News

Român, condamnat în Italia, prins într-un sat din Botoșani. Acesta furase telefoane mobile în valoare de 60.000 de euro

Un bărbat de 36 de ani din județul Botoșani, care a era dat în urmărire generală după ce fusese condamnat în Italia pentru furt calificat, a fost prin de polițiștii români
28.08.2022 | 20:40
Roman condamnat in Italia prins intrun sat din Botosani Acesta furase telefoane mobile in valoare de 60000 de euro
Hoț român, condamnat în Italia, prins în satul natal. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 36 de ani a fost reținut duminică, 28 august, de către polițiști după ce pe numele lui fusese emis un mandat de arestare în Italia.

Condamnat în Italia, prin în Botoșani

Dacă gulerele albe din România au scăpat în trecut de condamnări fugind în Italia, așa cum este cazul fostei șefe DIICOT Alina Bica, sau a milionarului Dragoș Săvulescu, micii infractori sunt prinși în România pentru hoțiile din Italia.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unui bărbat din comuna Dersca, județul Botoșani, care a fost condamnat în Italia la cinci ani și 11 luni de închisoare pentru o serie de furturi calificate. Acesta a fugit din Italia și a fost prins de polițiștii botoșăneni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu, a anunțat duminică că bărbatul pe numele căruia autoritățile italiene emiseseră un mandat de arestare a fost prins chiar în localitatea în care avea adresa de reședință.

ADVERTISEMENT

„Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni, au reuşit identificarea unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Dersca, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia”, se arată în comunicatul IPJ Botoșani.

Furt de telefoane mobile de 60.000 de euro

Bărbatul reținut de polițiștii botoșăneni a fost condamnat după ce a spart un magazin de telefoane mobile din Italia. Acesta a sustras atâtea telefoane încât prejudiciul creat a fost de circa 59.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

„Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-un magazin, de unde ar fi sustras mai multe telefoane mobile, creând un prejudiciu estimat la 59.000 de euro.

Acesta a fost depistat în localitatea de domiciliu, fiind escortat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată”, a transmis IPJ Botoşani.

ADVERTISEMENT