Raport ONU alarmant! România, locul 2 în topul mondial al migraţiei după Siria!

romani, imigratie

Exodul românilor din ţară atinge cote alarmante. Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei! Este întrecută doar de Siria, stat care se află în plin război civil. În procente, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României.

Raportul ONU arată că, în perioada 2000-2015, România a avut cea mai mare creştere a diasporei la nivel mondial, dacă nu luăm în considerare Siria. În cifre, ţara noastră este a patra la nivel european ca număr al imigranţilor, cu 3,4 milioane de oameni. Asociaţiile românilor din străinătate susţin însă că numărul este chiar mai mare.

Romani migratie. România are o diaspora de 6 milioane în lume

"În acest moment, România are o diaspora de aproximativ 4 milioane de persoane în Europa şi cam 6 milioane în toată lumea. România va trece printr-o altă dramă, o altă situaţie complicată. Un blocaj din cauza lipsei persoanelor active. România nu va mai găsi forţă de muncă pentru că toate persoanele active şi care au putut au plecat afară", a spus Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

O altă statistică arată că peste 200 de români pleacă din ţară în fiecare zi şi nu se mai întorc. Asta deşi ministrul românilor de pretutindeni, Andreea Păstârnac, susţine că 50 la sută din diaspora are gânduri de revenire. Acest lucru nu se întâmplă însă din cauza problemelor din ţară, corupţia fiind principalul motiv pentru care românii aleg străinătatea.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231