News

Românca ucisă în Egipt n-a avut nicio șansă să se salveze. Rechinul Mako își atacă prada cu o viteză uriașă

Românca ucisă într-o stațiune de la Marea Roșie, Egipt, n-a avut nicio șansă să se salveze. Rechinul care a atacat-o, din specia Mako, este unul extrem de periculos.
03.07.2022 | 19:12
Romanca ucisa in Egipt na avut nicio sansa sa se salveze Rechinul Mako isi ataca prada cu o viteza uriasa
Rechinul Mako, una dintre cele mai periculoase specii din lume. Românca din Egipt n-a avut nicio șansă să se salveze. Sursa foto: phys.org, youtube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, două turiste din Europa, o austriacă (68 de ani) și o româncă (aproximativ 50 de ani) au fost ucise de un rechin în apropiere de Hurgada.

Rechinul Mako, una dintre cele mai periculoase specii din lume. Românca din Egipt n-a avut nicio șansă să se salveze

Anunțul în ceea ce o privește pe turista din România a fost făcut duminică, 3 iulie. Ministerul egiptean al Mediului a declarat că două femei au fost ucise într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie.

ADVERTISEMENT

Informația conform căreia cea de-a doua victimă este o turistă din România a fost furnizată de Reuters.

Atât femeia din Austria, cât și cea din țara noastră, nu au avut nicio șansă de a scăpa din colții rechinului, în zona de la Marea Roșie unde au fost atacate.

ADVERTISEMENT

Rechinul ucigaș de lângă Hurgada face parte din specia Mako, una dintre cele mai periculoase din lume.

De regulă, un rechin Mako are lungimea corpului de până la 4 m. Acesta este considerat cel mai rapid rechin din lume. Coada sa îl ajută să înoate foarte iute în apa mărilor și oceanelor.

ADVERTISEMENT

Această specie trăiește în toate apele temperate și tropicale, mai ales în vestul Oceanului Atlantic și Indo-Pacific, în Strâmtoarea Gibraltar, Insulele Aleutine, Hawaii, la adâncimi de cel mult 500 m.

Rechinul poate atinge o greutate de până la 600 kg. Femela este în general mai mare decât masculul. Are capul lung, de formă conică, botul ascuțit, iar dinții mari, ascuțiți și fără zimți.

ADVERTISEMENT

Rechinul Mako își atacă prada cu o viteză uriașă

Rechinul Mako vânează observându-și prada, cu un simț impresionant, de la foarte mare distanță. După ce este gata să atace, acesta se năpustește asupra țintei cu o viteză de peste 75 km/h, atacând înainte ca prada să știe că este acolo.

Se deplasează în sus și în jos, înainte și înapoi, smulgând bucată după bucată din trupul prăzii, până când în cele din urmă aceasta nu mai poate riposta.

ADVERTISEMENT
Tags: