Sport

Wimbledon 2024, calificări! Gabriela Ruse și Anca Todoni au acces pe tabloul principal! Victorii de senzație pe iarba londoneză. Update

Gabriela Ruse și Anca Todoni au câștigat în ultimul tur de calificări la Wimbledon. România a ajuns la 6 reprezentante pe tabloul principal.
27.06.2024 | 17:53
Wimbledon 2024 calificari Gabriela Ruse si Anca Todoni au acces pe tabloul principal Victorii de senzatie pe iarba londoneza Update
Gabriela Ruse și Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal la Wimbledon. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

România a avut cinci jucătoare pe tabloul de calificări la Wimbledon 2024: Anca Todoni (141 WTA), Gabriela Ruse (152 WTA), Andreea Mitu (212 WTA), Miriam Bulgaru (219 WTA) și Irina Bara (220 WTA). Gabi Ruse și Anca Todoni au acces pe tabloul principal, grație unor victorii de senzație.

UPDATE: Gabriela Ruse și Anca Todoni s-au calificat pe tabloul principal la Wimbledon

Gabriela Ruse (152) s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon. Sportiva în vârstă de 26 de ani a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe croata Lea Boskovic (199 WTA), scor 6-2, 6-2. Gabi Ruse s-a impus după un meci care a durat doar o oră și 7 minute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Anca Todoni a câștigat meciul cu Nuria Parrizas Diaz, din Spania, scor 6-2, 6-4. Duelul a durat doar o oră și 15 minute. În vârstă de doar 19 ani, Anca Todoni este în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Astfel, România a ajuns la 6 reprezentante pe tabloul principal la Wimbledon: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Begu, Anca Todoni și Gabriela Ruse. Tragerea la sorți pentru tabloul principal are loc vineri, 28 iunie.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Ruse și Todoni, în ultimul tur al calificărilor

Jucătoarele Gabriela Ruse, locul 152 WTA, și Anca Todoni, poziția 141 în ierarhia mondială, au evoluții foarte bune în calificările de la Wimbledon 2024, al treilea turneu de Grand Slam al anului, și sunt la un pas de a ajunge pe tabloul principal.

Ruse a învins-o în turul doi al calificărilor pe Dominika Salkova din Cehia, numărul 149 mondial, scor 6-4, 6-3, într-o oră și 15 minute. Pentru un loc pe tabloul principal, ea o va întâlni pe Lea Boskovic din Croaţia, locul 199 WTA.

ADVERTISEMENT

Todoni a trecut de Kimberly Birrell din Australia, locul 132 WTA, scor 6-7 (2), 7-5, 6-4, după un meci de puțin peste 3 ore. În runda următoare, românca o va întâlni pe Nuria Parrizas Diaz din Spania, locul 166 WTA.

UPDATE: Mitu, înfrângere clară

Jucătoarea Andreea Mitu, locul 212 WTA, a ratat accederea în turul 2 al calificărilor la Wimbledon 2024, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ea a fost învinsă de Maya Joint din Australia, numărul 172 mondial, scor 2-6, 3-6, într-o oră de joc.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Ruse și Todoni, victorii la debut

Gabriela Ruse, locul 152 WTA, și Anca Todoni, poziția 141 în ierarhia mondială, au avut parte de un start lansat în calificările de la Wimbledon 2024, al treilea turneu de Grand Slam al anului, și au acces în turul secund.

Ruse a trecut în primul tur al calificărilor de Emiliana Arango din Columbia, locul 122 WTA, scor 6-2, 6-3, într-o oră și 23 de minute. În runda următoare, ea o va întâlni pe Dominika Salkova din Cehia, numărul 149 mondial.

Todoni a învins-o pe Ekaterina Makarova din Rusia, numărul 181 mondial, scor 6-3, 6-2, într-o oră și 13 minute. În turul doi al calificărilor, ea o va întâlni pe favorita 32, sportiva australiană Kimberly Birrell, locul 132 WTA.

În schimb, Irina Bara, locul 220 WTA, și Miriam Bulgaru, poziția 219 în clasamentul mondial, au părăsit competiția încă din primul tur al calificărilor. Bara a pierdut în fața sportivei Gabriela Knutson din Cehia, locul 231 WTA, scor 6-7 (6), 1-6, într-o oră și 29 de minute, iar Bulgaru a cedat în fața jucătoarei Lulu Sun din Noua Zeelandă, poziția 123 în ierarhia mondială și cap de serie numărul 23, scor 2-6, 1-6, în mai puțin de o oră de joc.

Româncele și-au aflat adversarele din calificări de la Wimbledon! Cinci jucătoare luptă pentru accederea pe tabloul principal

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, are loc în perioada 1 iulie – 14 iulie. România are 4 jucătoare pe tabloul principal, în timp ce alte 5 românce vor lua startul în calificări.

Anca Todoni, proaspătă câștigătoare pe zgura de la WTA 125 Bari, va da piept în primul tur de calificări la Wimbledon cu rusoaica Ekaterina Makarova (181 WTA). Românca a câștigat primul meci direct, în 2023 la ITF Heraklion.

Totodată, Gabriela Ruse se va duela în primul tur al calificărilor la Wimbledon cu Emiliana Arango (122 WTA). Va fi a doua întâlnire directă între cele două jucătoare, prima fiind câștigată de româncă, anul trecut, la Transylvania Open.

Cu cine joacă Andreea Mitu, Miriam Bulgaru și Irina Bara în primul tur de calificări la Wimbledon

Următoarea care intră în competiție este Andreea Mitu. Jucătoarea de tenis din România, în vârstă de 32 de ani, o va înfrunta în turul 1 al calificărilor la All England Club pe tânăra Maya Joint (172 WTA). Andreea Mitu o va întâlni în premieră pe jucătoarea de tenis din Australia, în vârstă de doar 18 ani.

De asemenea, Miriam Bulgaru se va duela cu Lulu Sun (123 WTA), în timp ce Irina Bara își va măsura forțele cu cehoaica Gabriela Knutson (231 WTA). Pentru prezența în primul tur de calificări la Wimbledon fiecare jucătoare este recompensată cu 15.000 de lire sterline.

Pentru accederea în turul 2 de calificări, organizatorii pun la bătaie suma de 25.000 de lire sterline, în timp ce prezența în turul 3 de calificări asigură jucătoarelor în cont suma de 40.000 de lire sterline.

România, patru nume pe tabloul principal la Wimbledon

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian sunt româncele prezente pe tabloul principal la Wimbledon. Prezența în primul tur la All England Club este recompensată de britanici cu suma de 60.000 de lire sterline.

Marea câștigătoare de pe iarba londoneză va încasa suma de 2,7 milioane de lire sterline. Organizatorii de la Wimbledon au pus în joc premii financiare record la ediția din 2024. Premiile sunt similare atât la masculin, cât și la feminin.

ADVERTISEMENT