News

Români păcăliți de dezvoltatori să-și cumpere case cu defecțiuni majore. Cum să nu cazi în capcană

Mai mulți români și-au cumpărat case cu defecțiuni majore. Când le-au constatat, a fost prea târziu și nu și-au mai putut recupera banii. Cum să nu cazi într-o astfel de capcană a dezvoltatorilor?
20.08.2022 | 14:59
Romani pacaliti de dezvoltatori sasi cumpere case cu defectiuni majore Cum sa nu cazi in capcana
Case cu defecțiuni, vândute mai multor români. Sursa foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Case cu defecțiuni majore, cumpărate de mai mulți români. O astfel de situație a avut loc în județul Iași, iar cei care au căzut în capcana dezvoltatorilor nu și-au mai putut recupera banii.

Mai mulți români și-au cumpărat locuințe cu defecțiuni majore. Cum au ajuns într-o astfel de situație

După ce au achitat banii pe locuințe și credeau că totul este impecabil și în conformitate cu suma scoasă din portofel, mai multe persoane au descoperit treptat nereguli. Fie casele nu aveau talpa de fundare, izolație a podelei, tencuială internă și externă completă sau fie s-au depistat probleme cu acoperișul.

ADVERTISEMENT

Toate acestea s-ar întâmpla deoarece unii responsabili de construcții își doresc să facă economii de materiale sau să obțină cât mai rapid banul. Ca să pară și mai credibili, ei își prezintă locuințele ridicate cu schițe și proiecte care ar conține toate cele lipsă menționate anterior.

Unii cumpărători au ajuns în situația de a afla mai târziu despre faptul că au fost păcăliți, din cauza că nu cunosc componentele unei case, în amănunt. Un constructor recomandă oamenilor să fie însoțiți de specialiști atunci când merg să-și achiziționeze un imobil.

ADVERTISEMENT

”Cea mai bună recomandare pe care aş putea să o fac pentru cei care îşi construiesc o casă este să o controleze de jos, de la parter.

Să fii prezent, să vii, în etapele esenţiale să fii acolo, să controlezi ce se întâmplă. Dacă nu te pricepi la construcţii, ar trebui să vii însoţit de un specialist”, a declarat Dumitru Hrițicu, de profesie constructor, pentru Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Primul lucru care trebuie verificat la o casă cumpărată

Un proprietar spune că primul lucru ce trebuie verificat într-o casă este fundația. Cel puțin 90 de centimetri adâncime ar fi necesari.

”Prima şi prima dată, fundaţia e cea care trebuie verificată: să se încadreze în standard. Măcar la 90 de centimetri adâncime să fie săpată.

ADVERTISEMENT

Noi avem nişte prieteni care s-au mutat cu un an înaintea noastră. Şi, din experienţa lor, am ştiut ce să verificăm, la ce să fim atenţi. Când au săpat, am venit şi ne-am uitat, să nu fie jumătate de metru, să fie în standarde”, a precizat și un proprietar pentru sursa menționată anterior.

Un alt aspect important sunt utilitățile. Dacă nu există, trebuie întrebat cât durează până când sunt trase, mai subliniază un alt proprietar. Totodată, este esențial să fii și pe teren atunci când se construiește o locuință. Zidirea nu se face întotdeauna așa cum ar trebui.

De asemenea, trebuie verificate părțile ce țin de electrică și sanitar și cerute chitanțe pentru lucrările efectuate după vizualizarea imobilului. Unii refuză să vi le ofere, dar nu ezitați să fiți insistenți, pentru a vă asigura că aveți o casă așa cum v-ați dorit.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii