Sport

Dialog fabulos între Roman Abramovich şi Thomas Tuchel! Ce şi-au spus cei doi după ce Chelsea a devenit campioana mondială a cluburilor

Chelsea şi-a mai adăugat un trofeu în palmares, după câştigarea CM al cluburilor, iar Roman Abramovic şi Thomas Tuchel au sărbătorit împreună succesul obţinut la Abu Dhabi.
13.02.2022 | 00:19
Dialog fabulos intre Roman Abramovich si Thomas Tuchel Ce siau spus cei doi dupa ce Chelsea a devenit campioana mondiala a cluburilor
ADVERTISEMENT

Chelsea a închis ciclul internaţional, după ce a câştigat Campionatul Mondial al cluburilor, trofeu care se adaugă la Liga Campionilor şi Supercupa Europei, cupe obţinute în 2021. Aducerea lui Thomas Tuchel, în urmă cu un an, pariu al lui Roman Abramovich, s-a dovedit mutarea câştigătoarea.

Ce şi-au spus Roman Abramovich şi Thomas Tuchel, la câteva minute după câştigarea CM al cluburilor

Relaţia dintre Roman Abramovich şi Thomas Tuchel este una foarte bună, dovadă şi faptul că cei doi au stat de vorbă, la scurt timp după finalul meciului, pe gazon, ceea ce a devenit un ritual după marile victorii. La conferinţa de presă, antrenorul german a dezvăluit scurtul dialog avut cu patronul londonezilor.

ADVERTISEMENT

“Ne-am întâlnit, la final, pe gazon. I-am spus felicitări. El mi-a zis… felicitări! Apoi i-am spus: ‘Nu, este pentru tine şi clubul tău. Contribuţia şi pasiunea ta au făcut acest lucru posibil’. Acest trofeu este pentru el”, a spus Thomas Tuchel.

Chelsea a învins-o pe Palmeiras, scor 2-1, după golurile marcate de Romelu Lukaku (55) şi Kai Havertz (117). Raphael Veiga (64) a înscris golul de onoare pentru echipa braziliană, câştigătoare a Copei Libertadores în 2021.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich şi Thomas Tuchel, episod special şi după finala Ligii Campionilor

Thomas Tuchel nu va uita niciodată ziua de 29 mai 2021, când Chelsea a câştigat Liga Campionilor, după 1-o cu Manchester City. Antrenorul londonezilor a sărbătorit succesul cu gin tonic, până la ora 4:30 dimineaţă, când un telefon l-a făcut să treacă pe Coca-Cola.

Recent, jurnaliştii de la The Times au dezvăluit ce s-a îmtâmplat în noaptea şi dimineaţa de după finala Ligii Campionilor. Thomas Tuchel fusese sunat de Marina Granovskaia, directorul general al clubului şi mâna dreaptă a lui Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT

Aceasta îi transmisese că patronul lui Chelsea îi cerea o întâlnire la ora 7:30 dimineaţa. După câteva minute de somn, Thomas Tuchel s-a întâlnit cu Roman Abramovich, iar acesta i-a oferit prelungirea contractului până în vara lui 2024. Era abia a doua întâlnire între cei doi.

Prima întâlnire între Roman Abramovich şi Thomas Tuchel, pe gazon, după finala Ligii Campionilor

Chiar dacă a semnat cu Chelsea pe 26 ianuarie 2021, Thomas Tuchel nu s-a întâlnit cu Roman Abramovich. Negocierile au fost purtate prin Marina Granovskaia, iar prima întâlnire cu patronul clubului londonez a avut loc pe gazonul stadionului “Dragao” din Porto, după finala Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

“A fost cel mai bun moment pentru prima noastră întâlnire. Am vorbit cu patronul chiar acum pe teren, acesta a fost cel mai bun moment pentru o primă întâlnire. Sau cel mai rău, pentru că de acum înainte nu poate decât să se înrăutăţească (n.r. râde). Vom vorbi mâine, vom vorbi mai târziu (n.r. despre prelungirea contractului).

Îl pot asigura că voi rămâne înfometat de trofee, că vreau titlul următor şi sunt extrem de fericit, ca parte a unui club cu adevărat ambiţios, o parte puternică a unui grup puternic. Se potriveşte perfect credinţei mele şi pasiunii mele pentru fotbal”, declara Thomas Tuchel la conferinţa de presă de după finala Ligii Campionilor.

Roman Abramovich a adus trofeele pe “Stamford Bridge”

Pentru Chelsea, istoria clubului se va împărţi mereu în două perioade: înainte şi după Roman Abramovich. În 2003, când omul de afaceri rus a poposit pe “Stamford Bridge”, galeria de trofee a clubului era aproape goală. Un titlu din 1955, trei Cupei ale Angliei, două Cupe ale Cupelor sau o Supercupă a Europei erau cele mai strălucitoare. Mai exact, 11 cupe erau în vitrină.

După 19 ani de domnie, Chelsea a adunat 21 de trofee, printre care se numără două Ligi ale Campionilor, cinci titluri în Premier League sau cinci Cupe ale Angliei. Trupa de pe “Stamford Bridge” s-a transformat, dintr-o aspirantă la primele locuri, într-o formaţie cu pedigree european şi o forţă a campionatului englez.

Palmaresul lui Chelsea sub domnia lui Roman Abramovich

  • 5 titluri în Premier League
  • 5 Cupe ale Angliei
  • 3 Cupe ale Ligii
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 2 Champions League
  • 2 Europa League
  • 1 Supercupă a Europei
  • 1 Campionat Mondial al cluburilor
ADVERTISEMENT