Sport

Români la JO Tokyo 2020, vineri 23 iulie, program şi rezultate. Amăistroaie, tir cu arcul și echipajele de dublu vâsle au trecut de primele calificări

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 are loc vineri, 23 iulie, de la ora 14:00. 101 sportivi români sunt prezenţi la Tokyo.
23.07.2021 | 08:24
Romani la JO Tokyo 2020 vineri 23 iulie program si rezultate Amaistroaie tir cu arcul si echipajele de dublu vasle au trecut de primele calificari
ADVERTISEMENT
23-07-2021
05:23

Două echipaje s-au calificat în semifinale la canotaj, iar Mădălina Amăistroaie a trecut de proba de clasament la tir cu arcul

Mădălina Amăistroaie a obținut calificarea în primul tur al probei de tir cu arcul. Românca de numai 18 ani a obținut un punctaj de 634 și a terminat proba de clasament pe poziția 37. În primul tur, Amăistroaie o va întâlni pe chinezoaica Xiaoqing Long, care a încheiat pe locul 28, cu 646 puncte. 

Prima fază a întrecerii de tir cu arcul a fost dominat de sportivele din Coreea de Sud. San An a obținut un punctaj de 680 ceea ce reprezintă un nou record olimpic.

Deținătoarea recordului mondial și principala favorită, Chae Young Kang, a încheiat concursul de clasament pe poziția a 3-a, cu 675 puncte, iar lidera ierarhiei mondiale, Deepika Kumari, din India, s-a clasat pe locul 9.

În întrecerile de canotaj, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au dominat categoric seria de calificare. Româncele, campioane europene, sunt cotate cu prima șansă la câștigarea medaliei de aur la Tokyo. Bondar și Radiș și-au asigurat prezența în semifinale.

Și Ioan Prundeanu și Marian Enache s-au calificat în semifinale, în proba de dublu vâsle masculin. Sportivii români au terminat pe locul 3 în seria de calificare și vor vâsli, luni, pentru un loc în marea finală. România are 9 echipaje care vor concura în întrecerile olimpice de la Tokyo.

Cea mai importantă competiţie sportivă, Jocurile Olimpice, va avea ceremonia de deschidere pe 23 iulie, de la 14:00, ora României (ora locală 20:00).

Programul românilor vineri, 23 iulie:

  • TIR CU ARCUL 03:00 (Yumenoshima Ranking Field) turul preliminar feminin: Mădălina Amăistroaie
  • CANOTAJ 04:50 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle masculin – seria a treia: Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache, 05:10 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin – seria a doua: Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, probele au început deja, cu două zile mai devreme. S-a jucat în întrecerile de fotbal feminin şi softball, discipline la care ţara noastră nu are niciun reprezentant. De asemenea, s-au disputat și jocurile din prima etapă de fotbal masculin, întrecere în care participă și România, dar și

Honduras – România 0-1, la JO Tokyo 2020

Pentru sportivii români de la JO Tokyo 2020, prima zi de concurs a fost cea de 22 iulie, selecţionata olimpică de fotbal condusă de Mirel Rădoi întâlnind reprezentativa Hondurasului în grupa B.

ADVERTISEMENT

Honduras – România s-a terminat 0-1, singurul gol al întâlnirii fiind înscris de Oliva în propria poartă, după un corner executat excelent de Andrei Ciobanu de pe partea stângă.

Pe 23 iulie, intră în concurs alţi cinci români. Mădălina Amăistroaie va debuta la Tokyo în proba de tir cu arcul, iar Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache, respectiv Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, vor evolua la dublu vâsle masculin şi feminin.

ADVERTISEMENT

Români la JO Tokyo 2020, program şi rezultate, vineri 23 iulie. Mădălina Amăistroaie, la tir cu arcul, prima sportivă care intră în concurs

Mădălina Amăistroaie reprezintă România la tir cu arcul. Sportiva legitimată la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava are 18 ani şi a obţinut calificarea la JO Tokyo 2020 pe ultima sută.

„Vreau să trag cât mai bine şi să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg, până acum, şi vreau să dau tot ce pot. Îmi doresc să iau medalie, acesta este visul meu, iar acum rămâne să vedem dacă îl îndeplinesc sau nu“, a declarat Mădălina Amăistroaie înainte de a debuta la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Competiţia feminină individuală la tir cu arcul va avea loc în perioada 27-30 iulie în sistem eliminatoriu. Dar, pe 23 iulie, are loc întrecerea pentru stabilirea tabloului de concurs. Mădălina Amăistroaie este una dintre cele 64 de competitoare şi va evolua la ţinta 51A, începând cu ora 03:00.

Canotajul, speranța României pentru medalii la JO Tokyo 2020

Canotajul este una dintre disciplinile în care România își pune speranțe pentru obținerea unor medalii olimpice. Iar vineri, 23 iulie, primele două echipaje românești intră în competiție.

Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache, la dublu vâsle masculin, evoluează de la ora 04:50 în seria a treia de calificări, contra Lituaniei, Marii Britanii și Țărilor de Jos.

La dublu vâsle feminin, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș concurează în seria a doua de calificări de la JO Tokyo 2020. Campioane europene en-titre, româncele vor avea adversare din Italia, Canada și ROC (n.r. – Comitetul Olimpic Rus. Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice din cauza dopajului, iar sportivii care au drept de participare vor evolua sub steagul ROC).

ADVERTISEMENT