Fotbal international

Horia Tecău ratează finala la dublu mixt! Semifinală strânsă cu dublul Murray/Hingis

UPDATE, 9 septembrie, ora 00:53 / Horia Tecău şi Coco Vandeweghe s-au oprit în semifinale la dublu mixt. Dublul româno-american a cedat în două seturi în semifinala cu Jamie Murray şi Martina...
09.09.2017 | 00:01
Horia Tecau rateaza finala la dublu mixt Semifinala stransa cu dublul MurrayHingis

UPDATE, 9 septembrie, ora 00:53 / Horia Tecău şi Coco Vandeweghe s-au oprit în semifinale la dublu mixt. Dublul româno-american a cedat în două seturi în semifinala cu Jamie Murray şi Martina Hingis, scor 4-6,  6-7 (8-10). A fost un tiebreak lung în care Tecău şi Vandeweghe au ratat 3 mingi de set. Horia Tecău rămâne cu victoria de la dublu, reuşită alături de Jean-Julien Rojer.  Martina Hingis şi Jamie Murray joacă finala de la dublu mixt cu dublul Chan-Venus. 

dda


Horia Tecău s-a calificat în ultimul act al probei de dublu masculin a ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open şi are reale şanse de a dubla performanţa, dacă va izbuti acelaşi lucru în semifinala de dublu mixt, alături de Coco Vandeweghe. În finala de dublu masculin va juca alături de partenerul său tradiţional, olandezul Julien Rojer, împotriva dublului spaniol Lopez-Lopez. Tecău este ultimul dintre români care are o şansă în 2017 de a se impune într-o finală de Grand Slam.

Romania's Simona Halep plays a shot in her semifinal match against Karolina Pliskova of the Czech Republic at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Thursday, June 8, 2017. (AP Photo/Petr David Josek)

Până la Horia Tecău, am ţinut pumnii strânsi în alte două rânduri în acest an, dar fără a ne bucura la final. A fost vorba de două jucătoare, dintre care doar una singură a fost cu adevărat extrem de aproape de succes. Este vorba de Simona Halep, cea care la Roland Garros a reuşit contraperformanţa de a pierde o finală câştigată în proporţie de 99 la sută, în faţa letonei Jelena Ostapenko, pentru că Halep a avut 1-0 la seturi, 3-0 în al doilea şi 40-0 pe serviciul adversarei.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Români la Grand-Slam-uri. Ce ocazie a irosit Simona Halep

Din acel moment însă totul s-a năruit şi Simona a căzut definitv, stabilind una dintre cele mai neverosimile pagini din istoria turneelor de Grand Slam, dar în sens negativ. A doua româncă intrată în finală a fost Monica Niculescu la dublu feminin, la Wimbledon, alături de taiwaneza Chan, însă finala a fost un coşmar, pentru că rusoiacele Makarova şi Vesnina nu le-au lăsat nici măcar un game, cu un umilitor şi rar întâlnit 6-0, 6-0 pentru o finală de Grand Slam.

Romani la grand-slamuri. Avem deja trei finale cu romani in 2017 (2)

Dintre toţi aceştia Horia Tecău este ultimul român care şi-a trecut în palmares un succes de Grand Slam. S-a întâmplat în 2015 la Wimbledon, unde au învins favoriţii unei întregi Anglii, cuplul Murray-Peers. Şi tot Tecău este cel care, acum, la US Open, are cu adevărat şanse de a triumfa în al doilea Grand Slam a carierei sale, acum când a ajuns la vârsta de 32 de ani.