Sport

Roman Abramovich a fugit din Marea Britanie după ce a fost sancționat de autoritățile din Regatul Unit. Unde a fost fotografiat miliardarul rus. Foto

Sancționat de autoritățile din Marea Britanie din cauza războiului declanșat de Rusia, în Ucraina, patronul lui Chelsea a fugit din Anglia.  Abramovich a fost fotografiat recent într-un aeroport, în Israel.
14.03.2022 | 22:45
Roman Abramovich a fugit din Marea Britanie dupa ce a fost sanctionat de autoritatile din Regatul Unit Unde a fost fotografiat miliardarul rus Foto
Roman Abramovich a fugit din Anglia și încearcă să vândă clubul Chelsea, după ce a fost sancționat de autoritățile din Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Roman Abramovich a fost văzut în Anglia, ultima oară, pe 12 februarie. Imediat după invazia Ucrainei de către armatele ruse, miliardarul a fost inclus pe o listă a persoanelor apropiate președintelui Vladimir Putin, iar averea, de pe teritoriul Marii Britanii, i-a fost înghețată.

Roman Abramovich se ascunde în Israel

Roman Abramovici, alături de alți miliardari ruși, au fost sancționați de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii ca urmare a legăturilor strânse cu președintele rus Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile au fost dictate după invadarea Ucrainei de armatele Rusiei și presupun, între altele, înghețarea activelor, inclusiv lichiditățile financiare, ale oligarhilor ruși de pe teritoriul Regatului Unit.

În aceste condiții Abramovich încearcă să vândă clubul Chelsea, pe care îl deține din 2003. Guvernul de la Londra va avea ultimul cuvânt cu privire la modul în care deținătoarea Ligii Campionilor poate fi vândută, în condițiile în care Abramovici se confruntă și cu perspectiva unor sancțiuni din partea Uniunii Europene ca urmare a invaziei Ucrainei de către Putin, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich a fugit din Anglia în perioada imediat următoare invaziei Ucrainei și se ascunde în Israel, conform cotidianului mirror.co.uk.

Acesta a fost fotografiat recent într-un lounge VIP al aeroportului din Tel Aviv înainte ca avionul său privat să decoleze spre Istanbul, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Premierul Boris Johnson le-a cerut fanilor lui Chelsea să nu-i mai scandeze numele

Sub conducerea lui Roman Abramovich, Chelsea s-a transformat dintr-o echipă oarecare, de mijlocul clasamentului, într-o forță mondială cucerind toate trofeele pe care putea să le câștige.

Nu e de mirare că fanii ”albaștrilor” îl idolatrizează pe Roman Abramovich. Însă, acest lucru nu este agreat de primul ministru al Angliei Boris Johnson. Acesta le-a cerut suporterilor lui Chelsea să înceteze să-i mai scandeze numele.

ADVERTISEMENT

”Ne dăm seama ce simt suporterii în aceste momente când soarta clubului lor este incertă, dar asta nu scuză un comportament care este complet nepotrivit în acest moment”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Numele lui Abramovici a fost scandat pe Stamford Bridge în timpul meciului de duminică din Premier League, dintre Chelsea și Newcastle 1-0.

ADVERTISEMENT