MINUNE MARE! IEFTINIRE masivă în România! Vezi CE şi DE CE!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/06/2015, 07:58
MINUNE MARE! IEFTINIRE masivă în România! Vezi CE şi DE CE!

Motiv de bucurie pentru posesorii de maşini pe motorină. Una dintre modificările Codului Fiscal adoptate ieri de Camera Deputaţilor este eliminarea supra-accizei la carburanţi.

Gândită de Liviu Voinea ca o sursă suplimentară de venit, taxa de 7 cenţi/litru de carburant i-a dat peste cap calculele ministrului pentru buget: în loc de plus 50 mil. euro/lună, statul a încasat -11 mil. euro, în prima lună de la introducere.

Conform calculelor făcute de Voinea & Co, supra-acciza trebuia să aducă suplimentar la buget încasări de aproape 500 mil. euro/an, luând în calcul un consum anual de 6-7 mld. litri. Doar că planurile făcute acasă diferă ce cele din târg, astfel că s-a ajuns ca în prima lună de aplicare a taxei (1 aprilie – data de aplicare, n.r), încasările din acciză în loc să fie mai mari cu 50 mil. euro au fost mai mici cu 11 mil. euro decât cele din luna anterioară, conform calculelor realizate de Uniunea Transportatorilor Rutieri, în baza datelor comunicate de INS.

„Nu a fost un proiect bun, pentru că nu am reuşit să deblocăm procedurile şi să investim efectiv banii. Ne-a ajutat la un spaţiu fiscal. Ca să poţi să începi o procedură, trebuie să arăţi că ai banii, altfel Comisia Europeană şi FMI ne spunea foarte clar: taie, nu poţi să pui atât la CNADNR”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

Sursa: capital.ro

Închide ×