News

Românce, seduse și înșelate de un fals militar american. Femeile i-au trimis mii de euro

Șase românce au fost înșelate de un cetățean nigerian, care locuiește în Constanța, și complicele acestuia rămas neidentificat
02.01.2023 | 15:43
Romance seduse si inselate de un fals militar american Femeile iau trimis mii de euro
Mai multe românce s-au lăsat păcălite prin metoda nigeriană. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Româncele au fost înșelate cu sume cuprinse între o mie și cinci mii de euro, bani plătiți cetățeanului nigerian din Constanța.

Românce, seduse și înșelate de un fals militar american

Totul s-a întâmplat în anul 2020, atunci când suspectul rămas neidentificat a abordat mai multe femei pe rețelele de socializare, prezentându-se drept militar american ce dorește să aibă o relație cu ele.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a promis româncelor că le va trimite o sumă uriașă de bani, 1,5 milioane de dolari printr-un colet, iar femeilor le-a cerut sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de euro pentru acoperirea taxelor vamale aferente coletului.

În final, femeile înșelate s-au plâns procurorilor, iar cazul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța, singurul ajuns în fața justiției fiind cetățeanul nigerian ce locuiește în Constanța și care încasa banii de la româncele seduse.

ADVERTISEMENT

Banii primiți de acesta în contul său erau schimbați imediat în criptomonede și livrați suspectului rămas încă necunoscut.

Nigerianul s-a împăcat cu româncele seduse

În momentul în care procesul penal s-a judecat în primă instanță la Judecătoria Constanța, cetățeanul nigerian a prezentat judecătorilor o serie de documente notariale prin care arăta că între părți s-a produs împăcarea.

ADVERTISEMENT

În acel moment, magistrații de la Judecătoria Constanța au decis încetarea procesului.

Procurorii au făcut însă apel împotriva acestei decizii, arătând că un acord de împăcare fusese încheiat de către cetățeanul nigerian cu moștenitoarea uneia dintre persoanele vătămate, care murise între timp.

Cum acest lucru nu este permis de legislația din România, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis la finalul lunii decembrie ca în cazul femeii înșelate care a murit fără să semneze o împăcare cu cetățeanul nigerian procesul să meargă mai departe.

ADVERTISEMENT

„Declarația de împăcare provine de la moștenitoarea persoanei vătămate defuncte, însă legea nu atribuie efecte juridice unei astfel de declarații, sub aspectul înlăturării răspunderii penale a inculpatului.

În lipsa unei manifestări de voință exprimată personal de persoana vătămată, în sensul împăcării cu inculpatul, nu se poate pronunța o soluție de încetare a procesului penal, motivat de împăcarea părților. Cum persoana vătămată a decedat fără a fi declarat că se împacă cu inculpatul, nu se mai poate pronunța o soluție de încetare a procesului penal, pe acest considerent”, se arată în motivarea Curții de Apel Constanța.

ADVERTISEMENT