LIVE Actualizat 01-08-2021
10:22

Români la Tokyo 2020 duminică, 1 august. Bianca Ghelber s-a calificat în finala de aruncarea ciocanului. Mai avem o şansă la bronz la greco-romane

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de duminică, 1 august.
01.08.2021 | 13:15
Romani la Tokyo 2020 duminica 1 august Bianca Ghelber sa calificat in finala de aruncarea ciocanului Mai avem o sansa la bronz la grecoromane
Alin Alexuc-Ciurariu a prins un loc în recalificările pentru o medalie de bronz
ADVERTISEMENT
01-08-2021
10:22

Alin Alexuc-Ciurariu mai are o şansă la bronz

Învins de Mijain Lopez, Alin Alexuc-Ciurariu mai are o şansă la medalia de bronz. Luptătorul român a prins un loc în recalificări, după ce cubanezul s-a calificat în finala pentru medalia de aur. Astfel, sportivul de 31 de ani se va lupta luni, de la ora 5:00, cu Amin Mirzazadeh (Iran) pentru un loc în finala mică pentru medalia de bronz.

Dacă va trece de Amin Mirzazadeh, Alin Alexuc-Ciurariu se va lupta tot luni, după ora 13:30, cu Rıza Kayaalp (Turcia) pentru medalia de bronz.

01-08-2021
03:11

Alin Alexuc-Ciurariu a ratat calificarea în sferturile de finală la lupte greco-romane

Alin Alexuc-Ciurariu se oprește în optimile de finală în concursul de lupte greco-romane. Sportivul de la CS Dinamo a fost învins de cubanezul Mijain Lopez.

Lopez, triplu campion olimpic, a fost declarat îngingător prin superioritate tehnică, la scorul de 9-0 în favoarea sa. Românul ar putea prinde un loc în recalificări.

01-08-2021
02:42

Bianca Ghelber s-a calificat în finala probei de aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber aduce prima finală la atletism pentru România, în proba de aruncarea ciocanului. Sportiva de 31 de ani, din Roman, a avut cea mai bună performanță de 71,72 metri și a fost pe locul 7 în seria ei și 11 la general.

Primele 12 sportive s-au calificat în finala care va avea loc pe 3 august, la ora 14:35 a României. Cel mai bun timp a fost obținut de Anita Wlodarczyk, 76,99. Iar ultima pe lista calificatelor a fost Sara Fantini, Italia, cu 71,68.

01-08-2021
02:21

Alina Rotaru și Florentina Iusco au ratat calificarea în finala de la sărituri

Alina Rotaru și Florentina Iusco au ratat calificarea în finala probei de sărituri în lungime. Primele 12 sportive din cele două serii au reușit să își asigure locul în ultimul act.

Cu 6,51 metri, Alina Rotaru a fost aproape de performanța care asigura finala, 6,60. A terminat pe locul 10 în seria A, din care au mers mai departe opt sportive.

Florentina Iusco a avut 6,36 metri și a terminat pe locul 9 în seria B, din care au mers mai departe doar patru sportive. 

01-08-2021
02:11

România - Egipt 3-1, calificare în sferturile de finală la tenis de masă

România înregistrează în cele din urmă victorii pe linie cu Egipt și obține calificarea în sferturile de finală fără prea mari emoții.

Pentru un loc în semifinale, România va juca luni, 2 august, de la ora 8:30 a României, împotriva învingătoarei dintre Hong Kong și Brazilia, duel care se dispută acum. Asiaticele domină clar confruntarea și sunt aproape de calificare.

  • După victoria României la dublu, urmează duelul dintre Bernardette Szocz și Dina Meshref.
  • Szocz – Meshref: 0-1. Egipt ia primul set, scor 12-10.
  • Szocz – Meshref: 0-2: Setul doi, tot pentru Egipt, 11-9
  • Szocz – Meshref: 1-2: România ia setul 3, 11-6
  • Szocz – Meshref: 2-2: România ia setul 4: 11-7
  • Szocz – Meshref: 3-2: Din nou 11-7 pentru Szocz. Victorie pentru România, este 2-0 la general
  • Start în partida România – Egipt, pentru calificarea în sferturile de finală din turneul feminin de tenis de masă. Eliza Samara și Daniela Dodean le înfruntă pe Farah Abdelaziz și Yousra Helmi.
  • România câștigă primul set, scor 11-8.
  • România a câștigat și setul doi la dublu, 13-11.
  • 11-6 pentru România în setul 3, astfel că “tricolorele” trec în avantaj.
01-08-2021
01:11

Bianca Ghelber, performanță bună la prima încercare în proba de aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber a intrat în concurs la aruncarea ciocanului, iar prima ei încercare s-a oprit în dreptul a 69,78 metri. 

70,40 are Bianca Ghelber după seria a 2-a, în care și-a îmbunătățit performanța. Este pe locul 12, ultimul care asigură calificarea în finală.

01-08-2021
01:07

Florentina Iusco, primă săritură nu foarte convingătoare în calificări

Florentina Iusco este prima reprezentantă a României care a intrat în concurs duminică, în proba de atletism. Sportiva din Deva a sărit 6,19 metri la prima încercare. Timp care cel mai probabil nu ar fi suficient pentru a trece de calificări.

  • Iusco ratează a doua săritură, șansele la calificare sunt foarte mici.

Tot în calificările probei de sărituri în lungime, dar în seria A a calificărilor, este și Alina Rotaru. Aceasta va sări și ea peste câteva minute.

  • Alina Rotaru se descurcă bine la prima săritură, 6,46 metri.

A zecea zi de la Jocurilor Olimpice de la Tokyo aduce patru probe în trei sporturi pentru sportivii din Români. Nu va fi nicio finală, dar vor fi lupte pasionante pentru a ajunge în lupta la medalii.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 duminică, 1 august

ATLETISM

  • 3:10 / 4:40 – Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului feminin) CALIFICĂRI
  • 3:50 – Florentina Iusco și Alina Rotaru (săritura în lungime feminin) CALIFICĂRI
ADVERTISEMENT

TENIS DE MASĂ

  • 4:00 – ROMÂNIA – Egipt (tenis de masă, echipe feminin) OPTIMI

LUPTE GRECO-ROMANE

  • 5:00 – Alin Alexuc-Ciurariu (130 kg masculin) SFERTURI
  • după 12:15 – Alin Alexuc-Ciurariu (130 kg masculin) SEMIFINALE (dacă se califică)

Atletismul românesc caută primele finale

Emoții mari în delegația de atletism a României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deoarece trei fete încearcă să prindă finalele de la aruncarea ciocanului și săritura în lungime, două probe în care trebuie să recunoaștem că șansele la medalie sunt infime.

ADVERTISEMENT

Prima intră în concurs Bianca Ghelber în proba de aruncarea ciocanului. Sporetiva noastră are un 73,52 metri ca cea mai bună performanță a carierei, iar în acest an cea mai bună aruncare a măsurat doar 71,97 metri. Sunt performanțe prin care atleta noastră are șanse extrem de mici să prindă finala

La săritura în lungime, cele două românce vor evolua în grupe diferite. Prima va intra Alina Rotaru, care are un personal best de 6,91 metri, dar în 2021 nu a reușit decât un 6,53 metri. În seria a doua va concura și Florentina Iusco, care are performanțe asemănătoare cu Rotaru: 6,92 metri cea mai bună săritură din carieră și 6,73 cea mai bună din acest an.

ADVERTISEMENT

Visul unei medalii la tenis de masă

Tenisul de masă la nivel mondial este dominat de când lumea și pământul de China, dar fetele noastre au plecat la Tokyo cu gândul să răstoarne orice fel de calcule și să revină acasă cu o medalie, deși obiectivul este unul mai mult decât îndrăzneț.

După prestații mai puțin reușite în proba de simplu, Elizabeta Samara și Bernadette Szocs speră să-și regăsească forma în proba pe echipe, acolo unde o vor avea alături și pe Daniela Dodean Monteiro.

ADVERTISEMENT

Fetele noastre vor întâlni în optimile de finală reprezentativa Egiptului, care nu ar trebui să le pună probleme. În cazul unei calificări, absolut normale, România va începe apoi greul, urmând ca în sferturi să joace cu Hong Kong, care are un meci ușor cu Brazilia.

Alin Alexuc-Ciurariu, doi pași până la medalie

Cel mai greu sportiv român prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alin Alexuc-Ciurariu visează cu ochii deschiși la o medalie în limitele categoriei 130 kilograme, la lupte greco-romane.

Născut la Botoșani, în vârstă de 31 de ani, Alexuc-Ciurariu va începe competiția împotriva legendarului cubanez Miajin Lopez Nunez (38 de ani), triplu campion olimpic în 2008, 2012 și 2016 și multiplu medaliat la Campionatele Mondiale.

România are până acum patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, una de aur și trei de argint, dar conducătorii sportului nostru speră ca în zilele următoare să mai cucerim cel puțin încă două medalii.

ADVERTISEMENT