO

Cu Abramovic patron Chelsea a urcat enorm în topul echipelor din Premier League, reuşind să câştige 17 trofee până acum, în frunte fiind Champions League în 2012 şi apoi cele cinci titluri în Premier League. La Chelsea au jucat şi doi români, Dan Petrescu, înainte de venirea rusului şi Adrian Mutu, ultimul ieşind însă pe uşa din dos, ca urmare a scandalului de dopaj, românul fiind depistat că a consumat cocaină.

Roman Abramovic vinde Chelsea! Va fi preluată de cel mai bogat englez

Cel care doreşte să devină proprietarul lui Chelsea este cel mai bogat om din Anglia, Sir Jim Ratcliffe, a cărui avere, conform Forbes, se ridică la 23,7 de miliarde euro. Are 61 de ani şi deţine cea mai mare companie de chimicale din Marea Britanie, Ineos. A cumpărat deja în 2017 un club în Elveţia, Lausanne Sports, dar se pare că nu a fost de bun augur, echipa retrogradând în a doua ligă în vară. Dacă Ratclifee va deveni patron la Chelsea o va face pe o sumă uriaşă, pentru că Abramovic a stabilit preţul la 2,2 miliarde euro.

Roman Abramovic vinde Chelsea. Sir Jim Ratcliffe, cumpărătorul clubului va da 2,2 miliarde euro
Roman Abramovic vinde Chelsea. Sir Jim Ratcliffe, cumpărătorul clubului

Tranzacţia s-ar fi dorit a fi una pe deplin secretă, însă contul de twitter Secret Footballer, cu 100.000 de urmăritori, a transformat-o în eveniment public:  Înțeleg că Chelsea este în procesul de vânzare către Jim Ratcliffe, pentru două miliarde de lire”. Fanii lui Chelsea sunt acum în alertă maximă, aşteptând cu sufletul la gură ce se va întâmpla.