Sport

Români la Tokyo 2020 marți, 3 august. Bianca Ghelber, locul 6 în finală la aruncarea ciocanului

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de marți, 3 august.
03.08.2021 | 15:47
Romani la Tokyo 2020 marti 3 august Bianca Ghelber locul 6 in finala la aruncarea ciocanului
Români la Tokyo 2020 marți, 3 august. Andrei Toader, debut la JO! Bianca Ghelber concurează în finală la aruncarea ciocanului
ADVERTISEMENT
03-08-2021
12:48

Ghelber încheie fără medalie, dar cu personal best

Atleta Bianca Ghelber a încheiat finala de aruncarea ciocanului pe locul 6, cu o performanță de 74.18 m, care reprezintă un record personal.

Cea mai bună aruncare a româncei a fost reușită din a treia încercare. Ea a mai aruncat în această finală 71.70, 70.32 și 70.15, iar două încercări au fost ratate.

Campioană olimpică este poloneza Anita Wlodarczyk, cea care a luat aurul și la Londra, și la Rio de Janeiro, cu o aruncare de 78.48. Medalia de argint i-a revenit chinezoaicei Zheng Wang (77.03), iar bronzul a fost câștigat de o altă poloneză, Malwina Kopron (75.49)

03-08-2021
11:27

Andrei Toader, doar locul 14 în grupa de calificare la aruncarea greutății

Atletul Andrei Rareş Toader a ratat calificarea în finala probei de aruncarea greutăţii, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Toader a aruncat 19.81 metri din prima încercare, pe a doua a depăşit-o, iar a treia a măsurat 19.41 metri, insuficient însă pentru calificarea în finală. Ca urmare, Rareş Toader s-a clasat pe locul 14 în grupa A, ratând finala în care ajung primii 12 clasaţi în total din ambele grupe.

03-08-2021
09:47

Andrei Toader, debut la JO! Bianca Ghelber concurează în finală la aruncarea ciocanului

Andrei Toader debutează la Jocurile Olimpice. Atletul român va intra în calificări la aruncarea greutăţii de la ora 13:15. De la ora 14:35, Bianca Ghelber va concura în finala de la aruncarea ciocanului. 

03-08-2021
08:11

Doctorul coordonator al Lotului Olimpic: "S-au încercat toate protocoalele medicale existente"

Dan Tănase, medic primar Ortopedie si coordonator al Lotului Olimpic, a vorbit despre accidentarea Larisei Iordache: “Larisa Iordache are o entorsă mediotarsiană la piciorul drept, care nu a putut fi ameliorată în ultima săptămână.

S-au încercat toate protocoalele medicale existente, tratament cu antiinflamatorii, inclusiv s-au făcut toate investigatiile posibile. Are nevoie de minimum două săptămâni de pauză. Entorsa e cu atât mai problematică cu cât e apărută peste o artroză cauzată de activitatea de performanță”, a spus doctorul conform jurnalistului Dorin Chioțea, aflat la fața locului. 

03-08-2021
06:30

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă!

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă. Gimnasta nu poate să concureze din cauza problemelor la gleznă. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Larisa Iordache a încercat câteva mișcări de încălzire, dar nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări este foarte mare. 

03-08-2021
03:57

Kriszta Incze pierde în sferturi în fața campioanei mondiale!

Kriszta Incze a avut ghinion la tragerea la sorți și în sferturile de finală a avut-o ca adversară pe campioana mondială en-titre la lupte libere, Aisuluu Tynybekova din Kârgâstan. În prima jumătate a luptei, adversara a reușit două puncte, iar în ultimele două minute Kriszta Incze a riscat, însă a fost contracarată ca la carte de principala favorită la aur și a pierdut meciul. O prestație lăudabilă pentru luptătoarea din România.

VEZI VIDEO:

Luptătoarea din România mai are o șansă. Dacă sportiva din Kârgâstan va câștiga lupta cu Irina Kolyadenko din Ucraina, Incze va intra miercuri în recalificări și are șansa la medalia de bronz.

Kriszta Incze pierde în sferturi în fața campioanei mondiale!
Kriszta Incze pierde în sferturi în fața campioanei mondiale!
03-08-2021
02:52

Chirilă și Mihalachi, pe locul 5 în finala la canoe dublu 1000 de metri!

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au încheiat pe locul 5 în proba de canoe dublu 1000 de metri de la Jocurile Olimpice. Cei doi au început bine finala, însă la mijlocul cursei, echipajele din Cuba, China și Germania s-au desprins în frunte. Aurul a fost câștigat de cubanezi cu record olimpic. 


Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă dispută acum finala probei de dublu 1000 de metri. Dublul românesc a făcut o cursă foarte bună în semifinale și speră la o medalie. 

03-08-2021
02:46

Kriszta Incze, victorie importantă în optimi la lupte!

Kriszta Incze a reușit o victorie importantă în optimile de finală ale turneului de lupte libere 62 de kg împotriva experimentatei sportive din Ungaria, Marinnnei Sastin. După un început mai slab, Incze a pus stăpânire pe meci și a reușit să obțină punctele pentru calificare. S-a încheiat 3-1 și românca merge în sferturile de finală. 

Kriszta Incze, calificată în sferturi
Kriszta Incze, calificată în sferturi la lupte
03-08-2021
02:05

Chirilă și Mihalachi s-au calificat în finala probei de canoe dublu 1000 de metri!

Rezultat important pentru canoiștii Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă. Cei doi au reușit să încheie pe locul secund în prima semifinală, după echipajul Chinei. Românii au condus o bună parte din cursă, însă au fost depășiți de asiatici în ultima parte a cursei. Însă, Mihalachi și Chirilă arată o formă foarte bună înainte de finala care va avea loc la ora 05:53.

VEZI VIDEO CURSA:

Grila de start pentru finală:

În a 12-a zi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România urmărește cu sufletul la gură exercițiul Larisei Iordache, care va concura în finala de la bârnă. Dis de dimineață, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi vor participa în semifinala de canoe dublu, 1000 de metri.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 marți, 3 august

KAIAC-CANOE

  • 3:44 – Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (canoe dublu, 1.000 m) – semifinala
  • 5:53 – Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (canoe dublu, 1.000 m) – finala (dacă se califică)
ADVERTISEMENT

LUPTE 

  • 5:00 – Kriszta Incze (lupte libere 62 kg, feminin) – calificări (la 5:30 încep sferturile, apoi după 12:15 sunt semifinalele şi finala)

GIMNASTICĂ 

  • 11:50 – Larisa Iordache (bârnă) – finala

ATLETISM

  • 13:15 – Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii) – calificări
  • 14:35 – Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului) – finala
ADVERTISEMENT

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi visează la o medalie!

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au calificat în semifinalele probei de canoe dublu – 1000 de metri. Echipajul românesc a avut de disputat două curse luni, însă în cele din urmă a obținut calificarea în penultimul act.

Sportivii speră să prindă finala și să își îndeplinească visul de a obține o medalie la Jocurile Olimpice, obiectivul pe care și l-au impus la plecarea la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Kriszta Incze, una dintre speranțele noastre la lupte

Kriszta Incze intră în concurs la lupte libere, 62 de kilograme. Românca va lupta împotriva Marinnnei Sastin, din Ungaria, în prima rundă. Dacă va reuși să se impună, în primul meci, Kriszta poate să se gândească la o medalie.

Se începe direct cu faza optimilor de finală, iar din sferturi încolo totul este posibil. Tot concursul se desfășoară într-o singură zi.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, în finala de la bârnă! Va ține sau nu glezna gimnastei?

Din cauza accidentării la gleznă, Larisa Iordache a fost nevoită să se concentreze pe un singur aparat la această ediție a Jocurilor Olimpice. Gimnasta noastră a ales bârna și a obținut calificarea în ultimul act, deși la aterizare accidentarea s-a agravat.

A avut o săptămână la dispoziție să se recupereze pentru finală și toată lumea se întreabă dacă glezna va rezista pentru exercițiul din finală. Larisa Iordache va avea concurență puternică. Simone Biles a anunțat că va lua startul în finala de la bârnă.

Bianca Ghelber, în ultimul act la aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber va participa în premieră în finala olimpică de la aruncarea ciocanului. Obiectivul româncei este o clasare în primele 6, concurența fiind una foarte puternică.

În scenă intră și Andrei Rareş Toader la aruncarea greutății. Sportivul nostru speră să se califice în ultimul act. Toate prestațiile sportivilor români pot fi urmărite live pe FANATIK.

ADVERTISEMENT