News

Români, jefuiți de falși polițiști în Cehia. Infractorii i-au lăsat fără bani și fără mașină

Poliția cehă cere ajutorul populației pentru identificarea și capturarea unui grup de trei bărbați care au jefuit doi români pe o autostradă din Cehia.
03.02.2023 | 14:55
Romani jefuiti de falsi politisti in Cehia Infractorii iau lasat fara bani si fara masina
Mașina celor doi români a fost identificată într-o altă localitate Foto: tydenikpolicie.cz
ADVERTISEMENT

Românii veneau din Marea Britanie cu o autoutilitară Mercedes și au oprit la semnalele unui autovehicul Volkswagen dotat cu girofar albastru.

Români jefuiți de falși polițiști în Cehia

Potrivit publicației poliției cehe, pe 20 ianuarie 2023, în jurul orei 21:30, drumul a doi șoferi români care veneau dinspre Marea Britanie pe autostrada D1, la kilometrul 174, în comuna Říčky, a luat o turnură nedorită.

ADVERTISEMENT

Șoferul unei furgonete Mercedes a reacționat la luminile de avertizare albastre ale unei furgonete VW care depășea și a oprit pe banda de așteptare.

Trei civili au coborât din vehicul, care probabil avea numere de înmatriculare austriece, și au spus că era un control de rutină. Cu toate acestea, a fost unul foarte ciudat.

ADVERTISEMENT

Unul dintre bărbații vorbitori de limba engleză nu a făcut un secret din faptul că avea un pistol la brâu. În timpul verificării șoferilor, infractorii au furat din buzunarul unuia dintre șoferii români bani în euro și lire sterline. În total, aproape 31.000 de lei.

Dar asta nu a fost tot. Doi dintre infractori s-au urcat în vehiculul oprit și au plecat. Cel de-al treilea i-a urmat în mașina cu care veniseră hoții, scrie Tydenikpolicie.cz.

ADVERTISEMENT

Bărbații agresați au fugit apoi la o cabină de apel de urgență SOS din apropiere și au raportat cazul polițiștilor.

În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit că autorii au părăsit autostrada la ieșirea din Ostrovačice cu furgoneta Mercedes și au parcat vehiculul în apropiere de Veverské Knínice.

ADVERTISEMENT

Cei de la Crimestoppers cred că este posibil ca vehiculul infractorilor să se fi deplasat în acel moment atât prin Ostrovačice, cât și prin Veverské Knínice.

Mișcările sale ar fi putut fi înregistrate de camerele de supraveghere sau de camerele unuia dintre vehiculele care treceau prin zonă.

”Dacă aveți informații despre incidentul de pe autostradă sau despre mișcarea celor două dube, vă rugăm să contactați numărul de urgență al poliției 158. Poliția vă mulțumește pentru cooperare”, se mai precizează în informarea poliției cehe.

ADVERTISEMENT