News

Români care au făcut bani din criptomonede, vizitați de mascați în București și Olt. ANAF are de recuperat 3.5 milioane de lei de la aceștia

Piața criptomonedelor poate fi considerată de unii un mod ușor de îmbogățire, mai ales atunci când ANAF nu primește nimic din profitul obținut. Cu toate acestea, românii pot avea probleme.
06.09.2022 | 09:59
Romani care au facut bani din criptomonede vizitati de mascati in Bucuresti si Olt ANAF are de recuperat 35 milioane de lei de la acestia
Descinderi la românii care au făcut bani din criptomonede. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În consecință, autoritățile din România au identificat mai mulți astfel de români, specializați în a face bani din tranzacții cu criptomonede și au organizat percheziții la domicilii din București, Dâmbovița, Ilfov și Olt.

Descinderi ale mascaților la românii care fac bani din cripto

Conform comunicatului oficial, polițiștii au efectuat nu mai puțin de 17 percheziții acasă la persoane care sunt suspectate că ascundeau obținerea veniturilor obținute din tranzacțiile cu monede virtuale. Prejudiciul estimat, în acest moment, e de 3.5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă, 6 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pun în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 6 în judeţul Dâmboviţa, 9 în municipiul Bucureşti, unul în judeţul Ilfov şi unul în judeţul Olt. De asemenea, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Activităţile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi grup infracţional organizat, fapte prevazute de art. 9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 367 din Codul Penal”, a transmis Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Persoanele vizat de anchetatori sunt suspectate că ar fi colaborat și, cel mai probabil au constituit o grupare infracțională, cu scopul clar de a face evaziune fiscală, conform News.ro.

Practic, românii specializați în tranzacții cripto ascundeau sursa impozabilă reprezentată de venituri obținute din tranzacții cu monede virtuale. În consecință, au prejudiciat statul cu 3.501.974 de lei.

ADVERTISEMENT

La această operațiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, alături de polițiști ai Direcției Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Românii sunt mari amatori de criptomonede și reușesc să se îmbogățească peste noapte, însă mulți uită să-și declare venitul și să plătească impozit pentru profitul obținut.

ADVERTISEMENT

ANAF anunța că peste 50 de români au obținut venituri de peste 130 de milioane de euro din criptomonede în ultimii 5 ani, iar 50 de milioane de euro ar fi doar prejudiciul statului pentru că nu au fost declarate legal aceste venituri.

ADVERTISEMENT