News

Miliardarul Roman Abramovici, pe lista celor care au încălcat sancțiunile economice impuse Rusiei. Mesajul SUA: “Nu vom permite oligarhilor ruși să călătorească încălcând legile noastre”

SUA au publicat o listă cu toate avioanele care au încălcat sancțiunile economice impuse Rusiei. Primul pe listă este deținut de miliardarul Roman Abramovici
19.03.2022 | 09:46
Miliardarul Roman Abramovici pe lista celor care au incalcat sanctiunile economice impuse Rusiei Mesajul SUA Nu vom permite oligarhilor rusi sa calatoreasca incalcand legile noastre
ADVERTISEMENT

Roman Abramovici a încălcat sancțiunile economice impuse în urma invadării Ucrainei. Avionul deținut de oligarhul rus se află pe lista celor 100 de aeronave care au zburat recent în Rusia. Celelalte 99 sunt avioane Boeing de pasageri și marfă.

Roman Abramovici a încălcat sancțiunile economice impuse Rusiei

Avioanele deținute de miliardarul ruso-israelian Roman Abramovici și mai mulți transportari de stat ai Rusiei, precum Aeroflot și AirBridgeCargo, au încălcat sancțiunile americane impuse Moscovei în urma invaziei asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Aeronava Gulfstream G650 a oligarhului rus este prima pe lista publicată de Departamentul de Comerț al Statelor Unite ale Americii.

“Astăzi, Departamentul de Comerț demonstrează puterea și anvergura acțiunilor pe care le-am întreprins în ultimele săptămâni ca răspuns la războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Publicăm această listă și aducem în atenția oamenilor faptul că nu vom permite companiilor și oligarhilor din Rusia și Belarus să călătorească cu impunitate, încălcând legile noastre”, a declarat secretarul Departamentului de Comerț al SUA, Gina M. Raimondo, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

Așa arată avionul prezentat pe lista SUA și care este folosit de Abramovici. Foto: Hepta

Americanii au un mesaj nou pentru Rusia și Belarus

Despre sancțiunile economice impuse Rusiei și oligarhilor ruși a vorbit și secretarul adjunct pentru Comerț, Don Graves. “Acțiunile pe care le-am întreprins până în prezent au izolat Rusia și Belarus de economia globală și sper că acțiunea de astăzi va face același lucru cu companiile și oligarhii ruși care încearcă să-și continue operațiunile.

ADVERTISEMENT

Colaborăm cu aliații și partenerii noștri pentru a ne asigura că Rusia și Belarus înțeleg că acțiunile noastre nu sunt cuvinte inutile sau litere moarte pe pagină. Au dinți adevărați și, pe măsură ce războiul vicios al lui Putin continuă, vor continua să muște mai tare economiile ruse și belaruse”, a precizat acesta, potrivit sursei menționate anterior.

Statele Unite, Canada și cea mai mare parte a Europei au interzis avioanelor rusești să zboare deasupra spațiului lor aerian, ceea ce a forțat anularea multor zboruri internaționale ale Rusiei.

ADVERTISEMENT