News

O româncă din Italia a fugit desculță 7 kilometri ca să scape de bătăile soțului

O româncă din Italia a fugit desculță 7 kilometri pe tarlale, după ce soțul ei a bătut-o pentru că femeia încă nu-i gătise masa de prânz. Bărbatul a primit ordin de restricție.
16.01.2022 | 19:20
O romanca din Italia a fugit desculta 7 kilometri ca sa scape de bataile sotului
Carabinierii au reușit cu greu să-l încătușeze pe soțul bătăuș/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Femeia locuia în Mezzano, provincia Viterbo din Lazio, împreună cu soțul ei, tot un român stabilit în Italia. Când soțul a venit acasă și a descoiperit că prânzul nu era gata a început să o bată pe femeie, transmite antena3.ro citând publicația italiană Corriere di Viterbo.

Pentru a scăpat de bătaie, femeia fugit desculță pe câmpurile agricole din localitate pe o distanță de șapte kilometri.

ADVERTISEMENT

Sătulă de bătăile primite de mai mulți ani, femeia s-a dus la poliție, iar bărbatul s-a ales cu un ordin de restricție, nemaivând dreptul să se apropie de femeie și cei doi copii ai lor.

Soțul a urmărit femeia cu un cuțit

Doamna, după ce a mers 7 kilometri pe jos fără încălțăminte, a ajuns la noi cu ajutorul unui șofer căruia i-a cerut să o aducă cu mașina. Era agitată, plină de sânge, avea obrazul umflat și hainele rupte”, a relatat comandantul carabinierilor din localitatea Farnese.

ADVERTISEMENT

Ne-a cerut ajutorul, spunându-ne că, cu câteva ore înainte, fusese bătută de soț. Bărbatul se întorsese acasă de la muncă la 11:30 și s-a înfuriat pentru că ea nu gătise încă prânzul. La un moment dat, femeia a reușit să sune la 112, dar soțul i-a smuls telefonul din mână și l-a aruncat în focul șemineului”, a continuat polițistul.

Când a fugit de acasă, femeia a fost urmărită o parte din drum de către bărbat, însă acesta a renunțat mai apoi.

ADVERTISEMENT

Cei doi copii, un băiat de 11 ani și o fată de 15 ani, nu se întorseseră încă de la școală, iar ea a fugit înainte ca aceștia să ajungă acasă. De teamă să nu fie bătută din nou, când a ieșit din casă, femeia a luat cu ea și un cuțit, iar bărbatul a pus mâna și el pe un cuțit și a început să o urmărească, dar după puțin timp s-a întors în locuință”, a mai spus carabinierul.

Femeia era bătută constant de soț

Femeia s-a plâns polițiștilor că este bătută constant de circa 10 ani, iar carabinierii au descins la locuința soților, aflată în  mijlocul unui teren agricol.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a devenit recalcitrant când carabinierii i-au cerut socoteală pentru violențele comise.

Nu am reușit să-i punem cătușele, fiindcă opunea rezistență pasivă până când unul dintre copii nu a urcat în mașină împreună cu el. În plus, percheziționând locuința, am găsit trei sticle de bere goale și stropi de sânge. Referitor la asta, bărbatul ne-a spus inițial că era sânge de animal domestic, dar a recunoscut apoi că aparținea soției sale”, a relatat șeful carabinierilor din Farnese.

Pe lângă ordinul de restricție impus de judecător, românul trebuie să dea explicații acum și pentru pușca de vânătoare pentru care nu  deținea permis.

Soția și copiii s-au mutat într-un apartament pus la dispoziție de angajatorul italian, aflat la circa 30 de kilometri de domiciliul conjugal. Soțul este monitorizat acum cu o brățară electronică.

ADVERTISEMENT