News

Roman Protasevici, laude pentru președintele Lukaşenko, într-o nouă apariție TV. Detaliul care indică posibilele torturi. Foto

Roman Protasevici, jurnalistul din Belarus arestat de regimul Lukaşenko, a avut o nouă apariție TV în care îl laudă pe liderul de la Minsk.
04.06.2021 | 17:52
Roman Protasevici laude pentru presedintele Lukasenko intro noua aparitie TV Detaliul care indica posibilele torturi Foto
ADVERTISEMENT

Un nou interviu controversat cu jurnalistul Roman Protasevici, arestat pe 23 mai la Minsk, a fost dat publicității de către televiziunea de stat din Belarus.

În apariția sa TV de joi, tânărul disident al regimului Lukaşenko a spus că vrea să își îndrepte greșelile comise, l-a lăudat pe preşedinte, iar la final a izbucnit în lacrimi.

ADVERTISEMENT

Roman Protasevici îl laudă pe Aleksandr Lukaşenko, într-un nou interviu televizat

Jurnalistul Roman Protasevici, încarcerat la Minsk după ce avionul în care se afla a fost deturnat luna trecută, a acordat un interviu la televiziunea de stat, recunoscându-și vinovăția şi afirmând că vrea să-și îndrepte greșelile, relatează Sky News.

În cadrul interviului, a cărui dată încă nu se cunoaște, tânărul jurnalist a afirmat că l-a criticat mult pe preşedintele Lukaşenko, că a încercat să-l îl dea jos de la putere, dar că ”a început să înţeleagă” că acesta ”face ceea ce trebuie” şi că, ”cu siguranţă” îl respectă.

ADVERTISEMENT

Protasevici , în vârstă de 26 de ani, a declarat că președintele Lukașenko ”s-a comportat ca un om cu tărie de caracter”, în ciuda ”presiunii” mișcărilor de rezistență cum a fost și cea inițiată de tânăr.

Jurnalistul, care a fost arestat luna trecută după ce a fost deviat zborul Ryanair în care se afla, nu pare să aibă o stare bună de sănătate în filmarea televiziunii de stat.

ADVERTISEMENT

Detaliul care indică posibilele torturi la care ar fi supus Roman Protasevici

La finalul interviului, Protasevici a izbucnit în plâns și a spus că speră ca într-o zi să se căsătorească și să aibă copii.

În momentul în care și-a pus mâinile la ochi pentru a-și șterge lacrimile, pe mâinile jurnalistului s-au văzut o serie de urme care indică posibilele torturi la care acesta ar fi supus în detenție.

ADVERTISEMENT


Tatăl jurnalistului din Belarus nu crede niciun cuvânt din cele spuse de fiul său. Acesta a afirmat că Roman ar fi forțat să facă aceste declarații.

”Îl cunosc foarte bine pe fiul meu și cred că nu ar spune niciodată astfel de lucruri. L-au bătut și l-au forțat să spună ce este necesar.

Nimeni nu ar trebui să creadă aceste cuvinte pentru că au fost spuse prin abuzul și tortura fiului meu”, a spus părintele jurnalistului, conform BBC.

Afirmațiile acestuia au fost susținute și de liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, aflată în exil.

”Ar trebui să înțelegeți în ce condiții se află acești oameni. Ei sunt cu siguranță torturați și nu ar trebui să credem niciunul dintre cuvintele lor, inclusiv ale lui Roman Protasevici, pentru că trebuie să înțelegeți cum sunt obligați să spună”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT