News

Român la un pas să fie linșat în Spania. Acuzat că voia să fure din case, a fost salvat în ultimul moment din mâinile localnicilor

Cum a ajuns un român la un pas de moarte în Spania după ce o comunitate l-a acuzat de furt. Poliția abia l-a scăpat din mâna oamenilor revoltați
26.06.2024 | 14:03
Roman la un pas sa fie linsat in Spania Acuzat ca voia sa fure din case a fost salvat in ultimul moment din mainile localnicilor
Român aproape să fie bătut de o comunitate din Spania. Bărbatul este acuzat că voia să le fure din case. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un grup de români a fost surprins sărind pe acoperișurile caselor din Casariche, un oraș din provincia Sevilla, Andaluzia. Locuitorii, bănuind că intenționau să intre în case pentru a fura, au fost pe punctul de a linșa unul dintre ei.

Român la un pas de a fi linșat într-o comunitate din Spania

Potrivit Malaga Hoy, citat de jurnalemigrant.com, incidentul a declanșat o reacție violentă din partea localnicilor, care a fost oprită doar prin intervenția forțelor de ordine în noaptea de luni spre marți, 25 iunie 2024.

ADVERTISEMENT

Poliția Locală și Garda Civilă au reținut unul dintre suspecți și l-au protejat de furia mulțimii adunate în piața Triana, care cerea să-l pedepsească pe cont propriu.

Pentru a preveni o tragedie și rănirea românului, Garda Civilă a trimis mai multe întăriri din Grupul de Rezervă și Securitate pentru a gestiona situația și a menține ordinea.

ADVERTISEMENT

Românii au dus la creșterea infracționalității printre spanioli

Această incident nu este un fenomen recent, locuitorii din Casariche acuzând de mult timp comunitatea românească că a dus la creșterea infracționalității în zonă.

În 2023, Garda Civilă a desființat un grup infracțional organizat, care timp de peste 12 ani a comis furturi în acest oraș și în alte localități din Sierra Sur de Sevilla, mai scrie jurnalemigrant.com.

ADVERTISEMENT

Grupul se pare că avea experiență în furtul de produse fitosanitare care se folosesc în agricultură, iar 40 de persoane au fost arestate de poliția spaniolă în urma operațiunii.

Locuitorii din Pedrera, o localitate din aceeași provincie, au avut o reacție similară anul trecut după un accident rutier și o agresiune ulterioară comisă de trei români asupra unui cuplu local, incident care a dus la distrugerea mașinilor și hărțuirea românilor din oraș.

ADVERTISEMENT

Ultimele evenimente au dus la creșterea tensiunii dintre comunitățile spaniole și cele române, care au rămas o problemă sensibilă și o sursă majoră de conflict în aceste regiuni.

ADVERTISEMENT