LIVEActualizat 05-08-2021
10:13

Români la Tokyo 2020 joi, 5 august. Andreea Ana, la trei secunde de recalificări! Cum a ratat lupta pentru bronz

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de joi, 5 august. Daniela Stanciu, Andreea Beatrice Ana şi Marius Cocioran intră în concurs.
05.08.2021 | 13:10
Români la Tokyo 2020 joi, 5 august. Andreea Ana, la trei secunde de recalificări! Cum a ratat lupta pentru bronz
Români la Tokyo 2020 joi, 5 august. Andreea Ana, la trei secunde de recalificări! Cum a ratat lupta pentru bronz. Sursa foto: COSR
ADVERTISEMENT
05-08-2021
10:13

Ana, la trei secunde de a intra în recalificări! Final de infarct în semifinale

Andreea Ana a ratat la trei secunde prezența în recalificări. Vanesa Kaladzinskaya trebuia să o învingă pe chinezoiaca Quianyu Pang pentru ca românca să rămână cu șanse la bronz. Iar sportiva din Belarus a început foarte bine, a condus cu 2-0 și a reușit să se apere foarte bine. Până cu trei secunde înainte de final când chinezoaica a punctat in extremis cu două puncte. În lupte, la egalitate de puncte, câștigă cel care punctează ultimul astfel că Pang a fost cea care merge în semifinale. În aceste condiții, Andreea Ana iese din competiție.

ADVERTISEMENT
05-08-2021
08:07

Andreea Ana rămâne cu șanse la medalii!

Andreea Beatrice Ana rămâne cu șanse la medalii, deși a fost eliminată în primul tur la lupte libere, categoria 52 de kilograme. Bielorusa care a învins-o pe Ana, Vanesa Kaladzinskaya, a trecut în sferturi de Vinesh Vinesh. Indianca a fost principala favorită a competiției, însă a fost învinsă la rândul ei de sportiva din Belarus. De la 12:15, Vanesa Kaladzinskaya luptă pentru finală împotriva chinezoaicei Quianyu Pang.

Dacă bielorusa merge în finală, Andreea Ana va avea o șansă la bronz din recalificări. În primul meci va evolua împotriva lui Vinesh Vinesh, iar apoi ar putea avea meciul pentru bronz cu Quianyu Pang. 

05-08-2021
03:02

Andreea Ana, eliminată în primul tur la lupte!

Andreea Beatrice Ana a fost eliminată în primul tur din proba de lupte libere 52 de kilograme de bielorusa Vanesa Kaladzinkaya. Luptătoarea din România a pierdut clar disputa cu 0-10, prin superioritate tehnică. Singura șansă de a rămâne în lupta pentru medalii e ca bielorusa să prindă finala, ceea ar duce-o în recalificări și i-ar da o șansă pentru medaliile de bronz.

VEZI VIDEO:

 

ADVERTISEMENT
05-08-2021
02:49

Daniela Stanciu a ratat calificarea în finala probei de săritura în înălțime!

Daniela Stanciu a ratat calificarea în finala probei de săritura în înălțime. Sportiva din România s-a clasat pe locul 9 în grupa A de calificare cu o distanță de 1,90. Pentru ultimul act s-au calificat 14 sportive în loc de 12 grație faptului că toate aceste atlete au îndeplinit baremul de calificare: 1,95.

VEZI VIDEO:

În a 14-a zi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România va avea doi sportivi la atletism şi unul la lupte. Daniela Stanciu va concura prima în calificările pentru finala la săritura în înălţime. Andreea Ana va concura pentru medalii la lupte libere, 53 de kg. Seara, Marius Cocioran ia startul în proba de 50 de km marş.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 joi, 5 august

ATLETISM 

  • 03:10 – Daniela Stanciu (săritura în înălţime) – calificări
  • 23:30 – Marius Iulian Cocioran (50 km marş) – FINALA
ADVERTISEMENT

LUPTE LIBERE

  • 05:30 – Andreea Beatrice Ana – Vanesa Kaladzinkaya (lupte libere, 53 de kg). Sferturile de finală sunt programate imediat după
  • 12:15 – semifinalele de la lupte libere 53 de kg

Daniela Stanciu speră la o finală în proba de săritura în înălţime

De la ora 03:10, Daniela Stanciu intră în concurs în grupa A de calificare de la săritura în înălţime. Sportivele care sar minimum 1,95 sunt calificate automat în finală, acolo unde vor participa cele mai bune 12 sportive.

ADVERTISEMENT

Ca să prindă finala, Daniela Stanciu trebuie să se apropie vertiginos de personal best. Românca aflată pe locul 24 în lume a sărit în acest sezon 1,92, însă personal best-ul ei este 1,96. Dacă îl atinge, este calificată automat în finală.

Ultimul act se va desfăşura pe data de 7 august.

Marius Cocioran porneşte dimineaţa devreme la Tokyo în cea mai lungă cursă

Marius Cocioran va porni în cursa de 50 de kilometri marş la ora locală 05:30 dimineaţa, asta înseamnă ora 23:30, ora României. Organizatorii au pus atât de devreme cursa pentru că temperaturile sunt caniculare în Japonia.

Iar într-o astfel de probă de anduranţă, concurenţii vor avea de înfruntat condiţii extreme de căldură şi umiditate, în ciuda orei de start stabilită devreme. În probele de triatlon mai mulţi concurenţi au avut probleme şi au abandonat.

ADVERTISEMENT

Andreea Beatrice Ana luptă pentru o medalie

Andreea Beatrice Ana intră în concurs de la ora 05:15 în proba de lupte libere 53 de kilograme. Primul adversar va fi Vanesa Kaladzinkaya din Belarus. Sferturile de finală se vor desfăşura imediat după încheierea optimilor.

Dacă se va califica mai departe, Andreea Ana va avea o misiune foarte dificilă în sferturile de finală. Poate da piept peste favorita numărul 1 a competiţiei olimpice, indianca Vinesh Vinesh.

Semifinalele vor avea loc începând cu ora 12:15. Însă, dacă Andreea Ana va pierde împotriva sportivei care se va califica în finală, va mai avea o şansă pentru medaliile de bronz în recalificări, care vor avea loc pe 5 august.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE