News

Românii care jucau „alba neagra” la Westminster au fost arestați de autoritățile britanice

14.08.2019 | 19:16
Romanii care jucau alba neagra la Westminster au fost arestati de autoritatile britanice

Autoritățile britanice au reușit să aresteze nu mai puțin de 14 bande de scamatori români care stăteau la Palatul Westminster și îi înșelau pe turiștii străinii cu celebrul joc „alba-neagră”. Prin ceea ce consilierii municipali numesc „crimă organizată”, românii adunau mii de lire sterline de la creduli. De altfel, poliţia a arestat 30 de persoane anul acesta la Westminster pentru implicarea în jocuri de noroc ilegale, iar zece au fost expulzate din Regatul Unit. Celelalte persoane au primit pedepse care merg de la amenzi, ordine de evacuare, supraveghere şi până la închisoare cu suspendare.

Românii care înșelau turiști la „alba neagra” în Londra au fost arestați

Operațiunea în care au fost arestați românii de la „alba neagra” s-a numit „Elephantus” și a avut ca scop împiedicarea desfășurării activității persoanelor care se ocupă cu jocuri de noroc ilegale pe podul Westminster, a anunțat inspectorul-șef Andy Brittain. „Amintim publicului că aceste jocuri sunt o înşelătorie şi că sunt aranjate astfel încât cel care face jocul să câştige întotdeauna”, a spus el.

„Publicul ar trebui să nu se lase păcălit de alţii din mulţime care par a câştiga – aceştia sunt ‘figuranţi’ care lucrează împreună cu grupul infracţional pentru a-i ademeni pe membrii publicului. Nu este ceva neobişnuit ca un număr de cinci figuranţi sau mai mulţi să lucreze împreună”, a mai zis Brittain.

Românii au fost înșelând turiștii la „alba neagra” pe podul Westminster din Londra
Manualul de instrucțiuni al jucătorilor români de „alba neagra” *foto: facebook

Bandele de la „alba neagră” foloseau chiar și copii dați dispăruți

Lidera consiliului municipal Westminster, Nickie Aiken, a făcut un apel către poliția metropolitană să ia măsuri împotriva a ceea ce ea a catalogat drept „crimă organizată”. Consiliul municipal Lambeth a spus că ofiţerii au emis peste 290 de informări despre pedepsele stabilite pentru contravenienţii care încalcă ordinul de protecţie publică, din februarie anul curent.

Consiliul a spus că sclavia din zilele noastre, traficul cu fiinţe umane, prostituţia, exploatarea minorilor, furtul din buzunare şi hoţia au toate legătură cu jocurile de stradă şi cu pariurile stradale. Victimele sunt atrase să arate banii care le sunt ulterior luaţi din mână, membri ai publicului sunt ameninţaţi şi au fost descoperite persoane date dispărute şi copii vulnerabili care lucrau pentru bandele criminale, anunță cei de la G4media.ro.