News

Românca Diana Dragomir, colaboratoare cu NASA, este convinsă că există viață și pe alte planete: ”Nu suntem singuri”

Diana Dragomir, românca astrofizician care colaborează cu NASA, este convinsă că există viață și pe alte planete: ”Nu avem cum să fim singuri”
05.07.2021 | 09:36
Romanca Diana Dragomir colaboratoare cu NASA este convinsa ca exista viata si pe alte planete Nu suntem singuri
Românca Diana Dragomir, colaboratoare cu NASA, este convinsă că există viață și pe alte planete: ”Nu suntem singuri”. Sursa foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Diana Dragomir (38 de ani) este unul dintre cei mai apreciați tineri astrofizicieni din SUA, specializaţi în studiul exoplanetelor. Românca ocupă postul de şef al unei echipe de cercetători la celebra Massachusetts Institute of Technology şi este colaborator NASA.

În 2019, prin intermediul satelitului NASA pentru depistarea exoplanetelor (TESS), cercetătoarea Diana Dragomir și echipa ei au descoperit o a treia exoplanetă.

ADVERTISEMENT

Despre eterna dilemă ”există sau nu viață pe alte planete?”, românca are o părere fermă și spune că, mai mult ca sigur, ”Nu suntem singuri în Univers”.

Românca Diana Dragomir, colaboratoare cu NASA, este convinsă că există viață și pe alte planete

Având specializarea în studiul exoplanetelor, Diana a obținut cel mai important succes al carierei sale atunci când a descoperit o importantă exoplanetă.

ADVERTISEMENT

Planeta, numită HD 21749b, orbitează in jurul unei stele pitice aflate la o distanta de 53 de ani lumina de Terra, în constelatia Reticulum.

”Știm multe despre atmosferele planetelor încinse, dar pentru ca e foarte greu sa găsești planete mici ce orbitează mai departe de stelele lor și care ar avea astfel temperaturi mai scăzute, nu am avut oportunitatea sa învățăm foarte multe despre aceste planete mai mici și mai răcoroase.

ADVERTISEMENT

Dar am fost foarte norocoși, am prins-o pe aceasta și acum o putem studia în detaliu”, a spus ea în 2019.

Întrebată dacă este de părere că ar exista viață în spațiul extraterestru, românca a dat un răspuns deloc surprinzător. În opinia Dianei Dragomir, în maxim două decenii vom afla informații certe despre această chestiune.

ADVERTISEMENT

”Personal cred că există viață și în afara Pământului, nu avem cum să fim singurii într-un univers atât de mare, aproape infinit.

Mintea umană nici nu poate să conceapă cât de uriaș este acest spațiu și cât de multe planete există. Da, cred că există viață și că probabil vom descoperi asta în următorii 15-20 de ani”, a spus românca, conform ziare.com.

Diana Dragomir a plecat din România la o vârstă fragedă

Diana Dragomir s-a mutat împreună cu familia sa în Canada încă de când avea 11 ani. Aici, a urmat studiile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii McGill din Montreal.

Pentru această a urmat un doctorat în astronomie la Universitatea British Columbia din Vancouver, după care a ales SUA, unde a efectuat studii postdoctorale la Universitatea California Santa Barbara şi la Universitatea Chicago.

În prezent, aceasta este astrofizician la Universitatea New Mexico din Albuquerque, colaborează cu NASA și conduce mai multe echipe de cercetători specializați în studiul exoplanetelor.

ADVERTISEMENT
Tags: