News

Cine este românul acuzat în Spania de violuri în serie. Bărbatul le trimitea victimelor filmarea agresiunii sexuale

Un român de 37 de ani riscă 29 de ani de închisoare în Spania după ce a fost inculpat pentru că a agresat sexual mai multe femei, majoritatea colege de serviciu.
20.02.2022 | 18:30
Cine este romanul acuzat in Spania de violuri in serie Barbatul le trimitea victimelor filmarea agresiunii sexuale
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 37 de ani din România, cu inițialele G.G.C., tată a doi copii, este acuzat în Spania de cinci violuri comise între 2012 şi 2019. Numit ”violatorul în serie din Guipuzcoa“, bărbatul trimitea apoi victimelor – românce, colege de serviciu – filmările cu abuzurile sexuale la care le supunea.

”Procesul judiciar împotriva violatorului în serie din Guipuzcoa (n.r. provincie din Țara Bascilor) a scos la iveală cruzimea pe care individul o folosea cu victimele sale.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței de marți, care a avut loc la Tribunalul Provincial din Gipuzkoa pentru agresiunea care a avut loc la 1 ianuarie 2015 în orașul Lasarte-Oria, s-a dezvăluit că inculpatul i-a trimis victimei un videoclip editat al violului, cu muzică și text”, notează stiridiaspora.ro.

Toate infracțiunile au fost comise între 2012 și 2019

Potrivit rechizitoriului, ancheta îl leagă pe bărbatul de 37 de ani de cel puțin cinci infracțiuni, toate de natură sexuală, comise între 2012 și 2019. Astfel, acuzatul riscă o pedeapsă de 11 ani de închisoare din partea procuraturii, în timp ce acuzarea privată cere 12 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței pentru abuzul din 2015, probat după ce autoritățile i-au confiscat un laptop, precum și mai multe stickuri de memorie, care conțineau documente grafice și audiovizuale ale violurilor, mai mulți agenți au reușit să identifice alte patru femei pe care acesta le-a agresat în mai multe rânduri și care nu figurau în dosarele de anchetă, informează sursa citată.

O victimă a scăpat din mâinile agresorului după ce i-a spus că ar avea SIDA

Conform anchetatorilor, una dintre agresiunile comise de român a avut loc pe 12 august 2012, când acesta s-a apropiat de o femeie pe o stradă din oraşul spaniol Andoain, i-a pulverizat spray cu piper în ochi şi a aruncat-o la pământ.

ADVERTISEMENT

Fata a început să ţipe, dar individului nu i-a păsat, chiar dacă agresiunea sexuală se producea în timpul zilei într-o zonă publică. Românul a abuzat-o sexual în plină stradă, iar victima a scăpat din mâinile individului doar după ce i-a spus că are SIDA.

Românul își ataca victimele în plină stradă și le seda

”O lună mai târziu, bărbatul a atacat din nou. A lovit o fată cu pumnul în faţă într-o zonă mai puţin circulată a autostrăzii din zona localităţii Tolosa. Victima s-a luptat cu agresorul şi a reuşit în cele din urmă să scape cu fuga.

ADVERTISEMENT

Pe 22 septembrie 2013, românul a recidivat. A agresat sexual pe stradă o femeie din oraşul Anoeta, după ce în prealabil a adus-o în stare de inconştienţă cu o batistă înbibată cu o substanţă sedativă”, scrie stiridiaspora.ro, citând surse din anchetă.

Agresorul a fost arestat pentru prima dată la locul său de muncă, la o firmă din Lazkao, în iulie 2019. Pe 23 februarie este anunțată o primă sentință în acest caz care a suscitat un mare interes din partea opiniei publice.

 

ADVERTISEMENT