News

Români, victime într-un naufragiu pe Rin, la granița dintre Franța și Germania. Anunțul autorităților

30.05.2019 | 21:34
Romani victime intrun naufragiu pe Rin la granita dintre Franta si Germania Anuntul autoritatilor

Doi adulți români au fost implicați într-un naufragiu pe Rin, la granița dintre Franța și Germania anunță presa europeană. Nenorocirea s-a produs astăzi, la câteva ore distanță după o altă scufundare a unui vas cu călători în Budapesta, care circula pe Dunăre. De data aceasta vorbim despre mai puțin victime însă, din nefericire, dintre cei trei decedați raportați de autorități, două sunt fetițe.

Un alt naufragiu, de data asta la granița dintre Franța și Germania

În total, autoritățile vorbesc despre 3 persoane decedate. Și-a pierdut viața o fetiță germană care călătorea împreună cu grupul din care făceau parte și români. Pe lângă fetița din Germania care a murit, o altă fetiță, tot de naționalitate germană a fost dată dispărută, anunță prefectura din Bas-Rhin.

Procurorii locali nu au confirmat deocamdată dacă vreunul din cei doi adulți români care au fost victime ale acestui naufragiu este cel de-al treilea decedat. Agențiile europene de presă continuă să ofere informații în timp real despre acest naufragiu în care a fost implicată o ambarcațiune gonflabilă.

Nu se știe nimic despre starea românilor din naufragiu. Sursa foto: FranceBleu.fr

Nu se știe nimic despre starea românilor

Conform publicațiilor Bild și FranceBleu.fr, în ambarcațiune erau atât români cât și turiști din Germania. Primarul localității Gerstheim, Laurence Muller-Bronn a declarat că ambarcațiunea s-a răsturnat pe apă din cauza curenților extrem de puternici de pe fluviu, aproape de o ecluză.

Localitatea unde s-a produs tragedia este la doar câțiva kilometri sud de Strasbourg. Aseară, un incident similar, dar de proporții mult mai mari a avut loc în Budapesta.  În urma naufragiului de pe Dunăre au murit 7 persoane și 19 au fost date dispărute după scufundarea vaporului pe fluviul care trece prin capitala Ungariei.

Presa maghiară a scris că vaporul s-a scufundat după ce s-a lovit de o altă ambarcațiune, aproape de Parlamentul din Budapesta. Tot ce s-a putut afla este că vaporul care avea capacitatea de a transporta 60 de oameni a fost lovit din spate de un vas mult mai mare.