Sport

Roman Reigns, uriașul care a pus leucemia la podea, face legea în WWE

Roman Reigns (35 de ani) domină cu autoritate WWE, dar drumul spre succes i-a fost pavat cu multe obstacole, dintre care boala de sânge părea aproape imposibil de învins.
30.05.2021 | 21:48
Roman Reigns uriasul care a pus leucemia la podea face legea in WWE
Roman Reigns, uriașul care a pus leucemia la podea. FOTO: Instagram Roman Reigns
ADVERTISEMENT

Fost jucător de fotbal american, Roman Reigns  (în „buletin” Joe Anoa’i)  a semnat în 2010 cu cea mai importantă promoție de wrestling din lume și, după doar doi ani, și-a făcut debutul într-un eveniment de tip pay-per-view, Survivor Series 2012, alături de colegii și prietenii din „The Shield”, Dean Ambrose (Jonathan Good) și Seth Rollins (Colby Lopez), acest trio devenind una dintre cele mai populare grupări din istorie.

Roman Reigns a pus leucemia la podea. E „protejatul” boss-ului WWE Vince McMahon

Datorită aspectului său fizic impresionat, 1,91 m și 130 kg, Reigns a ieșit încă de la început în evidență, propietarul WWE, Vince McMahon, manifestându-și rapid intenția de a construi compania în jurul său, în speranța că acesta va putea duce pe umeri moștenirea lasată de nume legendare precum Hulk Hogan, John Cena sau The Rock. Ultimul, cunoscut la Hollywood sub numele real, Dwayne Johnson, fiind chiar… vărul lui Roman Reigns!

ADVERTISEMENT

Mai mult, campionul Universal în exercițiu provine dintr-o familie care a avut de-a lungul timpului un cuvânt greu de spus în wrestling. Este vorba despre familia Anoa’i, care include nume sonore pentru fanii wrestlingului: tatăl Sika Anoa’i, fratele Rosey și ceilalți verișori, Jimmy și Jey Uso, Yokozuna, Rikishi, Umaga și The Tonga Kid.

Prin urmare, talentul lui Roman Reigns nu poate fi contestat, având în vedere sângele care îi curge prin vene, dar, chiar și așa, Universul WWE (fanii WWE) a refuzat să rezoneze cu promovarea excesivă pe care conducerea i-a făcut-o luptătorului american, acesta fiind deseori huiduit pe parcursul show-urilor sau criticat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Roman Reigns, alături de vărul său, Dwayne „The Rock” Johnson. FOTO: Instagram Roman Reigns

„Boala sângelui alb” i-a pus cariera în „stand by”

Pe 22 octombrie 2018, în cadrul unui episod al show-ului Monday Night Raw, într-o perioadă în care deținea titlul Universal, Roman Reigns a făcut un anunț care a șocat întreaga lume, întristându-i chiar și pe cei mai mari contestatari ai săi: suferea de leucemie, o boală de care credea că a scăpat în 2009, la doi ani distanță de la diagnosticul pus în mai 2007, atunci când evolua pentru Minnsota Vikings.

În consecință, Roman a fost nevoit să renunțe la titlul mondial pe care îl curcerise în vară, de la Brock Lesnar, și să încerce să câștige un nou meci cu maladia cunoscută drept „boala sângelui alb”. Deși majoritatea iubitorilor fenomenului au empatizat cu drama lui, au existat și guri rele care au susținut că toată „drama” este, de fapt, doar un plan diabolic pus la cale de Vince McMahon în încercarea disperată de a îl face pe Roman cel mai popular wrestler din companie.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, totul a fost cât se poate de real, dar de această dată tratamentul a dat mult mai repede roade și, pe 25 februarie 2019, la 4 luni de la momentul retrageri, „The Big Dog” s-a întors în Raw, mărturisind lumii întregi că leucemia a făcut pasul înapoi și că are acordul medicilor să lupte din nou. Pe 8 aprilie 2019 a urcat în ring, chiar la WrestleMania, ediția 35, și l-a învins pe scoțianul Drew McIntyre.

Roman Reigns, în timpul main-event-ului de la WrestleMania 37. FOTO: wwe.com

Pandemia de COVID-19, ultimul obstacol pentru noul „Tribal Chief”

Roman Reigns a intrat în WrestleMania 37 în calitate de campion Universal, titlu pe care îl deține pentru a doua oară în carieră, dar pe care îl putea câștiga și la WrestleMania 36. A fost, însă, una din marile absențe ale spectacolului din 2020, atunci când, în start de pandemie, WWE a pus în scenă un eveniment fără fani, la care Roman a refuzat să participe din cauza riscului la care se expunea, având în vedere sistemul său imunitar, slăbit de cele două bătălii cu leucemia. Tată a 5 copii, Reigns a preferat să renunțe la un meci de titlu mondial, cu legendarul Goldberg, și să se protejeze pe el însuși și pe întreaga familie.

ADVERTISEMENT

„The Big Dog” a stat departe de corzi până pe 23 august 2020, atunci când, la pay-per-view-ul SummerSlam, s-a întors într-o formă fizică de zile mari și a intervenit în meciul dintre „The Friend” Bray Wyatt și Braun Strowman. O săptămână mai târziu, Reigns i-a învins pe cei doi la evenimentul Payback și a devenit campion Universal. De atunci este invincibil în show-ul SmackDown, iar după prestația de la WrestleMania 37 e greu de crezut că vreun adversar îl poate opri prea curând pe cel poreclit acum „The Tribal Chief (Șeful tribului).

Roman Reigns, la WrestleMania 37, după victoria contra lui Edge și Daniel Bryan. FOTO: wwe.com

Cred că este important ca oamenii să știe că leucemia nu trebuie să fie o sentință la moarte. Puteți continua să vă trăiți viața, să vă urmați visurile și să vă îndepliniți obiectivele. Eu asta am reușit să fac, cu un tratament adecvat și cu sprijinul potrivit” – Roman Reigns

  • 5 milioane de dolari pe an câștigă Roman Reigns, al treilea cel mai mare salariu din WWE
  • 5 titluri mondiale are în palmares Roman Reigns
  • 5 apariții are Roman Reigns în main event la WrestleMania, la fel ca The Rock și John Cena
  • 232 de zile a adunat Roman Reigns în calitate de campion Universal, înainte de WrestleMania 37
ADVERTISEMENT