Sport

Sergiu Covrig e al doilea român din istorie care câștigă brățara de aur la poker: „Înseamnă mult pentru mine!”

Sergiu Covrig este al doilea român din istorie care câștigă o brățară de au la World Series of Poker. Acesta a recunoscut că este o onoare pentru el să câștige un asemenea premiu.
30.11.2021 | 22:14
Sergiu Covrig e al doilea roman din istorie care castiga bratara de aur la poker Inseamna mult pentru mine
Al doilea român din istorie care câștigă brățara de aur la poker. Sursă foto: pokernews.com
ADVERTISEMENT

Românul s-a impus în etapa 9 a turneului de la Rozvadov, Cehia, top 3 fiind completat de doi participanți din Germania, în timp ce premiul de 79.282 de dolari a fost câștigat de Sergiu.

Sergiu Covrig devine astfel al doilea jucător din istoria României care câștigă o brățară de aur, după o performanță obținută de Alexandru Papazian.

ADVERTISEMENT

Sergiu Covrig e al doilea român din istorie care câștigă brățara de aur la poker

Sergiu Covrig este al doilea român din istorie care câștigă brățara de aur la World Series of Poker, după Alexandru Papazian, acesta recunoscând că prietenii l-au anunțat în privința performanței obținute.

Pe lângă brățara de aur, Sergiu a câștigat și suma de aproximativ 79.000 de dolari, în etapa 9 a competiției desfășurate în Cehia:

ADVERTISEMENT

„Prietenii mei mi-au spus abia acum că sunt al doilea jucător român care a câștigat o brățară de aur și cred că acest lucru este foarte tare.

Brățara înseamna foarte mult pentru mine. Dacă joc pentru un trofeu și tipul de la heads-up îmi ofera bani pentru a lua el trofeul, i-l dau lui, însă brățara este cu totul specială”.

ADVERTISEMENT

„Până la urmă, am jucat la heads-up pentru brățară și acum sunt foarte fericit că am câștigat-o!”, a declarat plin de entuziasm Sergiu Covrig.

  • 35 de ani are Sergiu Covrig

Cel mai important trofeul câștigat în nouă ani

Sergiu Covrig s-a apucat de poker în urmă cu nouă ani, iar acum pune mâna pe cel mai important trofeu din cariera sa, având susținerea prietenilor săi, care l-au încurajat în zona de rail.

ADVERTISEMENT

Primul său cash l-a obținut într-un  Pokerfest disputat la Piatra Neamț și care l-a făcut să prindă gustul competiției, motiv pentru care și-a dedicat timpul pokerului.

Sergiu nu se oprește aici și s-a înscris și în evenimentul 11 – €1.650 NLH 6-Max și speră să pună mâna pe a doua brățară de aur.

Clasamentul final:

1 Sergiu Covrig Romania €79.282
2 Michael Strauch Germania €49.006
3 Tim Novotny Germania €34.452
4 Pablo Finini Elvetia €24.627
4 Romain Le Dantec Franta €17.905
6 Nicola D’Anselmo Italia €13.243
7 Mykhailo Sezonenko Ucraina €9.969
8 Pierre Trauer Germania €7.639
9 Nebojsa Ankucic Serbia €5.961

ADVERTISEMENT