LIVE Actualizat 27-07-2021
10:27

Români la Tokyo 2020 marți, 27 iulie. Larisa Iordache a revenit la antrenamente. David Popovici, în semifinale la 100 m liber

FANATIK.RO vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de marți, 27 iulie
27.07.2021 | 12:58
Romani la Tokyo 2020 marti 27 iulie Larisa Iordache a revenit la antrenamente David Popovici in semifinale la 100 m liber
ADVERTISEMENT
27-07-2021
10:27

David Popovici merge în semifinalele probei de 100 m liber

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber. Înotătorul de 16 ani a obţinut al 4-lea timp în sesiunea a 9-a şi a avut al 8-lea cel mai bun timp (48:03) dintre cei 16 calificaţi în semifinale. 

Semifinalele pentru proba de 100 m liber sunt programate miercuri dimineaţă, de la ora 4:30 sau 4:35.

27-07-2021
10:13

David Popovici intră în calificările din proba 100 m liber

După ce a înotat în finala de la 200 m liber, David Popovici concurează în calificările de la 100 m liber. Sesiunea a 9-a, în care se află şi românul, va avea startul la ora 13:22. Acesta se va duela cu Cameron McEvoy (Australia), Thomas Ceccon (Italia), Nandor Nemeth (Ungaria), Caleb Dressel (SUA), Alessandro Miressi (Italia), Katsumi Nakamura (Japonia) şi Serhii Shevtsov (Ucraina).

27-07-2021
09:57

Larisa Iordache va concura în finala de la bârnă cu entorsă metatarsiană

Gimnasta Larisa Iordache și-a reluat, marți, antrenamentele. Sportiva a obținut la sfârșitul săptămânii trecute calificarea în finala de la bârnă, dar s-a și accidentat la aterizare. Iordache a efectuat un tst RMN, iar medicii i-au adus la cunoștință diagnosticul: entorsă metatarsiană. Cu toate acestea sportiva a decis să revină în sala de antrenamente. 

”Larisa Iordache și-a reluat antrenamentele! După infiltrații și fizioterapie, supravegheată de antrenorii Lăcrămioara și Cristi Moldovan, Larisa se pregătește pentru finala la bârnă din 3 august! Ești puternică, Larisa, suntem alături de tine!”, este comunicatul Federației Române de Gimnastică, postat pe pagina de Facebook.

Singura medalie olimpică a Larisei Iordache datează din 2012, de la Jocurile Olimpice de la Londra. Atunci a luat bronzul cu echipa.

 

27-07-2021
08:48

România termină grupa cu o nouă înfrângere în competiția feminină de baschet 3x3

Selecționata feminină de baschet 3×3 a României a pierdut meciul șapte din grupa de la Jocurile Olimpice. A fost 12-22 împotriva Franței, astfel că “tricolorele” termină grupa pe locul 6 din 7, cu o victorie și șase înfrângeri. 

Doar Mongolia a terminat în spatele României. SUA și Comitetul Olimpic Rus au obținut calificarea directă în semifinale. Iar Japonia, Italia, Franța și China merg în sferturile de finală.

27-07-2021
02:12

Bernadette Szocs, eliminată în turul trei la tenis de masă!

Bernadette Szocs a dezamăgit în turul trei din competiția individuală de tenis de masă. Românca a fost eliminată de americanca de origine chineză Juan Liu, sportivă clasată pe locul 450 în lume. Szocs a condus la un moment dat cu 2-1 la seturi, însă americanca a reușit să întoarcă meciul și s-a impus cu scorul de 4-2, spre dezamăgirea româncei, care părăsește prematur concursul olimpic.

27-07-2021
01:59

Robert Glință, pe locul 8 în finala de 100 de metri spate!

Robert Glință a încheiat finala de 100 de metri spate pe locul 8. Românul a început foarte bine și la un moment dat părea că poate intra în lupta pentru medalii, dar finalul nu a fost atât de bun și a încheiat al 8-lea cu un timp de 52,95 de secunde. Titlul olimpic a fost cucerit de Evgeny Rylov din Rusia, urmat de Kolesnikov și Murphy.

VEZI VIDEO FINALA: 

Finala la 100 de metri spate
Finala la 100 de metri spate
27-07-2021
01:09

David Popovici, locul 4 în finala de 200 de metri liber!

David Popovici a fost la un pas de o medalie de bronz la 200 de metri liber. Înotătorul român a avut o ultimă lungime excelentă și a fost la un pas de a urca pe podium. Românul a stabilit un nou record național în această finală: 1:44:66. Ce bine a înotat David Popovici. Aurul a fost obținut de Tom Dean. Doar două sutimi i-au lipsit pentru bronz.

VEZI VIDEO FINALA:

Clasament 200 de metri liber
Clasament 200 de metri liber

Marți, 27 iulie, este considerată ziua a patra a JO Tokyo 2020, deși, în realitate, manifestarea a început cu două zile mai devreme, odată cu startul competițiilor la fotbal masculin și feminin și a celei de softball. În această zi sportivii români prezenți la Tokyo sunt angrenați în doar trei discipline.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 marți, 27 iulie

ÎNOT

  • 04:43 Tokyo Aquatics Centre 200 m liber masculin – FINALĂ  David Popovici
  • 04:59  Tokyo Aquatics Centre  100 m spate masculin – FINALĂ Robert Andrei Glinţă
ADVERTISEMENT

BASCHET FEMININ 3 x 3

  • 11:00 Aomi Urban Sports Park Meci de clasament Franța – ROMÂNIA

ÎNOT

  • 13:20 Tokyo Aquatics Centre 100 m liber masculin – Serii David Popovici

TENIS DE MASĂ

  • 13:30 Tokyo Metropolitan Gymnasiu Simplu feminin – Turul Bernadette Szocs vs Juan Liu (SUA)

Așteptăm medalii de la băieții noștri la înot

Marți, 27 iulie, după cum se vede, este o zi cu participare mai redusă pentru delegația noastră și ca număr de sportivi angrenați în întrecere dar și ca număr de discipline sportive la care se participă.

Evident, toate privirile vor fi ațintite, chiar dacă ora de desfășurare a luptei pentru medalii este una prohibită pentru o mare parte dintre noi, asupra întrecerilor de la natație.

ADVERTISEMENT

David Popovici are șanse mari la podium

La Tokyo Aquatics Centre, un complex extraordinar de modern și de funcțional, vor lupta pentru o medalie David Popovici, în proba de 200 m liber și Robert Glință la 100 metri spate. Ambii țintesc cucerirea unei medalii.

Mai mari șanse pare a le avea noul fenomen al natației mondiale, puștiul de numai 16 ani, David Popovici, despre care presa internațională a scris numai laudativ încă înainte de JO de la Tokyo. El intră în finala de opt de pe locul 4, terminând al doilea în semifinala la care a concurat.

ADVERTISEMENT

Robert Glință, calificare dramatică

Robert Glință a avut un noroc fantastic să se numere printre cei opt finaliști la 100 m spate, pentru că a încheiat acest grup la doar o sutime de secundă peste japonezul Riosuke Irie, clasat, ca timpi, al nouălea. Românul nu este însă mulțumit de evoluția sa, dar speră să revină la potențialul maxim în finală.

Însă cele mai mari speranțe vin dinspre David Popovici. Acesta dă impresia că poate să depășească în finală evoluțiile de până acum, nici ele rele și astfel să intre în lupta pentru medalii, ceea ce pentru un copil de 16 ani ar fi cu adevărat ceva extraordinar, pentru că e una să fii campion la juniori și alta să devii medaliat olimpic.

ADVERTISEMENT

Fetele de la baschet 3 x 3 au ultima reprezentație

Echipa națională de baschet 3 x 3, care prin simpla prezență la Tokyo a reușit ceva extraordinar, prin faptul că acest sport la noi în țară este cu o incidență foarte scăzută ca număr de practicanți, încheie marți experiența olimpică, susținând ultimul meci din grupă.

Fetele noastre au reușit să obțină o singură victorie, în fața codașei Mongolia, în rest pierzând toate celelalte întâlniri. Epilogul este un joc în compania Franței și chiar admițând că ar reuși o surpriză și ar câștiga șansele de a prinde un loc între primele șase sunt foarte mici, cel mai probabil România și Mongolia urmând a fi echipele eliminate, pentru că doar locurile 7 și 8 sunt în această situație.

Bernadette Szocs, față în față cu o americancă de origini asiatice

La tenis de masă rând pe rând reprezentanții noștri au ieșit din competiție. A rămas încă puștoiaca Bernadette Szocs, aceasta urmând a o întâlni în turul 3 la simplu feminin pe sportiva americană Juan Liu. Un meci deloc ușor pentru frumușica din delegația noastră la sportul cu mingea de celuloid.

Nu e ușor deoarece după cum îi spune și numele Liu este de sorginte asiatică probabil combinat cu ceva rădăcini hispanice sau sud-americane și se știe că la tenis de masă asiaticii se numără printre cei mai buni. Bernadette Szocs însă are o mare calitate. Este o luptătoare extrem de tenace și suntem convinși că va da totul pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT