ADVERTISEMENT
News

Români răniți într-un accident de autocar în Germania. Trei pasageri sunt în stare gravă

Autor: Adrian Ilie | 12.09.2020 | 16:09
Români răniți într-un accident de autocar în Germania. Trei pasageri sunt în stare gravă
Autocarul a ieșit de pe autostradă și a intrat într-un șanț/ Foto: Hepta

Un autocar în care se aflau și pasageri români a ieșit de pe o autostradă din nord-estul Germaniei și a intrat într-un șanț. Poliția din Rostock a anunțat că cel puțin 31 de persoane au fost rănite, informează DPA, preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvând al poliției germane a precizat că trei persoane au fost rănite grav, însă starea lor nu este una critică.

Accidentul a avut loc în jurul orei 05.45 pe Autobahn 24, în apropiere de Woebbelin, localitate din landul Mecklemburg – Pomerania Inferioară.

ADVERTISEMENT

Numărul românilor din autocar, deocamdată necunoscut

Autocarul era operat de o companie din Cehia, Flixbus, și efectua o cursă între Praga și Hamburg.

La momentul accidentului condiţiile meteorologice erau normale. Poliţia încă nu a stabilit oficial cauza accidentului. Potrivit site-ului ceh Praguemorning.cz, primele indicii arată că şoferul ar fi adormit la volan.

ADVERTISEMENT

Un reprezentant al companiei Flixbus a declarat că şoferul a respectat perioadele obligatorii de condus şi odihnă. Compania a preizat că toţi cei 30 de pasageri şi cei doi şoferi au fost transportaţi la spital ca măsură de precauţie, chiar dacă majoritatea pasagerilor au suferit răni superficiale.

Canalul german GDR susține că cei mai  mulți pasageri erau din Cehia, China, România și Turcia, dar la bord s-ar mai fi aflat și germani, albanezi, britanici, indieni și egipteni.

ADVERTISEMENT

Purtătoarea de cuvânt a FlixBus, Martina Cmielová, a precizat că deocamdată nu se știe cu exactitate care este ponderea fiecărei naționalități în rândul pasagerilor întrucât oamenii nu şi-au precizat naţionalitatea atunci când au cumpărat biletele.

Patru români muriseră cu o zi înainte într-un accident tot în Germania

Cu numai o zi în urmă, patru români au murit în Germania, într-un accident produs pe autostrada A44, în apropiere de orașul Bad Wunnenberg.

ADVERTISEMENT

Românii se aflau într-un microbuz care a fost strivit între două TIR-uri din România, după ce un șofer de TIR a intrat în plin în microbuz. Microbuzul românesc marca Opel avea 5 pasageri din România.

Pe autostradă era un ambuteiaj, astfel că mașinile circulau bară la bară. Șoferul camionului încărcat cu băuturi nu a observat în timp util ambuteiajul și nu a frânat. Microbuzul a fost strivit de TIR-ul venit cu mare viteză din spate și camionul din față, încărcat cu lemn.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!