News

S-a aflat cauza morții românului găsit fără suflare pe stradă în Padova. De ce boală suferea Marius

Presa italiană a alocat spații ample poveștii românului găsit mort pe o stradă din Padova. Marius Gălușcă avea 36 de ani, era bolnav de tuberculoză și - potrivit primelor date din anchetă - a fost răpus de frig.
20.02.2022 | 11:13
Sa aflat cauza mortii romanului gasit fara suflare pe strada in Padova De ce boala suferea Marius
ADVERTISEMENT

Cotidianul italian Il Gazzettino a dezvăluit recent povestea românului găsit mort pe o stradă din Padova, pe 17 februarie. Bărbatul avea 36 de ani, se numea Marius Gălușcă și suferea de tuberculoză.

Trupul lui Marius a fost descoperit dimineața sub niște cartoane cu care se învelise seara, chiar lângă câteva magazine din orașul italian. Poliția susține că ultimul domiciliu stabil al românului era în localitatea Cerignola (Puglia).

ADVERTISEMENT

Românul avea în buzunar actele medicale care certificau boala de care suferea

”Descoperirea a fost făcută de o patrulă a Poliției Locale care, după ce a trecut de mai multe ori pe lângă locul respectiv, a decis să controleze totuși ce este cu omul care zăcea rigid lângă pubele. Agenții au dat la o parte cartoanele și i-au văzut chipul împietrit, cu ochii larg deschiși.

Bărbatul era mort de cel puțin câteva ore. În buzunar avea toate actele și chiar documente medicale din care rezultau medicamentele pe care trebuia să și le administreze pentru boala de care suferea”, dezvăluie rotalianul.com.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că, joi dimineață, zeci de navetiști care s-au îndreptat spre gara din Padova au trecut nepăsători pe lângă corpul acoperit parțial de cartoane: ”Nimeni nu s-a oprit pentru a vedea ce se întâmplă cu persoana care zăcea nemișcată, e vie sau moartă, are nevoie de ajutor sau nu”. 

Marius Gălușcă nu mai fusese văzut prin Padova

După descoperirea macabră, la fața locului a fost chemată o ambulanță, iar echipajul medical a confirmat decesul românului. Intervievați de către polițiști, comercianții din zonă care îi știu pe cei fără adăpost care își duc existența prin cartierul Arcella, au mărturisit că nu îl mai văzuseră pe Marius prin oraș.

ADVERTISEMENT

”Colegul meu a sosit la ora 8.00 la magazin, eu la 8.30. Pot să vă spun că nu l-am văzut niciodată pe aici”, a declarat despre Marius un negustor de la un aprozar aflat în imediata vecinătate a locului unde a fost găsit trupul românului, citat de rotalianul.com.

În ianuarie, un român de 60 de ani a murit la Roma după ce a încasat un pumn de la un adolescent

Conform procedurii, corpul neînsuflețit a fost dus la morgă și pus la dispoziția autorității judiciare, în timp ce polițiștii au început să caute rudele lui Marius Gălușcă.

ADVERTISEMENT

Pe 22 ianuarie, un român în vârstă de 60 de ani, cu inițialele B.I., a murit într-un spital din Roma, după o săptămână de agonie. Bărbatul fusese grav rănit ca urmare a unei altercații care a avut loc pe șoseaua Casilina, în localitatea Cervaro, din provincia Frosinone.

Moartea cerebrală a survenit după ce medicii de la Spitalul Tor Vergata din Roma au încercat ore în șir să-i salveze viața. Românul fusese lovit cu pumnul de un tânăr de 17 ani, care intervenise în apărarea tatălui său într-un conflict, informa atunci publicația Frosinone Today.

 

ADVERTISEMENT
Tags: