News

Români, reținuți la graniță după ce au spus că sunt traci și se întorc în România. Video

02.11.2020 | 21:47
Romani retinuti la granita dupa ce au spus ca sunt traci si se intorc in Romania Video
ADVERTISEMENT

O familie din județul Timiș a fost reținută de polițiștii de frontieră maghiari după ce membrii acesteia au vrut să intre în România fără documente.

Cei cinci membri ai unei familii de români au încercat să intre în țară pe la vama Nădlac.

Aceștia au spus că sunt traci și că se întorc acasă, conform digi24.

Familia de români a fost reținută la graniță după ce au spus că sunt traci

Cei cinci, părinții și trei copii, au vrut să intre în țară prin punctul de frontieră Nădlac 2 și le-au spus polițiștilor din țara vecină că sunt traci și că se întorc în țara în care s-au născut.

ADVERTISEMENT

Aceștia au refuzat să prezinte vreun document autorităților de la frontieră.

După ce s-au baricadat în mașina pe care au scris „TRACIA”, polițiștii de frontieră din Ungaria au apelat la ajutorul colegilor români. Aceștia au reușit să deschidă autoturismul și l-au imobilizat pe șofer, un bărbat de 35 de ani.

După ce au verificat bazele de date, polițiștii au descoperit că cele cinci persoane se întorceau din Danemarca, iar în documentele din România figurau cu domiciliul în localitatea Fardea.

ADVERTISEMENT

Cei cinci au fost reținuți pentru 24 de ore de autoritățile maghiare pentru verificări suplimentare deoarece nu au putut prezenta nici un document de identitate al lor sau al mașinii, adulții arătând doar niște hărții fără valoare care nu pot înlocui documentele de identitate valabile.

Amintim faptul că Danemarca a inclus România pe lista țărilor pentru care se închid granițele.

ADVERTISEMENT

Tranzitarea Danemarcei este permisă pentru deplasarea in scop turistic in altă țară decât Danemarca, dar numai cu dovada unei rezervări la o unitate de cazare.

Românii pot să intre pe teritoriul Danemarcei fara prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, dar numai daca nu au simptome specifice bolii.

ADVERTISEMENT

Persoanelor care sosesc din Romania li se va „recomanda ferm” carantinarea timp de 14 zile la întoarcerea în Danemarca.

ADVERTISEMENT
Tags: