Fotbal intern

Gigi Becali, fii atent! Roman Abramovich, sumă record de transfer la echipa de fotbal feminin a lui Chelsea

02.09.2020 | 12:22
Gigi Becali fii atent Roman Abramovich suma record de transfer la echipa de fotbal feminin a lui Chelsea
Roman Abramovich îi face în ciudă lui Gigi Becali! Sumă record de transfer la echipa de fotbal feminin a lui Chelsea
ADVERTISEMENT

Roman Abramovich investește masiv la Chelsea în acest sezon, atât la echipa masculină, cât și la echipa de fotbal feminin, lucru care probabil l-ar scoate din sărite pe patronul FCSB, Gigi Becali, cel mai înverșunat contestatar al fotbalului feminin.

Chelsea tocmai a făcut cel mai scump transfer din istoria fotbalului feminin, după transferul atacantului de 27 de ani de la Wolfsburg, Pernille Harder, pentru suma de 280.000 de euro, o sumă mare dacă ne raportăm spre exemplu la Liga 1 de fotbal din România!

ADVERTISEMENT

Pernille Harder pleacă din campionatul Germaniei, după ce a Wolfsburg a pierdut finala Ligii Campionilor cu Olympique Lyon, scor 3-1, iar Harder a semnat un contract cu Chelsea, unde va face echipă cu partenera sa de viață și căpitanul echipei, Magdalena Eriksoon.

Gigi Becali este cel mai mare contestatar al fotbalului feminin

Comitetul Executiv al FRF a decis ca din sezonul viitor fiecare club este obligat să își înființeze echipă de fotbal feminin, lucru care l-a scos din minți pe patronul FCSB, care a contestat la TAS decizia prin care trebuie să aibă minim 20 de jucătoare care ar urma să joace în campionatul național U15, însă contestația a fost respinsă.

ADVERTISEMENT

FCSB a transferat jucătoarele de la Fair Play București, iar Gigi Becali e dispus să investească 10.000 de euro pe an

Potrivit AntenaSport, antrenorul echipei, Ion Bărbăcioiu, a confirmat transferul: ,,Ne-au contactat mai multe cluburi sportive. Cei mai interesaţi au fost cei de la FCSB. Se vor mândri fetițele astea că poartă FCSB în piept.

Antrenorul fetelor a declarat că fetele vor juca de plăcere, nu pentru bani cum o fac cei de la fotbal masculin șicrede că în câțiva ani stadionele vor fi pline și în România la meciurile de fotbal feminin: ,,Ele nici firimiturile de la masa bogaţilor nu le culeg. Vin şi joacă de plăcere. Eu cred în fetele astea, mai tare ca-n orice! Cred că în câţiva ani vor umple stadioanele în România. Ele deja se bat de la egal la egal cu băieţii”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost suspendat și amendat de către FRF, la fel și clubul FCSB, pentru declarațiile patronului legate de fotbalul feminin

În luna iulie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF l-a suspendat pentru 4 luni pe Gigi Becali după ce a declarat că femeile nu ar trebui să joace fotbal și că nu poate fi obligatsă-și facă echipă de fotbal feminin, primind chiar o amendă de 13.400 de euro, iar clubul a fost de asemenea amendat cu 2065 de euro: ,,Dacă Bodescu și Burleanu zic, fac echipă de fotbal feminin. Nu mă cert cu ei! Dar dacă le lovește mingea în sâni ce fac? Au sutien? Mai bine mă împușcați, dar nu vin la fotbal feminin. Mai bine îmi tai capul! Nu-mi schimb părerea. Nu-l schimb pe Hristos chiar dacă e să mor. Mai bine mor! Fotbalul nu e un sport de femei. Cum joacă în zilele în care au problemele?”,  a declarat Gigi Becali în urmă cu câteva luni.

Revenind la jucătoarea daneză care l-a cucerit pe patronul Roman Abramovich, Pernille Harder vine la Chelsea din postura de golgheter al Germaniei, cu 27 goluri în 21 de meciuri. Rămâne de văzut dacă va confirma și în campionatul englez.

ADVERTISEMENT