Fotbal international

Români în străinătate LIVE BLOG februarie 2020. Rangers a fost eliminată din Cupa Scoției. Ianis a jucat 30 de minute

Romani in strainatate LIVE BLOG februarie 2020 Rangers a fost eliminata din Cupa Scotiei Ianis a jucat 30 de minute
ADVERTISEMENT

Campionatele puternice din întreaga lume își încep aventura în 2020 încă din luna ianuarie, iar FANATIK îți va oferi tot ce este mai important despre românii din străinătate într-un LIVE BLOG lunar. Aici veți putea găsi cele mai proaspete informații despre stranierii noștri, indiferent că vorbim de jucători sau de antrenori.


UPDATE, 29 februarie, ora 22:13 / Rangers a fost eliminată de Hearts din Cupa Scoției, iar Ianis Hagi a fost rezervă și a intrat în ultimele 30 de minute ale partidei, fără să reușească să-și ajute colegii.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 februarie, ora 18:20 / George Pușcaș a făcut un meci senzațional pentru Reading, atacantul român reușind să marcheze un gol și să dea o pasă decisivă în 60 de minute.


UPDATE, 29 februarie, ora 15:02 / Eric Bicfalvi a marcat un gol spectaculos în partida pe care Ural a terminat-o la egalitate, scor 1-1, în deplasare, cu ȚSKA Moscova, în etapa a 20-a campionatului Rusiei. Românul a deschis scorul cu o reluare din voleu, dar formația sa a fost egalată în minutele de prelungiri. VEZI AICI GOLUL

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 februarie, ora 20:18 / Răzvan Lucescu a reușit o nouă victorie cu Al Hilal în campionatul Arabiei Saudite. Campionii Asiei au învins în deplasare pe Al Taawon, scor 1-0, prin golul marcat de Salem Al Dawsari (16), în etapa a 20-a. În urma acestei victorii, Al Hilal are șase puncte avans în fruntea clasamentului față de Al Nasr.

În schimb, Laurențiu Reghecampf a ajuns la patru meciuri fără victorie cu Al Wasl în campionatul din Emiratele Arabe Unite. În etapa a 17-a, Al Wasl a fost învinsă în deplasare de Sharjah, scor 1-2. După acest eșec, trupa lui Reghecampf se află pe locul opt, cu 23 de puncte.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 februarie, ora 08:10 / După ce a marcat un gol și a pasat decisiv la partida tur cu San Carlos din Costa Rica, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor Concacaf, Mitriță a fost decisiv și la retur.


Fostul jucător al Craiovei a pasat la unicul gol al victoriei din retur (1-0), centrând perfect din corner în minutul 41. New York City s-a impus la general cu 6-3.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 februarie, ora 17:58 / Gaziantep Gazișehir a obținut o remiză pe terenul lui Goztepe, 1-1. Trupa lui Mariuș Șumudică s-a salvat cu un gol venit în minutul 90, fiind înscris de Diarra, în timp ce pentru gazde a marcat Jerome în minutul 71.


UPDATE, 21 februarie, ora 08:02 / Alexandru Mitriță a marcat un gol și a pasat decisiv la un altul în partida pe care echipa sa, New York City FC, a câștigat-o în deplasare, scor 5-3, cu San Carlos din Costa Rica, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor Concacaf.

Mitiță a marcat în minutul 90+2 ultimul gol al întâlnirii. El a reluat în plasă, după ce portarul gazdelor apărase penalty-ul executat de argentinianul Maximiliano Moralez. Internaționalul român, care a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben în minutul 77, a pasat decisiv la golul de 4-1 reușit de canadianul Alexander Callens.

Returul va avea loc săptămâna viitoare, în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 01:00.


UPDATE, 17 februarie, ora 20:55 / Marius Șumudică obține o nouă victorie în campionatul Turciei, după ce Gaziantep s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Rizespor. La gazde, Alin toșca și Alexandru Maxim au fost titulari (Maxim a fost schimbat în minutul 80.

Golurile trupei lui Șumudică au fost înscrise de Sousa (52) și de Djilobodji (90+2), în timp ce Demir, mijlocașul său, a ratat două lovituri de la 11 metri într-un interval de patru minute. În cele din urmă, Demir a fost înlocuit în minutul 66, la patru minute după ce a ratat al doilea penalty.

În urma victoriei, Gaziantep rămâne pe locul 9 în campionat, cu 30 de puncte.


UPDATE, 16 februarie, ora 20:22 / Sergiu Hanca a marcat golul care a adus victoria formației sale MKS Cracovia în meciul cu Lech Poznan, scor 2-1, în etapa a 22-a a campionatului Poloniei. Fostul dinamovist a transformat un penalty în minutul 67, la scrul de 1-1.

Sergiu Hanca a fost schimbat în minutul 84, în timp ce fundașul Cornel Râpă a evoluat tot meciul. În urma acestei victorii, MKS Cracovia a egalat-o la puncte în fruntea clasamentului pe Legia Varșovia. După ce Hanca a marcat, soția sa Andreea a sărbătorit reușita în tribune.


UPDATE, 16 februarie, 14:31. Etapă excelentă pentru românii din Turcia. După Săpunaru, sâmbătă, ziua de duminică a adus un alt gol românesc în Superliga Turciei.


Bogdan Stancu a marcat unicul gol al meciului Alanyaspor – Genclerbirligi 0-1. Atacantul reatras de la națională a înscris în minutul 76, fiind găsit excelent de Sio.

  • 12 goluri a marcat Stancu în acest sezon din Turcia în 16 apariții
  • 11 este locul ocupat de Genclerbirligi după 22 de etape

UPDATE, 15 februarie, 14:40. Cristian Săpunaru a marcat primul său gol din acest sezon de Superliga Turciei, reușind să aducă victoria oaspeților în Denizlispor – Kayserispor 0-1. Reușita sa din minutul 69 a venit chiar în meciul contra echipei de la care Săpunaru s-a transferat în această iarnă.

  • 15 meciuri a jucat Săpunaru la Denizli în acest sezon
  • 2 meciuri și un gol are Săpunaru pentru Kayseri în acest sezon

În ciuda succesului, Kayserispor ocupă ultimul loc în Turcia, cu 15 puncte. La echipa lui Săpunaru, Silviu Lung Jr. a fost integralist între buturi.


UPDATE, 12 februarie, 22:15. George Pușcaș a marcat din nou pentru Reading, în liga secundă din Anglia. Românul a deschis scorul în minutul 11 al meciului cu liderul West Bromwich, duel contând pentru etapa a 32-a din Championship.


UPDATE, 9 februarie, ora 16:18 / Portarul Răzvan Sava a prins banca de rezerve la Lecce în meciul cu Napoli, din etapa a 23-a din Serie A. Tânărul de doar 17 ani a ajuns la Lecce în urmă cu trei zile, sub formă d eîmprumut de la Juventus Torino.


UPDATE, 8 februarie, ora 17:58 / Gaziantep, formația pregătită de Marius Șumudică, a pierdut meciul din deplasarea de la Beșiktaș, 0-3. Pentru „vulturi” au înscris Burak Yilmaz (52), Kevin Prince Boateng (70) și Jermaine Lens (90+5).


UPDATE, 8 februarie, ora 16:24 / Ianis Hagi a jucat 73 de minute în meciul pe care Glasgow Rangers l-a câștigat cu 4-1 în deplasare cu Hamilton, în optimile de finală ale Cupei Scoției. Internaționalul român a avut o prestație mulțumitoare și a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 5.


UPDATE, 8 februarie, ora 14:08 / Ianis Hagi este titular la Glasgow Rangers în meciul din deplasare cu Hamilton, din optimile de finală ale Cupei Scoției. Internaționalul român este folosit ca mijlocaș stânga într-un sistem 4-3-3.


UPDATE, 7 februarie, ora 18:27 / Al Wasl, echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf, a terminat la egalitate partida de pe teren propriu cu Ajman, 1-1. Golul lui al Wasl a fost înscris în minutul 88 de brazilianul Wellinton.


UPDATE, 5 februarie, ora 21:34 / Răzvan Lucescu a obținut o nouă victorie în Arabia Saudită, Al Hilal învingând acasă pe Al Raed, cu scorul de 3-1, în etapa a 17-a. În urma acestei victorii, formația lui Lucescu s-a distanțat în fruntea clasamentului la patru puncte de Al Nasr, care are un meci mai puțin disputat.

Atacantul Florin Andone a rămas pe banca de rezerve la prima sa apariție în lotul celor de la Galatasaray Istanbul, la trei luni de la accidentare. Formația lui Fatih Terim a fost învinsă, în deplasare, scor 0-2, de Alanyaspor, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei Turciei.


UPDATE, 4 februarie, ora 20:01 / Florin Andone este refăcut complet după accidentarea suferită în noiembrie și a fost convocat de Fatuh terim pentru meciul pe care Galatasaray îl va juca miercuri, în deplasare, cu Alanyaspor, în prima manșă a sferturilor de ifnală ale Cupei Turciei.


UPDATE, 4 februarie, ora 18:30 / Gabriel Torje va evolua până la vară în Grecia, el semnând un contract cu formația Larisa, ocupanta locului nouă. Mijlocașul român de 30 de ani nu a mai jucat din vară, atunci când și-a reziliat înțelegerea cu echipa turcă Sivasspor.


UPDATE, 3 ianuarie, ora 22:01 / Fundașul Iasmin Latovlevici a semnat un contract până la finalul sezonului la formația Kisvarda, a anunțat clubul din Ungaria pe site-ul oficial. Fostul apărător de la FCSB va fi coechipier la Kisvarda cu alți români, Gheorghe Grozav, Claudiu Bumba, Mihai Mincă și Cornel Ene.


UPDATE, 2 februarie, ora 18.07. Ciprian Tătăruşanu a fost titular pentru Lyon în înfrângerea din campionat, 1-2 la Nice. Românul a greşit decisiv la golul doi, cel marcat de danezul Dohlberg. Fanii au reacţionat imediat pe twitter. “Ăsta e portar de Ligue 1?! sau Tătăruşanu sau Lopes, nici o diferenţă. Lopes a luat 14 goluri în 14 meciuri, Tătăruşanu are 5 încasate în 5 partide. Românul are timp să-l depăşească!”, au fost unele din comentariile suporterilor celor de la Lyon.


UPDATE, 2 februarie, 15:44. Meciul de debut al lui Alex Maxim în Turcia este unul de excepție. După golul de 1-0 din minutul 4 al meciului Gaziantep – Sivassport, românul a pasat decisiv la golul de 2-1 din minutul 39, iar în minutul 44 a reușit ”dubla”. Al doilea gol a fost unul superb: șut cu dreptul din afara careului, aproape de vinclu.

La noua sa echipă din Turcia, Alex Maxim poartă tricoul cu numărul ”44”.

  • LIVE SCORE Gaziantep – Sivasspor 4-1 (Maxim 4, 44, Demir 39, Diarra 78 – Arslan 31)

UPDATE, 2 februarie, 15:06. De patru minute a avut nevoie noul număr ”44” de la Gaziantep, Alex Maxim, pentru a marca în Turcia.

Folosit din primul minut de Marius Șumudică, internaționalul român a marcat rapid contra liderului Sivasspor cu un șut plasat din afara careului de 16 metri.

Meciul Gaiantep – Sivasspor, început la ora 15:00, contează pentru etapa a 20-a din Superliga Turciei.


UPDATE, 1 februarie, 18:40. Al Wasl, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf, a suferit o înfrângere umilitoare, scor 0-5, în meciul cu Al Ain, contând pentru etapa a 15-a din prima ligă a Emiratelor Arabe United.

În urma eșecului de sâmbătă, Al Wasl rămâne pe locul 8 cu 22 de puncte. Al Ain, cu 27 de puncte, ocupă poziția secundă.


UPDATE, 1 februarie, 18:40. Ianis Hagi a debutat într-un meci oficial pentru Rangers la doar o zi de la transferul oficial în Scoția. Jucătorul român de 21 de ani a intrat pe teren în minutul 77 al meciului cu Aberdeen în locul lui Scott Arfield.

Jucătorul împrumutat de la Genk nu și-a putut ajuta colegii să se impună în acest meci, încheiat la egalitate, scor 0-0.


UPDATE, 01 februarie, ora 15:50 / Prezentat vineri la Rangers, Ianis Hagi are șansa de a debuta încă de sâmbătă la echipa antrenată de Steven Gerrard. Românul e rezervă în meciul cu Aberdeen.


UPDATE, 01 februarie, ora 15:33 / Ianis Hagi poate debuta încă de sâmbătă pentru noua sa formației, Glasgow Rangers. Împrumutat de la Genk, românul face parte din lotul convocat de Steven Gerrard pentru meciul cu Aberdeen din runda a 24-a a primei ligi scoțiene.


Contul oficial de Twitter al celor de la Rangers a publicat primele imagini cu Ianis Hagi pe arena Ibrox din Glasgow. ”Bine ai venit pe Ibrox, Ianis Hagi”, au scris scoțienii.

  • Glasgow Rangers – Aberdeen se joacă sâmbătă, de la ora 17:00

UPDATE, 31 ianuarie, ora 17:00 / Al Hilal s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Abha și se menține pe primul loc în campionatul Arabiei Saudite, la un punct distanță de Al Nasr.

Goluruile formației lui Răzvan Lucescu au fost înscrise Andrei Carillo (9)și de Bafetimbi Gomis (13), în timp ce pentru gazde a marcat Faneva Andriatsima în minutul 88.


UPDATE; 28 ianuarie, ora 18.50. Marius Şumudică a vorbit despre venirea lui Alex Maxim la echipa sa, Gaziantep. Antrenorul român spune că Maxim a venit doar ca împrumut pentru şase luni, fără opţiune de cumpărare, şi că acesta a renunţat la un salariu imens la Mainz doar pentru a prinde echipa naţională.

“Mi-am dorit foarte mult un jucător de ultimă pasă, care să poată să elimine adversari din joc. O să-i dau încredere. Eu asta fac cu fotbaliştii români. Sunt foarte fericit că l-am luat. E contract doar de împrumut până în vară, nu e cu opţiune de cumpărare. Se va întoarce în Germania după aceea. Va juca duminică, încep cu el titular. I-am zis că şi dacă joacă cinci meciuri slab, în al şaselea tot cu el încep. E inteligent, vorbeşte trei limbi străine, poţi să porţi o discuţie cu el şi despre alte lucruri în afară de fotbal.

Maxim avea salariu destul de mare la Mainz, a renunţat la o mare parte din ce avea acolo tocmai pentru a veni aici să joace şi a prinde echipa naţională. Mi-a plăcut atitudinea lui. A renunţat la aproape 400.000 de euro doar ca să vină să joace aici!”, a fost declaraţia lui Şumi la Digisport.


UPDATE, 27 ianuarie, ora 21:25/ Ionuț Radu ar putea rămâne în Serie A și pentru a doua parte a sezonului. Conform jurnalistului italian Gianluca di Marzio, portarul român este aproape de Parma, unde ar ajunge sub formă de împrumut.

Radu l-ar înlocui în poarta Parmei pe Luigi Sepe, titularul postului în primele 21 de runde, care s-a accidentat și va sta departe de gazon aproximativ patru luni.


UPDATE, 25 ianuarie, ora 19:16 / Al Hilal a terminat la egalitate partida din deplasarea cu Al Shabab (0-0), iar trupa lui Răzvan Lucescu a ajuns la al doilea meci consecutiv fără victorie în campionat, după egalul cu Al Faisaly (2-2).


UPDATE, 24 ianuarie, ora 21:36 / Marius Șumudică a transmis un mesaj emoționant după înfrângerea din campionat cu Genclerbirligi (0-1). Tehnicianul român a vorbit despre cutremurul care s-a declanșat în Gaziantep: Sper să nu fie nicio victimă după cutremurul din Gaziantep. Suntem alături de toată lumea din Turcia”.

În partida cu Genclebirligi, echipa lui Marius Șumudică a avut două goluri anulate, spre nemulțumirea antrenorului. Alin Toșca și Junior Morais au fost titulari la Gaziantep, însă nu au putut să-și ajute echipa să evite înfrângerea.

Tehnicianul român a mai declarat la sfârșitul meciului că este una dintre cele mai bizare partide pe care le-a trăit în toată cariera sa de antrenor: Nu am mai văzut un asemenea meci în toată cariera mea! Am dominat, am ratat ocazii imense, este inacceptabil să nu dăm gol nici din lovitură de la 11 metri”.


UPDATE, 23 ianuarie, ora 19:45 / Laurențiu Reghecampf a mai obținut încă o victorie în campionatul din Emiratele Arabe Unite. Al Wasl a câștigat cu 2-0 partida cu Ittihad Kalba.

În urma victoriei, echipa lui „Reghe” rămâne pe locul șase cu 21 de puncte.


UPDATE, 22 ianuarie, ora 23:34/ Răzvan Marin a fost integralist în Ajax – Spakenburg 7-0, meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Olandei. Mijlocașul român a contribuit la primul gol al echipei sale, marcat de Siem De Jong în minutul 18.

Marin s-a demarcat excelent și a trimis mingea în bară. Balonul a ricoșat la De Jong, iar atacantul olandez a deschis scorul.

În Anglia, George Pușcaș a fost titular în Nottingham Forest – Reading, scor final 1-1. Românul a fost înlocuit în minutul 78 de Baldock, iar acesta din urmă a marcat golul egalizator în minutul 83.


UPDATE, 22 ianuarie, ora 00:32/ Folosit titular pentru a treia oară într-un meci oficial de la venirea la Lyon, Ciprian Tătărușanu a făcut un meci bun contra celor de la Lille, în semifinalele Cupei Ligii Franței.

După 90 de minute, scorul a fost egal, 2-2, Tătărușanu primind două goluri în minutele 13 și 90+1 de la Renato Sanches și Loic Remy.

S-a trecut apoi la loviturile de departajare, acolo unde Tătărușanu a apărat penalty-ul executat de Jonathan Bamba. Și Sanches a ratat de la Lille, în timp ce colegii lui ”Tătă” au executat perfect. S-a terminat Lyon – Lille 2-2 (4-3 după penalty-uri) și echipa lui Tărărușanu va juca finala cu Reims sau PSG.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 18:45/ Tot mai multe voci din Olanda critică decizia ”lăncierilor” de a-l aduce pe Răzvan Marin la campioana din Eredivisie. Arno Vermeulen, un cunoscut om de presă din Olanda, nu înțelege de ce a fost adus românul la Amsterdam.

”Ajax are un scouting de excepție care nu prea dă greș. De regulă, la club sunt aduși jucători care se pliază pe stilul acestei echipe. Nu înțeleg de ce au fost aduși Răzvan Marin și Edson Alvarez. Ei niciodată nu vor fi jucători de bază la această echipă”, a spus jurnalistul pentru ajaxfanatics.nl.


UPDATE, 21 ianuarie, ora 08:00/ Genk l-a vândut pe atacantul Mbwana Samata, numărul 10 din lotul belgienilor, în Premier League, la Aston Villa. Fotbalistul din Tanzania a marcat 10 goluri în toate competițiile pentru echipa la care este legitimat Ianis Hagi și la clubul britanic va trebui să îl înlocuiască pe Wesley, indisponibil pentru tot restul sezonului din cauza unei accidentări.


UPDATE, 20 ianuarie, ora 19:05 / Răzvan Lucescu a început bine anul 2020, iar Al Hilal, echipa sa, a fost aproape să câștige meciul din deplasarea de la Al Faisaly, dar a fost egalată în minutul 90+3. Totuși, în urma remizei, câștigătoarea Cupei Campionilor Asiei s-a distanțat la un punct de Al Nasr, ocupanta locului doi.

Pentru echipa lui Răzvan Lucescu au înscris Sebastian Giovinco (47) și Carlos Eduardo (88), în timp ce pentru gazde a marcat Khaleem Hylan în minutele 55 și 90+3 .


UPDATE, 18 ianuarie, ora 22:54 / Partida dintre Milwall și Reading a fost oprit în prima repriză din cauza scandărilor rasiste ale fanilor gazdelor, recunoscuți drept unii dintre cei mai duri și violenți suporteri din Anglia.

George Pușcaș a intrat pe teren în minutul 58, însă nu a reușit să-și ajute echipa să evite înfrângerea cu 0-2. În urma partidei cu Milwall, Reading a căzut pe locul 16 ân Championship.


UPDATE, 18 ianuarie, ora 21:00/ Gaziantep a pierdut, scor 0-2, meciul cu Fenerbahce din etapa a 18-a a Superligii din Turcia. Formația lui Marius Șumudică a cedat pentru prima dată după o lună și jumătate în campionat, perioadă în care a înregistrat două victorii și o remiză.

După 18 runde, Gaziantep este pe locul 18 în clasamentul din Superliga turcă, în timp ce Fenerbache a urcat pe poziția a treia, la trei puncte în spatele liderului Sivasspor, care are un meci mai puțin disputat. “Nu meritam înfrângerea, am fost mai buni repriza a doua. Am avut ocazii, am ratate şanse clare şi am dominat jocul. Nu cred că meritam să pierdem!”. Echipa lui Şumudică egalase în minutul 87, dar golul a fost anulat cu VAR.


UPDATE, 16 ianuarie, ora 19:48 / Răzvan Lucescu s-a calificat cu Al Hilal în semifinalele Cupei Campionilor Arabiei Saudite. Campioana Asiei a învins, acasă, cu scorul de 2-1 după prelungiri, pe Al Ittifaq, în sferturile competiției. Golurile echipei pregătite de Lucescu au fost marcate de Saleh Al Shehri 4 și 96, în timp ce pentru învinși a înscris Filip Kiss 85 din penalty.


UPDATE, 14 ianuarie, ora 21:02 / Atacantul Adrian Petre a marcat un gol în partida amicală pe care echipa sa, Esbjerg, a pierdut-o, scor 3-4, în fața formației Kolding. Intrat la pauză, internaționalul român de tineret a înscris ultimul gol al întâlnirii, în minutul 87.


UPDATE, 11 ianuarie, ora 21:31/ Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a învins pe Al Wehda în runda a 14-a din Arabia Saudită și a urcat pe locul 1 în campionat. ”Dubla” lui Gomis din minutele 31 și 77 plus golul lui Saleh din minutul au adus victorie cu 3-1 a lui Al Hilal.

Grație succesului de sâmbătă, Al Hilal a acumulat 30 de puncte, la fel ca rivala Al Nasr, însă un golaveraj superior o ajută să fie lider. Al Hilal are și un meci mai puțin disputat.


UPDATE, 9 ianuarie, ora 23:25/ Ionuț Radu a revenit în poarta celor de la Genoa, după ce a fost rezerva lui Mattia Perin la ultima etapă din Serie A. Internaționalul român a prins primul „11” pentru duelul din Cupă, contra lui Torino, și a primit un gol pe care îl putea evita în minutul 23, la scorul de 1-0 pentru echipa sa.


UPDATE, 9 ianuarie, ora 16:30/ Cristi Săpunaru și-a reziliat contractul cu formația Denizlispor din prima ligă a Turciei. Anunțul a fost făcut de Ali Cetin, președintele clubului, în cadrul unei conferințe de presă.

Săpunaru a semnat la începutul sezonului cu Denizlispor iar în a doua parte a returul a fost numit căpitanul echipei. Fundașul a jucat în 15 partide în toate competițiile pentru echipa care se află pe locul 11 în Superligă.


UPDATE, 8 ianuarie, ora 21:50 / Ciprian Tătăruşanu a fost criticat de o parte a fanilor lui Lyon la al doilea său meci pentru formaţia franceză. “Multe erori şi ieşiri hazardate. Parcă a fost kamikaze”, “Foarte slab, reflexe zero”, “E un portar oribil” sau “Nu comunică deloc, nu are joc de picior”, au fost câteva dintre comentariile fanilor lui Lyon pe Twitter.

Ciprian Tătăruşanu a ieşit în evidenţă şi cu o intrare care putea să-i aducă o accidentare urâtă lui Maxwel Cornet, colegul lui din defensivă. În a doua repriză, portarul român a ieşit pe o minge şi l-a lovit pe fotbalistul ivorian, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.


UPDATE, 8 ianuarie, ora 21:40/ Lyon a învins Brest și a obținut calificarea în semifinalele Cupei Ligii Franței. Echipa lui Rudi Garcia s-a impus cu 3-1, cu Ciprian Tătărușanu integralist.

  • Lyon – Brest 3-1 (Dembele 19, Aouar 55, Jean Lucas 90+1 / Grandsir 85)


UPDATE, 8 ianuarie, ora 19:40/ Ciprian Tătărușanu este titular în meciul pe care Lyon îl dispută în sferturile de finală ale Cupei Ligii Franței cu Brest. Internaționalul român prinde primul „11” pentru a doua oară de la transferul din vară, debutul fiind consemnat la jumătatea lui decembrie, în optimile competiției, cu Toulouse, meci câștigat de Lyon cu 4-1.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 20:55/ Al Hilal a trecut de una dintre rivalele la titlu din Arabia Saudită, Al Ahli, scor 3-1, și a urcat pe locul 2 în campionat. Trupa lui Răzvan Lucescu se află pe locul 2 cu 27 de puncte. Liderul Al Nasr are 29, dar și un meci în plus disputat față de trupa lui Lucescu.


UPDATE, 7 ianuarie, ora 19:30/ Al Hilal, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, înfruntă Al Ahli, într-un meci extrem de important pentru primele locuri din prima ligă a Arabiei Saudite.

  • FINAL: Al Hilal – Al Ahli 3-1

UPDATE, 4 ianuarie, ora 23:30/ Ciprian Tătărușanu a fost rezervă neutilizată la Lyon în meciul cu Bourg en Bresse, din liga a treia, câștigat cu 7-0 în Cupa Franței. Internaționalul român rămâne cu o singură prezență în tricoul lui Lyon, cu Toulouse în Cupa Ligii.


UPDATE, 3 ianuarie, ora 22:05 / Al Hilal, campioana Asiei și echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a calificat vineri în sferturile de finală ale Cupei Împăratului Arabiei Saudite. Al Hilal a trecut de Al Faysaly cu scorul de 2-2 (0-0, 6-5 după penalty-uri).

La capătul celor 120 de minute de joc scorul a fost egal, 2-2. S-a intrat apoi la executarea loviturilor de departajare, unde Hilal a marcat prin toți executanții.


UPDATE, 2 ianuarie, ora 18:15 / Laurențiu Reghecampf a avut un start fulminant de an, echipa sa, Al Wasl, învingând acasă cu 5-1 pe Bani Yas, în etapa a 12-a din Emiratele Arabe Unite. În urma acestei victorii, formația tehnicianului român a urcat pe locul 7 în clasament, cu 18 puncte, la opt puncte în urma liderului Al Ahli.


Știre inițială, 1 ianuarie

Români în străinătate LIVE BLOG

Startul în noul an pentru românii din străinătate îl vor da englezii Tudor Băluță și George Pușcaș, care sunt implicați cu echipele lor în meciuri chiar pe 1 ianuarie. Însă, cei doi au șanse minime să fie pe teren.

Brighton & Hove Albion va primi vizita celor de la Chelsea Londra în Premier League, dar Băluță este puțin probabil să se afle în lotul gazdelor. În Championship, Reading va evolua în deplasare cu Fulham, însă Pușcaș nu este refăcut după accidentarea suferită la umăr.

Tătărușanu vrea titular la Lyon

Serie A se va relua la 5 ianuarie, iar în Italia îi avem de urmărit pe Ștefan Radu (Lazio), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Romario Benzar (Lecce) și Ionuț Radu (Genoa). De asemenea, în Serie B îi avem pe Vlad Dragomir (Perugia), Marius Marin (Pisa), Sergiu Suciu (Venezia), Vasile Mogoș (Cremonese) și Adrian Stoian (Livorno).

Celelalte trei mari campionate ale Europei au fost dezamăgitoare pentru jucătorii români în prima parte. Cristian Ganea (Athletic Bilbao), Alexandru Maxim (Mainz) și Ciprian Tătărușanu (Lyon) au prins minute puține în toamnă, dar sperăm că 2020 va fi un an mai bun pentru ei.

Hagi trebuie să cucerească Belgia

În Eredivisie, Răzvan Marin a avut evoluții modeste la Ajax , dar antrenorul Erik ten Hag are încă încredere în el și își mpoate recâștiga locul de titluar anul acesta. În Turcia, Marius Șumudică și Alin Toșca vor să o salveze pe Gaziantep, Florin Andone speră să se impună la Galata, iar Bogdan Stancu se luptă pentru titlul de golgheter.

Belgia este un campionat pe care vom sta cu ochii pentru a urmări evoluțiile lui Ianis Hagi și Vladimir Screciu (RC Genk), Denis Drăguș (Standard Liege), Alex Chipciu (Anderlecht), dar și pentru a vedea încercarea lui Ladislau Boloni de a cuceri titlul cu Antwerp.

Antrenorii noștri de top sunt în afara Europei

Cehia și Bulgaria reprezintă și ele întreceri interesante pentru noi, deoarece acolo îi avem pe Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Florin Niță (Sparta Praga), Alex Băluță (Slovan Liberec), Cosmin Moți, Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore (toți la Ludogoreț Razgrad).

Nici antrenorii noștri care își dovedesc calitățile în țări mai îndepărtate nu vor fi uitați de FANATIK. Aici veți găsi toate informațiile despre Răzvan Lucescu (Al Hilal), Laurențiu Reghecampf (Al Wasl), Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning) sau Daniel Isăilă (AL Hazm).

ADVERTISEMENT