News

Românii din Munchen, ajutați de autoritățile germane, după peste 8 ore de stat la coadă. Foto viral

26.05.2019 | 23:16
Romanii din Munchen ajutati de autoritatile germane dupa peste 8 ore de stat la coada Foto viral

Românii au luat cu asalt secțiile de votare, atât cei din țară cât și cei din diaspora. Chiar dacă Biroul Electoral Central nu a luat în considerare cererea MAE, românii care au mers să voteze la Munchen au avut parte de o surpriză din partea autorităților germane. Astfel, jandarmii din orașul bavarez au înconjurat românii cu gardurile de protecție, astfel încât aceștia vor putea fi considerați ca fiind pe teritoriul consulatului și vor avea cu toții dreptul la vot.

Românii de la Munchen care doreau să voteze la alegerile europarlamente, surpriză frumoasă din partea autorităților

Cel care a povestit ceea ce s-a petrecut la Munchen este jurnalistul Vlad Ursulean, care a explicat și faptul că românii au stat chiar și opt ore:  „Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții. Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română.”

„Rămâne enervarea de peste zi – peste 8 ore de stat la coadă și mulți oameni care au renunțat, dar e înduioșător să vedem autorități care iau măsuri în sprijinul publicului și le anunță calm, liniștind instant o mulțime furioasă”, a explicat jurnalistul pe rețelele de socializare, într-o postare care s-a viralizat uluitor pe facebook.

Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea…

Gepostet von Vlad Ursulean am Sonntag, 26. Mai 2019

Scandal privind votul românilor din diaspora

După cozile imense din diaspora, unde au votat peste 300.000 de români, dar alte câteva sute de mii încă sunt la cozi, a existat un conflict între guvern și principalele partide de opoziție.

Președintele României, Klaus Iohannis, a cerut chiar demisia guvernului Dăncilă: „Acest accident al democraţiei care este guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. Închei pe o notă optimistă. Mulţumesc că aţi votat”, a spus șeful de la Cotroceni.