News

Româncele, pe pozițiile fruntașe în Europa la consumul de bere în perioada pandemiei

24.02.2021 | 21:58
Romancele pe pozitiile fruntase in Europa la consumul de bere in perioada pandemiei
ADVERTISEMENT

Pasiunea femeilor din România pentru bere este tot mai mare. Potrivit ultimelor date, româncele se află pe pozițiile fruntașe în Europa la consumul acestei băuturi în perioada pandemiei de Covid-19.

În ciuda faptului că, în mod tradițional, berea are mai mulți adepți din rândul bărbaților, din ce în ce mai multe femei apreciază această băutură și la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Berea și-a îmbunătățit reputația în rândul femeilor, în ultimii doi ani, cu 8 puncte, ajungând la o favorabilitate de 79, pe o scală de la 0 la 100. Astfel, la nivel continental, România se situează în top 3 în ceea ce privește reputația de care se bucură berea printre femei.

Berea, băutura preferată a femeilor din România în pandemie. Locul ocupat în Europa

Perioada pandemiei de Covid-19 a adus schimbări importante în diferite ierarhii pe plan european. La capitolul ”bahic”, țara noastră a punctat impresionant.

ADVERTISEMENT

Astfel, în pandemie, româncele au ajuns pe locul al doilea în Europa, după poloneze, în privința preferinței pentru bere.

Un studiu recent arată că, faţă de acum doi ani, femeile de la noi din țară le-au depăşit pe italience, în dorinţa de a sta la o bere. Aproape 80% declară că, din categoria alcool, berea e băutura lor preferată.

ADVERTISEMENT

”Berea este o băutură potrivită atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De aceea, ne bucură să vedem că reputația berii în rândul femeilor crește semnificativ și că se apropie de nivelul de favorabilitate înregistrat în rândul bărbaților.

Aceasta arată că în ultimii ani producătorii de bere și-au adaptat portofoliile de produse la preferințele și gusturile tuturor categoriilor de consumatori”, declară Julia Leferman, director general asociația Berarii României, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

România, locul 7 în Europa la consumul de bere, la general

În prezent, vorbind la general, România este pe locul 7 în Europa în topul consumului de bere, la scurtă distanţă de podiumul condus de Germania, Marea Britanie şi Spania.

Datele arată că, în total, se beau peste 16 milioane şi jumătate de hectolitri pe an, adică aproximativ 28.000 de cisterne pline ochi. În medie, ar fi 86 de litri anual.

Berarii Europei au derulat un studiu care măsoară percepțiile despre bere și producătorii de bere în 29 de state europene. Reputation RepTrak Pulse este un studiu cu reprezentativitate națională, realizat online, pe 520 de respondenți în cazul României, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT