Sport

Roman Abramovich pune la bătaie o sumă colosală pentru Erling Haaland. E dispus să renunțe la 3 jucători

Chelsea a intrat în cursa pentru transferul lui Erling Haaland și este dispusă să plătească un preț record pentru achiziționarea norvegianului.
14.07.2021 | 09:15
Roman Abramovich pune la bataie o suma colosala pentru Erling Haaland E dispus sa renunte la 3 jucatori
ADVERTISEMENT

Presa din Germania anunță că Roman Abramovich a stabilit suma pe care este dispus să o achite pentru transferul norvegianului Erling Haaland, de la Borussia Dortmund.

Mai mult, patronul lui Chelsea este dispus să renunțe la trei jucători din lotul cu care londonezii au cucerit în acest an Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Chelsea, gata să-și bată propriul record în materie de sumă de transfer

Oficialii clubului londonez au fost mandatați de patronul Roman Abramovich să facă tot ce este posibil pentru ca Erling Haaland să semneze cu Chelsea.

În condițiile în care Olivier Giroud, în vârstă de 34 de ani, a semnat cu AC Milan, francezul nedorind să mai continue la Chelsea după ce i-a expirat contractul în această vară, londonezii încearcă să dea marea lovitură și să-l achiziționeze pe atacantul nordic.

ADVERTISEMENT

Clauza de reziliere a lui Haaland este în valoare de 75 milioane de euro, însă pentru a-și asigura serviciile fotbalistului de 20 de ani, Chelsea este dispusă să-și depășească propriul record de transfer – 80 de milioane plătite lui Leverkusen pentru Kai Havertz.

Conform publicației germane Bild, Roman Abramovich este dispus să achite celor de la Borussia Dortmunda nu mai puțin de 150 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că miliardarul rus este dispus să renunțe la trei jucători pentru a-i face loc lui Haaland. Cei vizați să părăsească gruparea londoneză sunt Callum Hudson-Odoi, Hakim Ziyech și Tammy Abraham.

În calea transferului stă, deocamdată, impresarul Mino Raiola

Transferul lui Erling Haaland la Chelsea l-ar putea transforma pe nordic în cel mai bine plătit fotbalist din lume. Impresarul Mino Raiola cere un salariu incredibil pentru clientul său.

ADVERTISEMENT

Recunoscut pentru cerbicia cu care negociază contractele fotbaliștilor lui, agentul Mino Raiola nu face nici un pas în spate în ceea ce-l privește pe Erling Haaland.

Impresarul italian și tatăl fotbalistului, Alf-Inge Haaland, i-au fixat atacantului un salariu de nu mai puțin de un milion de lire sterline pe săptămână (48 de milioane de lire sterile anual).

Și comisioanele lui Mino Raiola și Alf-Inge Haaland sunt impresionante. 40 de milioane de euro, câte 20 pentru Mino Raiola, respectiv părintele atacantului, ar trebui să achite Chelsea pentru a-și asigura serviciile lui Erlin Haaland.

  • 40 de goluri în 43 de partide a marcat sezonul trecut Erling Haaland, pentru Borussia Dortmund, în toate competițiile
ADVERTISEMENT