Sport

Roman Abramovich, implicat în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia! Patronul lui Chelsea, prezent la discuţiile din Belarus

Roman Abramovich este implicat în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia. Informaţia a fost dezvăluită, în presa din Anglia, de un purtător de cuvânt al omului de afaceri care deţine clubul Chelsea.
28.02.2022 | 14:07
Roman Abramovich implicat in negocierile de pace dintre Ucraina si Rusia Patronul lui Chelsea prezent la discutiile din Belarus
Roman Abramovich se implică în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
28-02-2022
12:08

Roman Abramovich se află la negocierile de pace din Belarus

Cotidianul Jerusalem Post anunţă că Roman Abramovich se află în Belarus, locul unde au început luni negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia. “Apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influenţă”, a declarat Yevgen Kornichuk, ambasadorul Ucrainei în Israel, pentru sursa citată, însă acesta a evitat să vorbească specific despre implicarea lui Roman Abramovich.

Luni au început primele negocieri de pace în războiul dintre Ucraina şi Rusia, eveniment care are loc în Gomel (Belarus). În tot acest timp, un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovich a anunţat că patronul lui Chesea ar fi implicat în discuţiile pentru oprirea războiului.

Roman Abramovich încearcă să oprească războiul dintre Rusia şi Ucraina

“Pot confirma că Roman Abramovich a fost contactat de partea ucraineană pentru a-şi oferi sprijinul în obţinerea unei rezoluţii paşnice şi că, de atunci, a încercat să ajute.

ADVERTISEMENT

Având în vedere miza pusă în acest joc, vă rugăm să înţelegeţi de ce nu am comentat situaţia şi implicarea lui”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovich pentru Associated Press, potrivit Sky Sports.

În tot acest timp, delegaţiile din Ucraina şi Rusia s-au întâlnit luni, la Gomel (Belarus), pentru a începe negocierile de pace. Discuţiile au început în cea de-a cincea zi de război. Cu toate acestea, luptele continuă în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii confirmă implicarea lui Roman Abramovich

Alexander Rodnyansky, un cunoscut regizor şi producător din Ucraina, a confirmat faptul că Roman Abramovich a fost contactat de politicienii de la Kiev.

“Pot confirma faptul că partea ucraineană a încercat să găsească pe cineva din Rusia care să ajute la găsirea unei rezoluţii paşnice. Sunt conectaţi cu Roman Abramovich prin comunitatea evreiască şi aşa s-a ajuns la această variantă de ajutor.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich s-a implicat şi ajută. Chiar dacă influenţa lui este limitată, a fost singurul care a răspuns. Sunt, la rândul meu, în contact cu Zelensky şi am înţeles că sunt foarte recunoscători pentru acest efort”, a spus Rodnyansky

Roman Abramovich a făcut un pas înapoi la Cheslea

Sâmbătă, după ce mai mulţi politicieni englez au susţinut că Roman Abramovich ar trebuie să fie trecut pe lista oligarhilor sancţionaţi de Marea Britanie, patronul lui Chelsea a anunţat că se retrage. Astfel, clubul londonez va fi în continuare susţinut financiar de omul de afeceri, însă va fi administrat de o fundaţie.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după acest anunţ, Roman Abramovich a fost criticat pentru că nu a menţionat deloc războiul dintre Rusia şi Ucraina în scrisoarea trimisă către public.

“Ar fi mai bine să ne concentrăm pe ceea ce Roman Abramovich nu a spus în şocantul anunţ. Niciun regret că Rusia a invadat Ucraina. Nicio distanţare de Putin. Niciun regret că şi-a pus jucătorii într-o situaţie teribilă”, a fost replica lui Oliver Holt, editorialist Daily Mail.

Ucraina a fost invadată de Rusia la primele ore ale dimineţii de joi, 24 februarie, iar de atunci se dau lupte pe întreg teritoriul ţării vecine. Mai multe oraşe, printre care Kiev, Harkov sau Odesa, au fost bombardate nopţi la rând, însă nu este cunoscut, încă, un număr exact al victimelor, nici în cazul militarilor, nici în cel al civililor.

ADVERTISEMENT