News

Un român fără adăpost din Italia, lăudat după moarte. ”Ne-a adus un omagiu cu prezenţa lui, ne-a permis să ne perfecţionăm”

Un român fără adăpost din Italia, mort de Bobotează, este comemorat de peninsulari. Impresionați de povestea lui Marian, jurnaliștii italieni i-au dedicat acestuia câteva rânduri emoționante la despărțire.
09.01.2022 | 19:04
Un roman fara adapost din Italia laudat dupa moarte Nea adus un omagiu cu prezenta lui nea permis sa ne perfectionam
ADVERTISEMENT

Dispariția lui Marian Piperea, un român fără adăpost decedat la 60 de ani, chiar de Bobotează, a afectat comunitatea locală din orașul Fano, regiunea Marche (Italia). În amintirea celui care a fost Marian, o jurnalistă din Fano a scris câteva rânduri emoționante.

Articolul se intitulează ”Care este valoarea vieţii unui român fără adăpost? Adio lui Marian Pipirea”, este semnat de jurnalista Monica Baldini şi a fost publicat și online de marchenews24.it.

ADVERTISEMENT

”Marian avea sentimentul fericirii, al sănătăţii şi ne-a oferit ocazia să fim darnici”

”Marian avea inima deschisă, poate că o curăţase, o construise, o întreţinuse. Era vesel, paşnic, blând, ne-a întâmpinat ca pe nişte prieteni, avea sentimentul fericirii, al sănătăţii şi ne-a oferit ocazia să fim darnici. Ne-a adus un omagiu cu prezenţa lui, ne-a permis să ne perfecţionăm”,a notat jurnalista.

”Are o mare valoare pentru că se măsoară în ceea ce a lăsat în urmă şi eu spun că a fost ceva grozav. Am trecut pe lângă locul unde stătea el pe pasajul superior din punctul de plecare al pasarelei acoperite peste calea ferată”, a continuat ziarista materialul dedicat lui Marian, românul fără adăpost din Fano.

ADVERTISEMENT

”Ne-a vorbit în italiana stâlcită de amprenta ţării sale”

”De fiecare dată am încercat să-l ajutăm şi în schimb ne-a zâmbit, ne-a dat sfaturi şi ne-a vorbit în italiana stâlcită de amprenta ţării sale. A fost imposibil să nu înveţi ceva de la el, din seninătatea discursului şi glumele lui care meritau ascultate.

Mariano, dar astăzi am aflat că îl cheamă Marian, s-a stins din viaţă pe 6 ianuarie în ziua de Bobotează şi nu cred că este o coincidenţă, cu atât mai mult că nu cred în întâmplare”, a afirmat jurnalista Monica Baldini.

ADVERTISEMENT

”Călătorie plăcută, Mariano sau Marian, şi urcă cât mai sus pentru că ştii că biletul este complet gratuit”

Potrivit acesteia, Marian era un om bun, săritor și credincios, care cerea ajutor doar în ”zona” lui, pe marginea trotuarului de pe bulevardul Viale Cesare Battisti, acolo unde acum se află un buchet de flori depus de oamenii care au ținut la românul fără adăpost, mort la 60 de ani.

”Călătorie plăcută, Mariano sau Marian, şi urcă cât mai sus pentru că ştii că biletul este complet gratuit! Mulţumim pentru ceea ce ne-ai lăsat, mulţumim din inimă. Viaţa este viaţă şi deţine un mister în sine, îşi arată măreţia chiar şi în simpla mizerie”, așa se încheie rândurile emoționante dedicate celui care a fost Marian, un român fără adăpost din Fano.

ADVERTISEMENT

 

Tags: