Fotbal international

Roman Abramovich vinde Chelsea! Suma fabuloasă cerută de miliardarul rus

26.08.2018 | 11:50
Roman Abramovich vinde Chelsea Suma fabuloasa ceruta de miliardarul rus

Roman Abramovich vinde Chelsea! Miliardarul rus a angajat un consorșiu bancar din New York, Raine Group pentru a se ocupa de actele necesare. Oficialii băncii au precizat că gruparea engleză a fost evaluată la nu mai puțin de 2 miliarde de lire sterline. Americanii au fost chemați de Abramovich după ce investitorul rus a apreciat cum s-au descurcat aceștia în tranzacționarea a 13 la sută din Manchester City către China Media Capital. Atunci, banca i-a convins pe asiatici să plătească 265 de milioane de lire sterline.

Deocamdată nu se știe dacă Raine Group caută un nou investitor pentru echipă sau vrea doar să vândă o parte a acțiunilor. Abramovich a cumpărat-o pe Chelsea în 2003 pentru suma de 140 de milioane de lire sterline. Mutarea ar veni într-un moment nu tocmai plăcut pentru echipa londoneză care a fost depășită total în Europa de bogăția afișată de Manchester City sau Paris Saint Germain.

Roman Abramovich vinde Chelsea! Abramovich cu copilul pe Stamford Bridge
Roman Abramovich vinde Chelsea! Miliardarul rus vrea o avere în schimbul formației

La toate acestea se adaugă și faptul că Eden Hazard începe să strâmbe din nas și dă semne eveidente că și-ar dori să plece de la echipă. Real Madrid stă la pândă și vrea să-l înregimenteze pe belgian.  Cu toate acestea, Maurizio Sarri, antrenorul lui Chelsea, a anunţat că Eden Hazard va continua pe Stamford Bridge în ciuda interesului arătat de cătregalactici  în această vară pentru mijlocaşul care a impresionat la Campionatul Mondial din Rusia. Belgianul a început din postura de rezervă sezonul 2018-2019 la formaţia londoneză, dar acest s-a întâmplat din cauza faptului că a avut o vacanţă prelungită.

Antrenorul italian al echipei din Premier League a dat asigurări starul lui Chelsea nu va pleca în această vară de la echipă: “Nu mi-a spus niciodată nimic despre o plecare la Real Madrid. Sunt convins că vom continua împreună în acest sezon”, a declarat tehnicianul italian.

Sarri a vorbit şi despre forma slabă a lui Morata

Managerul “albaştrilor” are încredere în continuare în atacantul iberic, în ciuda faptului că traversează o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv: “Nu sunt supărat pe forma lui Morata. În acest moment el are nevoie doar de încredere. Este un jucător exceelent.”, a spus Sarri.

Fostul atacant al celor de la Real Madrid a fost la un pas de un transfer la AC Milan, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat în cele din urmă.  Morata a devenit însă tată pentru prima dată în această vară şi a decis să-şi schimbe numărul de pe tricoul special pentru acest moment. Ibericul poartă numărul 29 în actuala stagiune de campionat, cel care reprezintă data naşterii celor doi gemeni

Şi a venit ziua… 29 iulie, 2018, o zi pe care nu o voi uita. Aşteptarea a fost lungă. Au fost doar 9 luni, dar au trecut precum 3 ani. Nu am cuvinte să îi mulţumesc lui Alice, mulţumesc pentru cel mai frumos şi incredibil cadou din această lume”, a scris Morata într-o postare pe reţelele de socializare după fericitul moment.

Hazard este dorit cu insistență de Real Madrid

Eden Hazard a fost dorit cu insistenţă de Real Madrid fiind considerat de mulţi înlocuitorul lui Cristiano Ronaldo pe Santiago Bernabeu. Presa din Franţa a anunţat de altfel la un moment dat că mutarea este ca şi făcută, iar jucătorul urmează să ajungă la trupa madrilenă în schimbul sumei de 210 milioane de euro.

“Real Madrid ar putea fi o variantă interesantă pentru mine şi toată lumea ştie asta. Ştiu ce au de făcut dacă mă vor. Nu voi merge la Real doar că e Real Madrid. Am nevoie de un proiect şi la Chelsea există unul. Nu vreau să mai vorbesc despre transferuri. La Chelsea am câştigat tot, în afară de Champions League. Am ajuns la acest nivel datorită lui Chelsea. Vreau să văd ce se întâmplă la Chelsea, dacă rămâne antrenorul sau nu”, a spus Hazard, într-un interviu acordat pentru L’Equipe.

Fotbalistul belgian a declarat de mai multe ori că îşi doreşte să ajungă la Real Madrid, echipă la care are şanse mari să lupte pentru trofeul Ligii Campionilor. Hazard a ajuns în 2012 la Chelsea, fiind adus de la Lille în schimbul sumei de 42 de milioane de euro. Atacantul a obţinut alături de formaţia engleză două titluri de campion în Premier League, precum şi trofeul Europa League. Jucătorul de 27 de ani îşi doreşte însă să câştige Liga Campionilor după ce a urcat pe podium la turneul final 2018 din Rusia.