News

Români, blocați ore în șir pe aeroportul din Antalya. Compania aeriană nu a dat nicio explicație

Mai multe zeci de români au fost blocați peste 10 ore pe aeroportul din Antalya. Nici până acum nu au aflat ce a cauzat întârzierea
15.06.2024 | 17:18
Romani blocati ore in sir pe aeroportul din Antalya Compania aeriana nu a dat nicio explicatie
Zeci de români, blocați pe aeroportul din Antalya Sursa foto: Airport World
ADVERTISEMENT

Nici în acest sezon de vacanțe nu lipsesc scandalurile cu români blocați pe aeroportul din Antalya. Zeci de turiști au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în aeroportul din Turcia.

Români, blocați ore în șir pe aeroportul din Antalya

Cursa cu destinația București, în care trebuiau să se îmbarce turiștii români, a avut peste 10 ore de întârziere, iar pasagerii nu au primit niciun fel de informație cu privire la cauza întârzierii.

ADVERTISEMENT

Compania aeriană nu le-a dat nicio informație, deși printre călători se aflau și copii de vârstă mică. După mai bine de 10 ore de chin, oamenii au reușit să ajungă la destinație abia după miezul nopții.

Nu este primul incident de acest gen. În urmă cu două luni, 180 de români au fost blocați peste 12 ore în același aeroport după ce zborul programat a fost anulat. Printre pasageri erau femei însărcinate, copii și bătrâni.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai grave situații a fost însă în anul 2011, când peste 800 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul turcesc, din cauza unei agenții de turism.

Blocajul a apărut după ce partenerul turc al agenției române de turism a intrat in incapacitate de plată și nu s-a mai ocupat de întoarcerea românilor în țară, relata la acel moment Realitatea TV, citată de Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Atunci, Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România a înființat un comandament de urgență și a reușit să rezolve repatrierea sutelor de turiști români abandonați în aeroportul din Antalya.

Persoanele blocate în Antalya au mai relatat că au avut probleme în ultimele zile şi cu cazarea şi le-au fost cerute garanţii suplimentare pentru a putea înnopta la hoteluri.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cea mai mare parte dintre cazuri, agențiile de turism din România au fost nevoite să achite încă odată contravaloarea serviciilor de cazare către hotelurile din Antalya, a relatat la acel moment și Radio România Actualități.

ADVERTISEMENT