ADVERTISEMENT
News

România a ajuns pe lista neagră a Poloniei! Interdicție pentru zboruri

Autor: Alexandru Năstase | 28.08.2020 | 11:58
România a ajuns pe lista neagră a Poloniei! Interdicție pentru zboruri
Avioanele LOT nu vor mai ateriza la București. Sursa foto - hepta.ro

România a ajuns pe lista neagră a Poloniei! Astfel, creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din țara noastră nu a trecut neobservată.

ADVERTISEMENT

Polonia a luat decizia să interzică zborurile din 46 de ţări, inclusiv România, începând cu data de 2 septembrie. Totul a fost anunțat printr-un proiect de act normativ.

Guvernul de la Varșovia a transmis că încearcă în acest fel să combată râspândirea noului coronavirus, un virus care a făcut deja ravagii în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns România pe lista neagră a Poloniei! I

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănăţii publice”, se arata în proiectul de act normativ.

Vă readucem aminte și că Polonia şi-a închis graniţele şi a suspendat zborurile în martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei decizii, guvernul de la Varșovia a decis să relaxeze progresiv restricţiile, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai.

De asemenea, compania aeriana naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni dupa ce le-a suspendat.

ADVERTISEMENT

Sunt și alte țări importante pe lângă România care nu pot să mai zboare în Polonia. Discutăm despre Spania, Franţa, Muntenegru, Croaţia, Statele Unite, Israel, Mexic sau Brazilia.

Interesant este că Polonia a raportat 64.689 de cazuri de coronavirus nou şi 2.010 decese, mult sub cifrele pe care le are România în acest moment.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!