Sport

Roman Abramovich nu se retrage din fotbal, după vânzarea lui Chelsea. Miliardarul este pregătit să preia un club din Rusia

Roman Abramovich a scos la vânzare clubul Chelsea, după ce autoritățile din Anglia au dispus mai multe sancțiuni împotriva sa după invazia Ucrainei de către Rusia. Miliardarul pregătește preluarea unui alt club.
10.03.2022 | 09:35
Roman Abramovich nu se retrage din fotbal dupa vanzarea lui Chelsea Miliardarul este pregatit sa preia un club din Rusia
Proprietarul lui Chelsea Londra, Roman Abramovich, a anunțat că vrea să vândă clubul și pare tentat să investească într-o echipă din Rusia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Miliardarul rus Roman Abramovich este omul care a scos-o din anonimat pe Chelsea și a transformat-o într-una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Războiul din Ucraina i-a atras, însă, și sancțiuni din partea autorităților din Anglia, iar omul de afaceri a decis să vândă clubul.

Roman Abramovich a demarat discuțiile cu un club din Rusia

Fotbalul este marea pasiune a omului de afaceri Roman Abramovich și acest lucru a transformat-o pe Chelsea dintr-o echipă de mijlocul clasamentului, la începutul anilor 2000, într-o forță de talie mondială.

ADVERTISEMENT

Invazia Ucrainei de către Rusia i-a atras o serie de sancțiuni din partea autorităților din Regatul Unit, între care și interdicția de a intra pe teritoriul Marii Britanii, astfel că miliardarul a decis să vândă gruparea londoneză.

Nu va sta departe de mirajul ”Sportului rege”. Avocatul Alexander Dobrovinsky, extrem de cunoscut și influent în Rusia, le-ar fi spus unor apropiați că miliardarul a început demersurile pentru a cumpăra un alt club, chiar din Rusia, fără să nominalizeze despre ce echipă este vorba.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Roman Abramovich nu se poate întoarce în țara natală, din cauza declarațiilor sale vis-a-vis de invadarea Ucrainei de armatele rusești.

Termeni precum ”război în Ucraina”, folosiți de Abramovich în motivarea deciziei de a vinde deținătoarea Ligii Campionilor, nu sunt agreați de administrația de la Kremlin, iar dacă va intra în Rusia acesta riscă să petreacă 15 ani în închisoare.

ADVERTISEMENT

Legăturile lui Roman Abramovich cu fotbalul din Rusia

Miliardarul care a condus-o pe Chelsea în ultimii 19 ani este unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin și a mai fost implicat în fotbalul din Rusia.

În 2004, la ascut timp după ce a devenit proprietarul lui Chelsea, compania pe care o administrează Abramovich a semnat un parteneriat de publicitate cu TȘKA Moscova, valabil pe doi ani, timp în care a finanțat clubul armatei ruse cu peste 50 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Ulterior a finanțat vreme de cinci ani academia de fotbal din Tolyatti, una dintre cele mai importante din Rusia, iar între 2006 și 2010, pe perioada mandatului lui Guus Hiddink pe banca naționalei Rusiei, Abramovich a suportat o parte din salariul olandezului.

Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, investiția într-un club din Rusia este o strategie a miliardarului de a evita să facă pușcărie în țara natală și de a reintra în grațiile președintelui Putin.

ADVERTISEMENT