Sport

Roman Abramovich nu duce lipsă de oferte pentru Chelsea. Un om de afaceri ghanez dă 2,8 miliarde de euro

Roman Abramovich (55 de ani) renunță definitiv la Chelsea! Miliardarul rus a anunțat că o va vinde pe campioana Europei și că va dona toți banii victimelor din Ucraina.
09.03.2022 | 19:35
Roman Abramovich nu duce lipsa de oferte pentru Chelsea Un om de afaceri ghanez da 28 miliarde de euro
Proprietarul lui Chelsea Londra, Roman Abramovich, a anunțat că vrea să vândă clubul și pare tentat să investească într-o echipă din Rusia. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
09-03-2022
17:41

Ofertă de 2,8 miliarde de euro pentru Chelsea din partea unui om de afaceri din Ghana

Andy Owusu, un om de afaceri și politician din Ghana, este ultima persoană intrată în cursa pentru cumpărarea clubului Chelsea.

El a făcut avere din minele cu aur și a făcut publică scrisoarea de intenție pe care a trimis-o grupării londoneze. Andy Owusu scrie că oferta lui este de 3,1 miliarde de dolari (circa 2,8 miliarde de euro) și că echipa lui de avocați este pregătită să înceapă negocierile.

oferta Chelsea
Andy Owusu așteaptă răspunsul celor de la Chelsea la oferta lui de 2,8 miliarde de euro. Sursa foto: as.com

Mai mult chiar, omul de afaceri scrie că așteaptă un răspuns din partea oficialilor grupării. Cotidianul spaniol as.com, citând Sky Sports, menționează că Andy Owusu este a zecea persoană care și-a anunțat intenția de a cumpăra Chelsea.

06-03-2022
09:54

Americanul Michael Rubin nu intenționează să cumpere Chelsea

Proprietarul lui Chelsea Londra, Roman Abramovich, a anunțat că vrea să vândă clubul și mai multe nume de oameni de afaceri au fost vehiculate în ultima perioadă ca potențiali cumpărători, dar miliardarul american Michael Rubin a precizat că nu este interesat să ajungă șef pe Stamford Bridge.

Americanul în vârstă de 49 de ani are o valoare netă estimată la 8 miliarde de dolari și are deja pachete minoritare la Philadelphia 76ers (baschet), New Jersey Devils (hochei pe gheață) și Crystal Palace.

”Michael nu are niciun interes să cumpere Chelsea. El este 100% concentrat pe continuarea dezvoltării afacerii Fanatics și nu este interesat să adauge pachete de proprietate în acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Rubin, conform Daily Mail.

Roman Abramovich nu disperă, deoarece mai mulți oameni de afaceri și-au arătat interesul pentru cumpărarea clubului londonez, cei mai dornici părând coproprietarul lui Los Angeles Dodgers, americanul Todd Boehly, și miliardarul turc Muhsin Bayrak.

Boehly colaborează cu miliardarul elvețian Hansjorg Wyss după ce au format un consorțiu și se pregătesc să depună o ofertă, dar nu sunt dispuși să plătească 3 miliarde de lire sterline, prețul cerut de Abramovich.

Între timp, Bayrak a declarat pentru presa din Turcia că a început deja discuțiile: ”Negociem condițiile de cumpărare a clubului Chelsea cu avocații lui Roman Abramovich. Suntem în faza de negociere. Vom arbora în curând steagul turc la Londra”.

Alte nume vehiculate în ultimele zile sunt cele ale magnatului de la Ineos, Sir Jim Ratcliffe, omului de afaceri egiptean Loutfy Mansour și luptătorului de MMA, Conor McGregor.

Patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, a declarat că urmează să vândă clubul, iar banii obținuți vor ajunge la victimele războiului din Ucraina.

Roman Abramovich vinde Chelsea! Banii merg la victimele din Ucraina

Miliardarul rus este la conducerea „albaștrilor” începând cu anul 2003, dar este gata să renunțe la echipă pentru ca suma încasată să ajungă în conturile unei fundații care să ajute „toate victimele războiului din Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Momentan nu este limpede dacă prin „toate victimele” Abramovich s-a referit doar la ucraineni sau și la compatrioții săi. Totuși, boss-ul lui Chelsea a anunțat că acțiunea sa „include furnizarea de fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea procesului de recuperare a acestora pe termen lung”.

„Este în interesul clubului”

Într-un comunicat postat de campioana Europei, Roman Abramovich a făcut următoarele precizări:  „Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului.

ADVERTISEMENT

În situația actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece consider că acest lucru este în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului”.

Roman Abramovici a mai spus că nu va cere să îi fie rambursate împrumuturile pe care le-a făcut clubului în ultimele două decenii, un total de 1,5 miliarde de lire sterline, și că vânzarea nu se va face pe repede înainte.

ADVERTISEMENT

Oligarhul ruș și-a pus asistenții să înființeze o fundație caritabilă în care să ajungă toate veniturile nete din vânzarea lui Chelsea. Abramovich vrea în schimbul clubului pe care îl patronează nu mai puțin de 3 miliarde de lire sterline.

Conor McGregor vrea să cumpere Chelsea de la Abramovich

Fan înrăit al lui Manchester United, Conor McGregor este dispus să renunțe la simpatia pentru „diavoli” și să o cumpere pe Chelsea. Fostul campion mondial din UFC a postat pe Twitter o captură foto dintr-o discuție purtată pe Whats App cu un apropiat, în care își anunță intențiile de a prelua clubul de la Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT

„Vreau să profit de asta! Chelsea se vinde pe 3 miliarde de lire sterline. Hai să o cumpărăm!”, este mesajul lui Conor McGregor.

  • 135 de milioane de lire sterline este valoarea la care este estimată averea irlandezului Conor McGregor
ADVERTISEMENT