Sport

România a cucerit nouă medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret. Florin Ioniță, Mihaela Bădescu și Amalia Maria Niţă au adus aurul

România a câștigat nouă medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret. Florin Niță, Mihaela Bădescu și Amalia Maria Niță au cucerit aurul.
04.05.2023 | 11:10
Romania a cucerit noua medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret Florin Ionita Mihaela Badescu si Amalia Maria Nita au adus aurul
România a cucerit nouă medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret. Foto: Facebook - @Federația Română de Box.
ADVERTISEMENT

România a fost prezentă cu 23 de pugiliști la Campionatele Europene de box pentru tineret. Delegația „tricoloră” a încheiat cu nouă medalii competiția de la Erevan, dintre care trei au fost de aur cucerite de Florin Niță, Mihaela Bădescu și Amalia Maria Niță.

România a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Europene de box pentru tineret

Florin Ioniță a fost pugilistul care a deschis seria medaliilor de aur obținute de sportivii „tricolori” la Campionatele Europene de box pentru tineret. Pugilistul român a cucerit medalia de aur la categoria 92 de kilograme, după ce a trecut în finală de rusul Ahmed Rasuev.

ADVERTISEMENT

Sportivul român a câștigat la puncte, cu o decizie împărțită, 4-1. Anul trecut, Florin Ioniță a fost medaliat cu argint la Campionatele Europene de tineret și a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de tineret.

Totodată, Arun Nicu Tudoroiu a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan. Românul a pierdut finala la categoria 63,5 kg împotriva lui Danil Belevitin, din Rusia, la puncte, scor 3-0.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bădescu și Amalia Maria Niță au câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru tineret

Mihaela Bădescu a câștigat medalia de aur la Europenele pentru tineret de la Erevan la categoria 48 kg. Tânăra sportivă din România a trecut în finală prin decizie împărțită de rusoaica Lia Patlai. O altă medalie de aur a fost cucerită pentru România de Amalia Maria Niță.

În finală, Amalia a trecut de Nikolett Kovacs, din Ungaria, cu 5-0 la categoria 70 kg. Diana Maria Tănăsescu a câștigat argintul după ce a piedut finala la categoria 66 kg în fața lui Maelys Richol. Sportiva din Hexagon a câștigat la puncte, scor 5-0.

ADVERTISEMENT

Per total, România a încheiat Europele de box pentru tineret de la Erevan cu nouă medalii. Maria Bădescu (cat. 48 kg), Amalia Maria Niță (cat. 70 kg) și Florin Ioniță (cat. 92 kg) au obținut medalia de aur, în timp ce Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg) şi Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg) și-au trecut în cont medalia de argint.

România a încheiat cu nouă medalii Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan

Celor cinci medalii de aur și argint li se adaugă alte patru medalii de bronz cucerite de Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg).

ADVERTISEMENT

Dintre cei 23 de pugiliști români care au făcut deplasarea la Erevan pentru Campionatele Europene de box pentru tineret, 13 au reprezentat România la masculin, în timp ce 10 la feminin. Rusia a fost singura delegație care a avut mai mulți sportivi la Europenele din Armenia (25). La Europenele de tineret de anul acesta au participat 275 de pugiliști din 29 de țări, dintre care 186 la masculin și 89 la feminin.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Ce se întâmplă cu Gmail. Informația care a bulversat lumea
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni