News

România a câștigat 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică 2020. Rezultat de excepție pentru țara noastră

28.09.2020 | 17:03
Romania a castigat 6 medalii la Olimpiada Internationala de Matematica 2020 Rezultat de exceptie pentru tara noastra
România a obținut 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică. Foto: Edupedu
ADVERTISEMENT

România a obținut cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani la Olimpiada Internațională de Matematică 2020.

Într-o competiție dominată de China, Rusia și SUA, România a ocupat locul 15 pe națiuni, un rezultat de excepție pentru tinerii din țara noastră.

ADVERTISEMENT

China, Rusia și SUA au ocupat primele 3 locuri, iar peste România s-au situat în clasament Coreea de Sud, Thailanda, Italia, Polonia, Australia, Marea Britanie, Brazilia, Ucraina, Canada, Ungaria și Franța.

România a ocupat locul 15 la Olimpiada Internațională de Matematică

În spatele României au urmat Singapore, Vietnam, Georgia, Iranul, Japonia, Israelul, Kazahstanul, Cehia, Taiwan și Serbia.

ADVERTISEMENT

Lotul României la Olimpiada de Matematică a participat la prima ediție care nu a mai adunat într-o singură țară toți candidații, din cauza pandemiei de Covid-19.

Anul trecut, România ocupa locul 17 în acest clasament, în timp ce în urmă cu doi ani țara noastră se afla pe locul 33.

ADVERTISEMENT

Conform Societății de Științe Matematice din România, olimpicii noștri au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz.

Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2020 pentru elevii de liceu s-a aflat la a 61-a ediție, care s-a desfășurat virtual la Saint-Petersburg, Rusia, în perioada 19 – 28 septembrie 2020. În competiție s-au înscris anul acesta 616 elevi din 105 țări”, potrivit edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Extrem de important, toți cei 6 candidați din echipa României au obținut medalii la această competiție.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE SUBIECTE AU PRIMIT OLIMPICII LA EDIȚIA DIN 2020

Ei sunt elevii care au făcut cinste României la cea mai prestigioasă competiție pentru matematicieni din lume:

Medalie de aur: Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța. A obținut „un rezultat excelent, obținând al 4-lea punctaj din competiție”, precizează Societatea de Științe Matematice din România.

Medalie de argint: Nguyen Tran-Bach de la Liceul Internațional de Informatică București. În 2019 a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică.
Medalie de argint: Andrei-Theodore Mărginean de la Liceul Internațional de Informatică București. În 2019  a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică.

Medalie de bronz: Sergiu-Ionuț Novac de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj, Județul Timiș. Băiatul a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2019.
Medalie de bronz:  Tudor-Darius Cardaș de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani. La Olimpiada Internațională de Matematică 2019 a obținut medalia de bronz.
Medalie de bronz:  Sebastian-Mihai Șimon de la Liceul Internațional de Informatică. A obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică 2019.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator) și de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt (Observator)”, mai menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: