Fotbal international

Roman Abramovich a refuzat oferta unui colos american pentru vânzarea clubului Chelsea! Cere 3,6 miliarde de euro

10.12.2019 | 18:00
Roman Abramovich a refuzat oferta unui colos american pentru vanzarea clubului Chelsea Cere 36 miliarde de euro
ADVERTISEMENT

Oligarhul rus Roman Abramovich a refuzat oferta unui colos american pentru vânzarea clubului Chelsea Londra, considerând că suma este mult sub ceea ce își dorește.

Roman Abramovich a refuzat oferta unui colos american pentru vânzarea clubului Chelsea

Cotidianul francez L’Equipe, citând presa americană, anunță că Roman Abramovich a refuzat oferta făcută de omul de afaceri Todd Boehly, coproprietar din 2012 al francizei de baseball Los Angeles Dodgers, pentru cumpărarea clubului Chelsea Londra.

ADVERTISEMENT

Sursa citată nu a dezvăluit suma pe care omul de afaceri american a oferit-o pentru achiziționarea grupării din Premier League, dar aceasta nu s-a ridicat la dorința lui Roman Abramovich, care vrea 3,6 miliarde de euro.

Chelsea, al șaselea cel mai scump club din lume

Suma cerută de oligarhul rus este considerată una mult prea mare de experții financiari. Conform ierarhiei financiare a cluburilor de top făcută de firma KPMG, clubul londonez are o valoare estimată la 2,2 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Chelsea Londra este în 2019 al șaselea cel mai scump club din lume, dar valorează cu un miliard de euro mai puțin decât liderul acestui clasament, Real Madrid. Cu toate acestea, Roman Abramovich ține de preț iar pentru moment nimeni nu se încumetă să arunce atâția bani pentru a deveni proprietar pe Stamford Bridge.

Abramovich a cumpărat Chelsea în 2003

În urmă cu doar o săptămână, fondul de investiții californian Silver Lake a achiziționat pentru 500 de milioane de dolari o participație de 10% la City Football Group, compania care controlează opt cluburi de fotbal din întreaga lume, printre care și Manchester City.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich a cumpărat clubul Chelsea Londra în 2003 pentru 140 de milioane de euro, iar până în 2018 a primit mai multe oferte de cumpărare a grupării, dintre care una chiar de la Silver Lake, însă le-a refuzat pe toate.

Chelsea, meci decisiv pentru optimile Champions League

Chelsea va putea face din nou transferuri în perioada de iarnă, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a ridicat suspendarea londonezilor. Vestea a fost foarte bine primită, iar Frank Lampard a declarat că are câțiva jucători pe care vrea să-i transfere. Roman Abramovici a decis să-i pună la dispoziție 150.000.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Chelsea Londra are nevoie de victorie în meciul cu OSC Lille, din ultima etapă a fazei grupelor Champiopns League, pentru a fi sigură de calificarea în optimile de finală ale competiției. În acest moment, englezii sunt pe locul 3 în Grupa H, la egalitate de puncte cu Valencia, și la două lungimi în urma lui Ajax.

ADVERTISEMENT